הסינים עלו כיתה: מתחילים לפתח מרכזי מו"פ
ההשקעה בהקמת המרכזים מהווה חלק מתכנית ממשלתית להתמודדות עם המשבר הכלכלי העולמי ● במסגרת יום עיון בנושא עשיית עסקים בסין, אמר ג'או ג'ון, שגריר סין בישראל, כי "זהו זמן מצוין לשיתוף פעולה. אנו זקוקים לטכנולוגיות חשובות, ואפילו למומחי ניהול" ● יו"ר התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש: "היצוא הישראלי לסין הגיע בשנה שעברה ל-1.3 מיליארד דולרים, אולם היבוא עמד על 4 מיליארד"
"ממשלת סין יזמה לאחרונה תכנית לשינויים מבניים במשק, כחלק מההתמודדות עם המשבר העולמי, והיא מבקשת להתחיל בהקמתם של מרכזי מחקר ופיתוח בתחומה", אמר דיאנג האוצ'ן, הנספח הכלכלי של השגרירות הסינית בתל אביב, במסגרת יום עיון בנושא עשיית עסקים בסין, שהתקיים בבית מיקרוסופט ישראל ביום ו' האחרון. האירוע אורגן על ידי הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול בטכניון.
הואצ'ן מנה מספר צעדים שהממשלה נוקטת בהם, לרבות השלמת חקיקת החוקים והתקנות הנדרשים לכניסתה של סין לארגון הסחר העולמי, התאמת התשתית הפיסית והחוקית למתן שירותי אאוטסורסינג, ועידוד השקעות במרכז המדינה ובמערבה. באשר למו"פ, סיפר הואצ'ן, "סין נוקטת צעדי מדיניות תומכים, שיעודדו השקעות זרות בתעשיית ההיי-טק ובמרכזי פיתוח בתחומים כגון: תקשורת ו-IT, ביולוגיה, חומרים חדשים, ועוד. ביחד עם שדרוג התעשייה המקומית, יוכלו מרכזי המו"פ להעלות את יכולת הייצור שלנו בתחומים כמו מכונות, פטרוכימיה ועוד. השנה, בעקבות המשבר הכלכלי, תשקיע הממשלה סכום של 146 מיליארד יואן (כ-21 מיליארד דולרים) במדע ובטכנולוגיה".
ג'או ג'ון, שגריר סין בישראל, הוסיף, כי ממשלת ישראל זיהתה את סין כשוק בעל פוטנציאל צמיחה גדול, והציבה יעד השקעות של עשרה מיליארד דולרים. לדבריו, הסינים מעודדים צריכה, ואפילו ייבוא, ולכן "זהו זמן מצוין לשיתוף פעולה. אנו זקוקים לטכנולוגיות חשובות, ואפילו למומחי ניהול".
השגריר אף אינו שולל את האפשרות שחברות סיניות ישקיעו בהקמת מרכזי מו"פ בישראל, כדי להשביח את יכולותיהן הטכנולוגיות, ואמר, כי "אם מוצר מסוים מתאים לשוק הישראלי, אפשר יהיה למכור אותו אחר כך גם בשווקים מערביים אחרים. בתהליך האצת המשק שאנו חווים, לסין צפויה דרישה לטכנולוגיות, ציוד והון. ישראל תמיד שיחקה תפקיד פעיל כמעבדה עולמית עם כוח אדם טוב. מדינות רבות כמו ארה"ב, יפן ואירופה כבר נהנו רבות מהידע הישראלי, ואני מקווה שגם סין תהיה בין הנהנות. שיתוף הפעולה בין ישראל לסין משרת את האינטרס המשותף שלנו. שגרירות סין מציעה מידע ותמיכה, באמצעות הקשרים שלנו עם מוסדות בשני המקומות".
הנוכחות הישראלית בסין מתחלקת כיום לשלושה סוגים: ייצור בידי מפעלים שעברו לשם עקב עלויות זולות יותר; יזמים שהקימו מפעלים בסין ומוכרים את תוצרתם לשוק המקומי הענק; ושיתופי פעולה טכנולוגיים וביצוע מו"פ בסין. יו"ר התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, אמר, כי "היצוא הישראלי לסין הגיע בשנה שעברה ל-1.3 מיליארד דולרים והיבוא מסין לישראל עמד על 4 מיליארד דולרים. האתגר שלנו הוא לאזן בין היבוא ליצוא באמצעות הגדלת היצוא".
תגובות
(0)