מאסק נתבע בידי ה-SEC – לא דיווח על אחזקת מניות טוויטר

לטענת הוועדה לניירות ערך ולבורסות בארה"ב, בתחילת 2022 - לפני שרכש את הרשת החברתית והרבה בטרם הפך את שמה ל-X - המולטי-מיליארדר לא דיווח כיאות ובזמן על יותר מ-5% ממניות החברה שהיו בבעלותו

תבעה כעת את מאסק על פרשה מ-2022 הקשורה במניות טוויטר. ה-SEC.

הוועדה לניירות ערך ולבורסות בארה"ב, ה-SEC, הגישה השבוע תביעה נגד המולטי-מיליארדר אילון מאסק בטענה שלא דיווח בזמן על אחזקותיו במניות טוויטר (כיום X שבבעלותו) בתחילת 2022, לפני שרכש את חברת המדיה החברתית. ה-SEC טוענת כי כתוצאה מכך, מאסק הצליח לשלם "לפחות 150 מיליון דולר" פחות, עבור מניות שרכש לאחר שהיה אמור לחשוף את בעלותו על יותר מ-5% ממניות טוויטר.

כאמור, מדובר על התרחשות שאירעה טרם רכישת טוויטר בידי מאסק ב-44 מיליארד דולר, באוקטובר 2022.

התביעה – בתום חקירה שנפתחה באפריל 2022

נזכיר כי ה-SEC ערכה חקירה מתמשכת לגבי הפרות אפשריות של חוקי ניירות הערך הפדרליים במהלך ביצוע רכישת טוויטר. הרגולטורית עסקה בחקירתה בעיקר בקניית מניות טוויטר שביצע מאסק, לכאורה, לקראת ההשתלטות שלו על החברה. מדובר על הרכישה המוקדמת של 9.2% ממניות טוויטר, שהפכה את מאסק לבעל המניות הגדול בחברה, אך שנערכה באיחור, ולא כנדרש בחוק. על פי הדיווחים, מאסק החל לצבור מניות טוויטר בתחילת 2022, ובמרץ של אותה שנה הוא כבר החזיק ביותר מ-5% מהמניות. בשלב זה, על פי התלונה, הוא היה מחויב לפי חוק לחשוף את בעלותו זו, אך הוא לא עשה זאת עד ה-4 באפריל – 11 ימים לאחר המועד שנקבע לדיווח, ובכך הפר את החוק הפדרלי ולכן נתבע כעת.

על פי התלונה, אי החשיפה בטרם עת של מאסק על חלקו באחזקות החברה שמרה על המניות במחיר נמוך באופן מלאכותי. כך הצליח מאסק, לכאורה, לרכוש עוד ממניות טוויטר, בשווי יותר מ-500 מיליון דולר, לפני שחשף את נפח אחזקותיו, ולכן השיג תועלת מהמשקיעים התמימים האחרים.

ה-SEC הודיעה כבר באפריל 2022 שאישרה חקירה לבדיקה האם הופרו חוקי ניירות ערך בקשר לרכישות מניות טוויטר שביצע מאסק, ולהצהרותיו ולמסמכים שהגיש ל-SEC הקשורים לחברה. כפי שדיווחנו בפברואר אשתקד, לפני שהגישה את התביעה הנוכחית, ה-SEC אף פנתה לבית המשפט בניסיון לחייב את מאסק להעיד כחלק מחקירה על רכישת טוויטר.

נקמנות קטנונית של הדקה ה-90 או פשוט הקפדה על החוק?

היחסים הרעועים השוררים בין מאסק ל-SEC אינם עניין חדש, ולמען האמת ניכר היה לאורך ההיסטוריה כי ה-SEC נתפשת כאויבת בעיני יזם הטק רב הפעלים. יצוין כי בשנת 2018, ה-SEC תבעה את מאסק לאחר שקבעה כי ציוץ שלו בנוגע למימון מובטח להפרטת טסלה הטעה משקיעים במכוון. מאסק הגיע אז להסדר עם הוועדה, שכלל פיקוח על ציוציו, פרישה מתפקיד יו"ר הדירקטוריון בטסלה, ותשלום קנס של 20 מיליון דולר (גם טסלה נקנסה באותו הסכום). שנה לאחר מכן, הוגשה תביעה נוספת מטעם ה-SEC נגד איל ההון, בטענה שהפר את ההסכם שנקבע ואז ערער מאסק לבית המשפט העליון על ההסדר המקורי, בטענה שהוא פוגע בזכותו לחופש הביטוי – נושא שכידוע, לפחות על פניו, הוא בדמו של היזם חסר המנוח.

עורך דינו של מאסק, אלכס ספירו, מסר בהצהרה כעת כי התביעה "היא הודאה של ה-SEC שהם אינם יכולים להביא תיק אמיתי", מכיוון שמאסק "לא עשה שום דבר רע". הוא אף הרהיב וכינה את התביעה "מזויפת". עו"ד ספירו הוסיף ואמר כי "כשה-SEC נסוגה ועוזבת את תפקידה – מסע ההטרדה רב השנים של ה-SEC נגד מר מאסק הגיע לשיאו בהגשת תלונה בודדת נגד מר מאסק על פי סעיף 13(ד), בגין אי מילוי לכאורה של טופס בודד – עבירה, שאפילו אם הוכחה, נושאת עונש סמלי".

אם כך, הנרטיב של ספירו, ושל מאסק, בנדון הוא למעשה שמדובר בחקירה קטנונית שהולידה תביעה נקמנית.

אפשר שהמסר המסוים קשור להפיכתו של מאסק בחודשים האחרונים למעין יד-ימינו של הנשיא הנכנס החדש/ישן דונלד טראמפ. נזכיר כי לנוכח חילופי השלטון בארה"ב שיתרחשו ב-20 בינואר, יו"ר ה-SEC הנוכחי, גארי גנסלר, מתכנן לפרוש מתפקידו, ולא ברור כלל כעת האם הממשל החדש – שמאסק מונה, כידוע, אפילו כיועץ התייעלות שלו – בכלל ימשיך בתביעה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים