מטריקס פתחה את 2012 עם הכנסות שיא של קרוב לחצי מיליארד שקלים ועליה של 11% ברווח הנקי

הכנסותיה של ענקית ה-IT הישראלית צמחו ברבעון הראשון ב-17% ● הרווח הנקי הסתכם ב-25 מיליון שקלים ● הרווח התפעולי של מטריקס עלה בשלושת החודשים הראשונים של השנה ב-6%, לשיא רבעוני של 37 מיליון שקלים ● מוטי גוטמן, מנכ"ל מטריקס: "הצמיחה בהכנסות וברווחים נובעת מגידול במרבית מגזרי הפעילות, ובעיקר במגזר הליבה - פתרונות ושירותי תוכנה, שצמח בשיעור של כ-24%" ● משה אטיאס, סמנכ"ל הכספים: "בתקופה כזו, להראות צמיחה גם בהכנסות וגם ברווח זה לא עניין פשוט"

מטריקס פתחה את 2012 במגמה חיובית: מהדו"חות שפרסמה הבוקר (א') החברה לרבעון הראשון של השנה עולה, כי הכנסותיה של ענקית ה-IT הישראלית זינקו ב-16.97% לשיא של 493.78 מיליון שקלים. זאת, לעומת 422.13 מיליון השקלים עליהם דווח ברבעון הראשון של 2011. הרווח הנקי של מטריקס צמח באותה התקופה ב-11.33% ועמד על 24.56 מיליון שקלים בהשוואה ל-22.06 מיליון. הרווח נקי למניה גדל ברבעון המדווח ב-11.41% ל-0.4 שקלים אל מול 0.37 שקלים.

ההוצאות הגולמיות עלו ב-18.73% ברבעון הראשון ל-409.78 מיליון שקלים לעומת 345.12 מיליון. הרווח הגולמי עלה ב-9.09% ועמד על 84 מיליון שקלים בהשוואה ל-77.01 מיליון. הרווח הגולמי השולי ברבעון הסתכם ב-17.01% לעומת 18.24%. גם ההוצאות התפעוליות של מטריקס גדלו ברבעון. כך, במהלך שלושת החודשים הראשונים של השנה רשמה החברה עליה של 11.76% בהוצאות התפעוליות ל-46.88 מיליון שקלים בהשוואה ל-41.95 מיליון. הרווח התפעולי עלה ב-5.88% לשיא רבעוני של 37.12 מיליון שקלים אל מול 35.06 מיליון ברבעון הראשון של 2011.

עוד עולה מהדו"חות, כי הוצאות המימון של מטריקס פחתו ברבעון הראשון ב-20.8% ל-5.43 מיליון שקלים לעומת 6.86 מיליון. ההכנסות המימוניות קטנו במחצית ועמדו על 1.1 מיליון שקלים בהשוואה ל-2.2 מיליון.

מוטי גוטמן, מנכ"ל מטריקס, אמר לאחר פרסום התוצאות, כי "מטריקס המשיכה לשמור ברבעון הראשון של 2012 על מעמדה כמובילת שוק ה-IT הישראלי. הצגנו ברבעון שיא של כל הזמנים בהכנסות, שהגיעו ל-493.78 מיליון שקלים, ובתזרים המזומנים מפעילות שוטפת, שעמד על כ-51 מיליון". לדבריו, "הצמיחה בהכנסות וברווחים נובעת מגידול במרבית מגזרי הפעילות, ובעיקר במגזר הליבה – פתרונות ושירותי תוכנה, שצמח בשיעור של כ-24%".

גוטמן ציין, כי "במהלך הרבעון הושלמה רכישת חברת EXZAC בארצות הברית, שעוסקת בתחום ניהול הסיכונים בקרב גופים פיננסיים, בעיקר בארצות הברית, ומרחיבה את סל השירותים ואת מגוון הלקוחות של מטריקס בתחום. לפני מספר שבועות דירגה STKI את מטריקס כמובילת שוק שירותי ה-IT, זו השנה השביעית ברציפות, וכן כמובילה בקטגוריות המשמעותיות בשוק: עולם הערוצים והדיגיטל – מובייל, אינטרנט, CRM, מדיה חברתית, eBusiness, הדרכה והטמעה, בדיקות תכונה, שירותי Nearshore, שירותי תשתיות ו-SOA , שירותי פיתוח ג'אווה (JAVA), שירותי מומחים, הובלת שוק ה-ERP מבין החברות הישראליות ועוד".

"התוצאות – בהקשר של המצב הכלכלי"
משה אטיאס
, סמנכ"ל הכספים של מטריקס, אמר בראיון לאנשים ומחשבים, כי "בתקופה כזו, להראות צמיחה גם בהכנסות וגם ברווח זה לא עניין פשוט. התוצאות שהשגנו הן בהקשר של המצב הכלכלי בארץ, אנחנו פועלים בישראל. המציאות בארץ אמנם טובה מזו שבעולם, אבל עדיין, יש לא מעט קשיים".

הוא הוסיף, כי "התוצאות הרבעוניות משקפות את העובדה שאנו עובדים בשותפות עם הלקוחות".

אטיאס העריך שהרבעון הראשון משקף את המשך הפעילות של מטריקס ברבעונים הבאים השנה, בהסתייגות ובכפוף למצב הכלכלי באירופה.

לגבי צפי רכישות של מטריקס אמר אטיאס, כי "רכשנו את נטווייז (Netwise). אנחנו מסתכלים על השוק כל הזמן, ויש כמה חברות שהן על הכוונת, אחת מהן רצינית. אנחנו מתמקדים כל העת בתחומים שגדלים – BI ועולמות הדיגיטל והמובייל, עם הרחבות לעולמות התוכן ודגש על חוויית משתמש. מובייל זה מנוע צמיחה משמעותי. תחומים נוספים הם התחום התשתיתי עם ערך מוסף, אבטחת מידע וסייבר, מיחשוב ענן ושירותים. כל אלה הם מנועי צמיחה עבורנו. אנחנו בוחנים רכישות של חברות בתחום ומשביחים את הפעילות הפנימית שלנו בו".

בהיבט הפעילות בתוך מגזרים הוא ציין, כי "המגזר הפיננסי מאוד משמעותי עבורנו ונמשיך להשקיע בו. הטלקום הוא מגזר בסיכון והוא נמצא בירידה. הפעילות במגזר הממשלתי תגדל, אבל משקלה לא יהיה רב, אני לא רואה אותו מגזר משפיע. אנחנו רואים התחזקות במגזרי ההיי-טק וה-ISV. חווינו גידול בפעילות במגזר התשתיות, היו לנו פרויקטים בארגונים בתחומי מיחשוב ענן, וירטואליזציה ואחסון".

"מטריקס ממשיכה כל הזמן לחפש חברות נוספות על מנת לייצג אותן. ברבעון האחרון הוספנו להיצע המוצרים שלנו כמה מוצרים נוספים, ביניהם החתימה עם אפל (Apple) והרחבת ייצוג מוצרים בתחום אבטחת המידע".

אטיאס סיים בציינו את הגידול בפעילות ה-NearShore של החברה, "המשקפת צורך של ארגונים במודלים גמישים יותר, וזה משתלב עם צמצום הסיכון הכלכלי. סיפקנו לכמה ארגונים שירותים מנוהלים ונמשיך לעשות זאת, כי יש לנו את היכולת לתת פתרון מיידי לתחום – בגלל תשתיות ומחזור כספי. תחום השירותים המנוהלים צפוי לצמוח, כי הוא חוסך ללקוח את הצורך בגיוס עובדים".

השתתף בהכנת הידיעה: יוסי הטוני

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים