"המחצית הראשונה של 2009 – הקשה בתולדות עולם המיחשוב"

"התל"ג במדינות רבות בעולם עומד להיות שלילי, ובוודאות הנמוך ביותר מאז מלחמת העולם השנייה", קבע טוצ'י בנאום שנשא אתמול (ג') בפני משקיעים מוסדיים בארצות הברית ● לדבריו, "אני מדבר עם מנמ"רים רבים בתחומי שוק שונים, והמכנה המשותף, לצערי, של רבים מהם, הוא שהנהלות הארגונים שלהם עדיין לא אישרו להם את תקציב מערכי ה-IT שלהם לשנה שכבר החלה לפני יותר מחודשיים"

"שנת 2009 צפויה להיות השנה הקשה בהיסטוריה הכלכלית העולמית. התל"ג במדינות רבות בעולם עומד להיות שלילי, ובוודאות הנמוך ביותר מאז מלחמת העולם השנייה. למרות זאת, EMC תצא מחוזקת משנה זו, ותפגין גידול ברווחיה, ואף צפויה להשקיע ברכישת חברות"; כך אמר ג'ו טוצ'י, נשיא, מנכ"ל ויושב ראש EMC, שנאם אתמול (ג') בפני משקיעים מוסדיים בבוסטון, ארצות הברית.

לדברי טוצ'י, המצב הכלכלי הגרוע בהכרח משפיע על כלל התעשיות בעולם, לרבות זו האמריקנית, ובתוכן – על תעשיית ה-IT. "אני מדבר עם מנמ"רים רבים בתחומי שוק שונים, והמכנה המשותף, לצערי, של רבים מהם הוא שהנהלות הארגונים שלהם עדיין לא אישרו להם את תקציב מערכי ה-IT שלהם לשנה שכבר החלה לפני יותר מחודשיים. ברור שתקציביהם יצומצמו. בניגוד לתקופות שפל בעבר, שבהן מנמ"רים המשיכו לפעול, אף אם באופן מצומצם, הרי שהשנה הזו מתאפיינת בכך שהם פשוט רוכשים את המינימום ההכרחי על מנת לשרוד את שנת 2009". טוצ'י אמר, כי הוא מעריך שהמחצית השניה של השנה תהיה טובה יותר מזו הראשונה, אולם לא ציין אם להערכתו המשבר יסתיים ב-2010.

למרות זאת, אמר טוצ'י, כי EMC תצא מחוזקת בסופה של שנת 2009. הוא ציין, כי זה יקרה משילוב של כמה סיבות: העובדה שהגידול במידע נמשך ולכן יש צורך לנהלו ולאחסנו, העובדה שפתרונות EMC, לדבריו, מביאים החזר השקעה מהיר, והעובדה שלמרות הקשיים התקציביים של המנמ"רים – הם עדיין יזדקקו לטכנולוגיות וירטואליזציה ואבטחת מידע, שאותן מספקות RSA ו-VMware – שבבעלות EMC.

הוא אמר עוד, כי בקופת החברה יש הר מזומנים גדול, וכי הוא צופה בהחלט רכישה של "חברות IT סובלות, שנתקלות בקשיי תזרים מזומנים", ובתנאי שהן תתאמנה לאסטרטגיה של EMC. "החל משנת 2003 השקיעה EMC ברכישות של חברות, יותר משבעה מיליארד דולרים, כחלק מהאסטרטגיה שלה להתבסס בעולם התוכנה", אמר טוצ'י, "יש בהחלט יותר מאשר סיכוי גבוה לכך שנמשיך לרכוש חברות IT, אשר תענינה בצורה טובה על הצרכים והאסטרטגיה של EMC".

טוצ'י אמר, כי למרות המצב הכלכלי הקשה, ארגונים ממשיכים לעבוד, ולכן הם ממשיכים ליצור מידע. לגידול בכמות המידע שנוצר, וכן לכמות המידע המאוחסן, אמר טוצ'י, ישנן כמה סיבות, שהמרכזית שבהן היא הרשת והשימוש הנרחב שנעשה בה, "מה שמביא להתפוצצות מידע באופן חסר פרופורציות". לדבריו, "המשתמשים בארגונים דורשים גישה מלאה למידע, לא משנה היכן הם נמצאים או מהי השעה, ביום או בלילה. ככל שגדלה כמות המידע, כך גדל הצורך באחסונו ובניהולו באופן חכם".

טוצ'י ציטט סקר לקוחות שהחברה ערכה בסוף 2008, ממנו עולה כי השנה, 2009, מנמ"רים ומנהלי איחסון יתמקדו בתחומים הבאים: ניצול יעיל יותר של האיחסון; ניהול האיחסון; קונסולידציה; המשכיות עסקית; שחזור מבוסס דיסק (ולא טייפ), בשל התועלות שבו; מניעת שכפול מידע, דה-דופליקציה; דחיסת המידע המאוחסן; ניוד המידע בין שכבות האיחסון השונות, וכן איחסון אחוד.

בהתייחסו ל-VMware, אמר טוצ'י, כי לפני 18 חודשים הם מכרו 14% ממניותיה לאינטל, סיסקו ולציבור, אולם החברה תמשיך להיות ברובה בבעלות EMC, כיוון שיש סינרגיה בין עולם תשתיות המידע והאיחסון – בו פועלת EMC לבין עולם הווירטואליזציה. לדבריו, VMware הניבה מחזור מכירות של 1.2 מיליארד דולרים בשנה החולפת, והמדובר בהזדמנות עסקית מצויינת עבור EMC ומתחרותיה, כי על כל דולר המושקע בווירטואליזציה, יש צורך להשקיע שלושה דולרים בתשתיות מידע ובאיחסון. לכן, אמר, ענקית הווירטואליזציה תמשיך להוות מנוע צמיחה עבור EMC, גם בשנה הנוכחית.

טוצ'י סיים את דבריו בציינו את המגמות המרכזיות שצפויות בעולם ה-IT בכלל והאיחסון בפרט: FCoE, פייבר צ'אנל על גבי את'רנט, "שיביא תועלת ללקוחות וגם לנו"; איחסון מבוסס עננים, "זה הדבר הגדול הבא"; איחסון מבוסס טכנולוגית פלאש; ניהול מידע ארגוני מבוסס מדיניות, "ארגונים חייבים את זה, אחרת הם לא ימצאו את המידע הנדרש עבורם, ובנוסף – עליהם לעמוד ברגולציות"; וחדרי מיחשוב וירטואליים. המשותף לכל מגמות אלו, ציין, הוא הצורך בצמצום ההוצאות על עלויות ה-IT בכלל ועל תשתיות ואיחסון בפרט, לצד העברת הכוח אל משתמשי הקצה.

הוא אמר, כי הדגש יושם על ניהול מידע חכם, משמע, ניהול מדיניות של המידע, לצד סיווגו ותעדופו. לגבי ניהול תוכן, ציין טוצ'י, כי האתגר הוא בשמירה על המידע המנוהל, תוך דגש על ניהול מידע לא-מובנה – אשר גדל בארגונים ומהווה כיום 95% מהמידע (בניגוד ל-80% אז היה חלקו בעבר), וכן טיפול במידע במסגרת של ניהול תהליכים ושיתוף המידע.

הוא ציין, כי הווירטואליזציה היא טכנולוגיה חשובה במסגרת ניהול המידע המאוחסן, כמו גם ניהול המשאבים של האיחסון, שנדרש להיות אוטומטי ומותאם לצרכי הארגונים. "אלו הם המרכיבים של אסטרטגיית הליבה העסקית שלנו", ציין, "יצירת תשתיות מידע עבור הארגונים, זה כבר לא רק איחסון כבעבר, אלא תשתית כוללת, המסייעת לטפל במידע הארגוני, ואשר כוללת חומרה, תוכנה ושירותים".

"בכל השנים האחרונות השקענו 12% ממחזור המכירות שלנו במחקר ופיתוח", סיכם טוצ'י, "וכך נעשה גם השנה. אנו חברה טכנולוגית בנשמה, ונמשיך להיות כזו גם בשנה קשה זו. אנו גדולים, מובילי שוק בתחומים רבים – ונמשיך במגמה זו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים