תל אביב – האנוי – תל אביב

פרויקט ממשל זמין ממשיך לייצא ידע לחו"ל, והפעם: הנמר המתעורר במזרח אסיה, וייטנאם ● נוח בשלום על משכבך, הו-צ'י-מין

בהאנוי, בירת וייטנאם, התקיימו בחודשיים האחרונים קורסים והדרכות בנושאי ממשל זמין, e-Government. אלה בוצעו על ידי חברת e121 בראשות רביב רז, המתמחה בייעוץ וניהול פרויקטים רחבי היקף בארץ ובעולם, ובשיתוף מכון הייצוא הישראלי והאגף לשיתוף פעולה בינלאומי במשרד החוץ. בקורסים הללו השתתפו יותר מ-250 מבכירי השלטון וה-IT  הווייטנאמי, וכן אנשי מיחשוב וממשל מקומי בהאנוי.

צמרת השלטון למדה והודרכה בדבר עקרונות היישומים של ממשל זמין ומערכות המיחשוב השלטוניות. בקורסים השונים נסקרו נושאים כגון עקרונות הארכיטקטורה למיחשוב ציבורי, מערכות מידע ארגוניות, מערכות אינטרנט, אבטחת מידע וניהול פרויקטים במגזר הציבורי. דגש הושם על טכנולוגיות לשיתוף מידע, איחוד משאבים בתהליכים ממשלתיים סבוכים, הפקת בינה עסקית, חשיפת שירותים וכן ניהול של מערכות טפסים ברשת האינטרנט. בהעברת הקורסים השונים השתתפו חברות ישראליות וזרות  אחרות המובילות בתחום.

הרפובליקה הסוציאליסטית של וייטנאם היא מדינה בת 86 מליון תושבים, המחולקת לכ-60 ממשלים מקומיים. מזה כמה שנים, המדינה נמצאת במהלך של הפיתחות למערב ומתחוללות בה רפורמות בתחומים כלכליים רבים. אחת מהמהפכות שעוברת המדינה, היא בתחום מערכות המידע. נתוני הבנק העולמי, המופיעים בטור, מעידים על המגמות הללו.

על פי מכון היצוא הישראלי, סחר החוץ בין ישראל לווייטנאם הסתכם בשנת 2007 ב-135 מיליון דולרים, עליה של 57% לעומת 2006. בשנת 2008 חל גידול ניכר ביצוא הישראלי לווייטנאם, ונתונים על כך יתפרסמו בשבועות הקרובים.

קטרין מלמד, אחראית תחום טכנולוגיות מידע במכון הייצוא, עוסקת בעידוד הפעילות של החברות הישראליות בתחום. היא מדגישה את הזדמנויות החשיפה לחברות ישראליות בוויטנאם, "מדינה בה אימוץ טכנולוגיות המידע גדל בקצב עצום". לדבריה, יש היענות לפעילויות הדרכה נוספות במדינה, בשל הצלחת אלו בעבר.

רז, מנכ"ל e121, וגבי פרידמן, מנהל פרויקטים בכיר בחברה, ריכזו את הקורסים והעבירו הרצאות בכמה תחומים: מערכות מידע בכלל ו-ERP לתחום הציבורי בפרט, הפקת תובנות עיסקיות ושיתוף מידע במערכות בתחום הבריאות. פרידמן הדגיש את הרצינות של הווייטנאמים בתחום ואת רצונם להתקדם בתחום מערכות המיחשוב. הוא ציין, כי הייתה גם התעניינות של אמצעי התקשורת המקומיים, אשר סיקרו בהרחבה את האירוע. לדבריו, "רמת הפתיחות של התקשורת ושל הפקידים הייתה מפתיעה, כמו גם הידע הטכני הרב הקיים והשאפתנות לקדם את המדינה לרמות ניהול ויעילות טכנולוגית בסטנדרטים הגבוהים ביותר".

gov.il בווייטנאם
עצמון חרמש
מנטווייז תיאר בפני משתתפי הקורסים את פורטל gov.il ואת השיטה הישראלית לניהול הממשל הזמין. הוא תיאר בפני המשתתפים המקומיים את עתיד הממשל הזמין, וסיפר על הפיתוחים החדשים של עמדות שירות עצמי (קיוסקים) ומערכות מותאמות סלולר, המתממשקות למערכות ולשירותי ממשל זמין. בקורסים השתתפו גם מרצים לתחום אבטחת מידע ומערכות ERP מחברות מובילות בעולם.

שגרירות ישראל בהאנוי, בראשות השגריר אפי בן-מתתיהו, הייתה מעורבת בשנה החולפת בכמה פרויקטים טכנולוגים במדינה, ביניהם כאלו בנושאי תיקשוב ואבטחה. השגרירות זיהתה את הביקוש הגדל לידע בתחום מערכות המידע במגזר הציבורי, וביחד עם מרכזי ההדרכה הממשלתיים בהאנוי, אנשי השגרירות ארגנו את הקורסים בנושאי ממשל זמין.

לפי נתוני הבנק העולמי, כלכלת וייטנאם נהנית משיעור צמיחה בקצב ממוצע של יותר מ-7%, מזה שבע שנים רצופות. למרות המשטר הקומוניסטי, המדינה מעודדת פיתוח כלכלי במגזר הפרטי, כמו גם התקדמות טכנולוגית במגזר הציבורי. מי שמבקר במדינה, לא יוכל שלא להבחין בתנופת הבנייה בווייטנאם, לצד פעילות לשיפור התשתיות. הבנק העולמי מעורה בפיתוח הכלכלה הווייטנאמית, והוא שותף ל-50 פרויקטים במדינה ב15 השנים האחרונות.

מטרת העל של פרויקטים אלו היא במיגור העוני. כך, לדוגמה, פרויקט ענק לרישות חשמל במדינה, הביא לגידול משמעותי של התושבים המחוברים לרשת החשמל – מ-50% ל-90%. פרויקטים מעין אלה, העבירו 30 מיליון אנשים מעל קו העוני. הם מזרימים אנרגיות לנמר אסייתי זה, שבשילוב עם רמת אוריינות גבוהה, של כ-95% מהאוכלוסייה, מהווים כר גידול פורה לרעיונות, שירותים ולפיתוח כלכלי מואץ.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים