דו"ח: ישראל הגיעה למקום השמיני ברשימת "מדינות המשטרה האלקטרוניות"
ישראל נמצאת בעשירייה הראשונה של הרשימה ביחד עם מדינות כסין וצפון קוריאה מצד אחד, וצרפת וארצות הברית מצד שני ● הדו"ח מגדיר "מדינת משטרה אלקטרונית" ככזאת ש-"שעושה שימוש באמצעים טכנולוגיים כדי להקליט, לארגן, לחפש ולהפיץ ראיות נגד האזרחים שלה" ● המדינות דורגו על פי 17 קריטריונים, בהם דרישה מחברות לספק פרטים על הלקוחות שלהן וחוקים המתירים או אוסרים הצפנה של נתונים
דו"ח חדש שהוציאה חברת Cryptohippie האמריקנית, המספקת מוצרים לאבטחת מידע, מצביע על כך שישראל נמצאת במקום השמיני מתוך 52 מדינות ברשימת "מדינות המשטרה האלקטרוניות". ישראל נמצאת בעשירייה הראשונה עם מדינות שמגבילות גישה לאינטרנט – סין שהגיעה ראשונה, צפון קוריאה שנמצאת במקום השני, בלרוס, רוסיה וסינגפור, אולם גם עם מדינות חופשיות יותר כאנגליה וויילס (כמדינה אחת) וארצות הברית, שהגיעה שישית. מיד אחרי ישראל ממוקמת ברשימה צרפת, ואחריה גרמניה, מלזיה, אירלנד, סקוטלנד, הולנד ודרום קוריאה. את הרשימה סוגרת הפיליפינים, ובין המדינות הנוספות שדורגו במקומות נמוכים נמצאות לוכסמבורג, ארגנטינה, ברזיל ומקסיקו.
הדו"ח מגדיר "מדינת משטרה אלקטרונית" כ-"מדינה שעושה שימוש באמצעים טכנולוגיים כדי להקליט, לארגן, לחפש ולהפיץ ראיות נגד האזרחים שלה". הדו"ח מסיבר, כי במדינה שכזו, "כל מצלמת מעקב, אי-מייל שנשלח, אתר שמבקרים בו, פוסט שמפרסמים, צ'ק שכותבים, כרטיס אשראי מגוהץ, צלצול טלפון ועוד… – כולם ראיות פליליות הנשמרות במאגרי מידע וניתנות לחיפוש למשך זמן רב".
לצורך הדו"ח, קבעה Cryptohippie 17 קריטריונים שונים, והיא את המדינות בכל אחד מהם לפי סולם של 1 עד 5. בין אותם קריטריונים נמצאים דרישה של המדינה מספקיות אינטרנט וחברות סלולר וטלפוניה לספק לה פרטים על הלקוחות שלהן וקיומם של חוקים המתירים או אוסרים הצפנה של נתונים.
בדו"ח נכתב, כי העובדה שהן מדינות והן חברות פרטיות משתמשות באמצעים אלקטרוניים כאמצעי מעקב ידועה לציבור הרחב, אולם "אנחנו לא עושים עם זה כלום".
תגובות
(0)