לאן צועד עולם הניידים?
תחום הסלולר מתקדם במהירות מסחררת, עד שלפעמים קשה לעקוב אחריו ● למרות זאת, המגזין האמריקני CIO פנה למומחה בתחום וביקש ממנו להעריך כיצד ייראה העולם המרתק הזה בעוד חמש שנים ● התוצאות - לפניכם
לפני כחמש שנים היה הלהיט החם בעולם המובייל ה-Razr של מוטורולה (Motorola). היום אין ספק שה-iPhone החליף אותו בתפקיד. מה יהיה בעוד חמש שנים? המגזין האמריקני CIO ניסה להתמודד עם אתגר לא פשוט זה, בעזרתו של האנליסט מארק טאוסצ'ק, המתמחה בתחום הטלקום.
האנליסט מציין, שטלפונים חכמים הם היום יותר עניין של מערכות הפעלה מאשר חומרה. לדבריו, יש בעולם הסלולר קרב אימים בין יצרני מערכות ההפעלה, כאשר הקרב הגדול ביותר הוא בין מוטורולה – עם אנדרואיד (Android) לבין פאלם (Palm) עם ה-webOS שלה.
העתיד, לדעת טאוסצ'ק, יכלול שילוב בין הטלפונים החכמים לבין רכיבי אינטרנט ייעודיים לתחום המובייל (MIDS), בדומה לדגם החדש של נוקיה (Nokia), ה-N900. כבר היום קשה להבדיל. כך, למשל, קורא הספרים האלקטרוניים של אמזון (Amazon), קינדל (Kindle), מציע כבר היום יכולת לתקשר עם מכשירי דור שלוש.
אבל השאלות הגדולות ניצבות כמובן על שולחנם של הארגונים הגדולים. כאן אתה יכול למצוא חומרה מתקדמת כמו חדרי שרתים, לצד מחשבי Netbook פשוטים – שהם סוג של מוטציות של מחשבים ניידים, שהפכו ללהיט בקרב מגזרים רבים, בעיקר עובדים שרוצים להיות מחוברים כל הזמן, אבל מבלי לשאת את המשא הכבד של המחשבים הניידים.
גם ציוד היקפי הפך להיות מאוד ידידותי לסביבת המובייל. כך, ניתן לציין מקלדות חכמות וצגי מחשב בגדלים שונים, שחווים עדנה מחודשת בעקבות הטרנד החדש. יש גם מכשירים שכוללים ציוד עזר להקרנת וידיאו, שהולכים ונהיים מתוחכמים יותר.
העולם עתיד להשתכלל גם בכל הקשור לאלחוט. בתחום הזה לרבים יש תחושה שלמרות הצורך הברור בהינתקות מכבלים, עדיין לא נאמרה המילה האחרונה והעולם החופשי רחוק מלהיות מרושת לחלוטין. אמנם הייתה קפיצת דרך ארוכה בעשור האחרון, מחיבורי אינטרנט ברוחב 256 קילו-ביט ועד לחיבורים ברוחב 100 מגה-ביט. ההתקדמות בקצבים, לדעת האנליסט, חייבת להיעשות במקביל להתפתחות בפתרונות נדידה של מנויי המכשירים הניידים.
ריבוי היישומים והגידול בצריכה, יגרמו לדעתו של המומחה להקמת חנויות רשת וירטואליות שיספקו אפליקציות שונות למשתמשים ארגוניים. סיטריקס (Citrix) היתה החלוצה בנושא זה, כשפיתחה מקלט חכם שיודע למשוך אפליקציות שונות למכשיר החכם שלך ישירות מהדטה-סנטר הארגוני.
שיא טכנולוגי מיוחד, המשלב גם אתגרים עסקיים לא פשוטים, הוא מחשב הלוח של אפל (Apple) – ה-iPad. לדעת טאוסצ'ק, המכשירים הללו מהווים את אחת משלוש הטכנולוגיות החמות ביותר של חמש השנים הבאות.
באופן כללי, אומר טאוסצ'ק, אנו צועדים לקראת עידן של מכשירים שקצב החלפת הסוללות בהם יהיה פעם ביום, אם לא יותר. יצרניות מעבדים וחומרה כמו AMD כבר עובדות על כך. מגמה זו תשרת את הדרישה ההולכת וגוברת של משתמשים לקבל ביצועים ברמה גבוהה מאוד של מערכות המיחשוב שלהם, כולל רכיבי הדור השלישי. הסבלנות שואפת לאפס. ללקוח העתידי כבר לא משנה באיזו חומרה הוא משתמש – מה שיקבע הוא מהירות הביצועים.
ואם נחזור לרגע לספרים האלקטרונים, הרי שלדעת האנליסטים, זהו העתיד, כאשר סוני (Sony) היא אחת החברות שעומדת להשקיע יותר מכל בתחום זה – כך, לפחות, אמר באחרונה ראבי נוקאיה – סגן נשיא בכיר לתחום פתרונות ה-B2B בסוני קנדה. לדבריו, אחד מבתי הספר בטורונטו יהיה הראשון שיחליף את כל המחשבים והספרים שלו בקוראי ספרים אלקטרוניים.
תפקיד נוסף שיהיה לטלפונים החכמים בעוד כחמש שנים יהיה ארנק. כך, הם ישמשו לנו כאמצעי תשלום לכל דבר, בעיקר בזכות הפס הרחב המהיר והאבטחה שבבסיס המוצרים האלו. באמצעות הטלפון החכם נוכל לבצע עסקאות טראנס-אטלנטיות מאובטחות מבלי לקום מהכורסא, ולממש בעצם את חזון ה-B2B.
ומה לגבי בידור? האם הסלולר יחליף את הטלוויזיה? לפי מה שנראה כעת, התשובה היא שלילית. בעוד כחמש שנים, על פי האנליסט, הטלוויזיה תחזור לתפוס את מקומה כמלכת הבידור הביתי. היא אמנם לא תהיה לבד, ומסביבה יהיו מחשבים וקישורים שונים.
הקצה הרחוק ביותר שאליו ניתן להביט כעת ולחזות תחזיות סבירות לגביו, הוא נושא פיתוח המכשיר היחיד שיכיל את כל הצרכים שלנו: טלוויזיה, סלולרי, מסכים חכמים, מחשבי לוח ונגני מדיה. זה אולי ייקח קצת יותר מחמש שנים, אבל לדעת מחברי התחזיות – זה יגיע. נמתין ונראה.
רוצים לדעת מה יהיו החידושים בישראל בתחום? הירשמו כעת לכנס Cellular 2010
תגובות
(0)