שינויים פרסונליים בענף

פרישתם של לא מעט מנכ"לים ומנמ"רים היא הזדמנות להזרים דם חדש למערכת

השנים 2008 ו-2009 תיזכרנה לא רק כשנות מיתון, אלא גם ככאלה שהיו בהן חילופים בצמרת חברות ה-IT ובקרב המנמ"רים הבכירים. ההודעה התפטרותה של בינה רזינובסקי, מנכ"לית סיסקו ישראל, היא האחרונה בשרשרת ההודעות על חילופי מנכ"לים.

לכאורה, לא ניתן לקשור בין השינויים הרבים, ולמרות זאת: התפיסה ההגיונית אומרת שבזמן שהוא טוב לחברה – המנכ"ל לא פורש, אלא אם כן קיבל הצעה טובה יותר. הדבר נכון שבעתיים בזמן מיתון, אז איש לא ממהר לפנות את כסאו. מאחר ורזינובסקי לא הסבירה את סיבות פרישתה, לא נותר אלא להיצמד להודעתה, שלפיה היא פורשת בשל נסיבות אישיות. אותו שבוע, הייתה סיסקו בכותרות עולמיות. זאת, לאחר שענקית התקשורת הכריזה על כניסתה לשוק השרתים, ובכך פצחה במלחמת עולם מול הענקיות יבמ ו-HP.

רזינובסקי פורשת אחרי ארבע שנות כהונה. היא נכנסה לתפקידה, לאחר שסיסקו הדיחה את ההנהלה הקודמת, בחשד לאי סדרים. עזיבתה קשורה, כרונולוגית לפחות, לפיטורי 90 עובדים ממרכז הפיתוח של סיסקו בארץ. זהו נתון מספרי חסר תקדים, לעומת חברות רב לאומיות שפועלות בארץ ואשר מפעילות פה מרכזי פיתוח.

רזינובסקי איננה המנכ"ל הראשון שעוזב, והיא גם איננה האחרונה שמסיימת את תפקידה דווקא בימים קשים אלו. בשנה האחרונה פרשו מניהול החברות כמה וכמה מנכ"לים: אריה אופנר, CA ישראל; אודי וינטראוב, One1; דורון ספיר, טלדור; בועז יהודה, סאן ישראל; רענן ביבר, דל ישראל; יוסי פיקל, מנמהל אזורי ב-EMC; נתן צ'וסנק, SRL.

גם בקרב המנמ"רים חלו שינויים פרסונליים: כך, עזבו את תפקידם, בין היתר: חנוך בן דוד, כלל ביטוח; יוסי ז'אן, שירותי בריאות מכבי; אביבה שניצקי, בנק ישראל, ועוד.

שינויים כאלה יוצרים כסאות מוסיקליים, בתוך הארגונים ומחוצה להם. השאלה היא, האם הקצב הגבוה של החילופים יהווה הזדמנות לכניסת דם חדש של מנמ"רים צעירים, או כאלו שמתקדמים בתפקידיהם – בארגון או מחוצה לו. ימים יגידו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים