הסטארט-אפ היומי: מומיניס – משחקי סלולר לכ-ו-ל-ם
יש לכם רעיון מעולה למשחק עבור טלפון נייד, אבל אתם חסרי רקע בתכנות? ● מומיניס הישראלית מציעה לכם פלטפורמה המאפשרת גם למי שאינו מפתח תוכנה בהכשרתו, לפתח משחקי מולטימדיה מורכבים עבור מגוון רחב של מכשירים ניידים
מסתבר שחברות סטארט-אפ ישראליות מצליחות להמשיך ולגייס השקעות הון סיכון – למרות המצב הקשה והדכדוך בשוק. היזמים האחרונים שהודיעו על קבלת תמיכה שכזו הם האנשים שמאחורי חברת מומיניס (Mo'Minis), שפלטפורמת בניית המשחקים שלהם זכתה לגיוס סיבוב ראשון בהיקף מיליון וחצי דולרים מקרן הון הסיכון BRM. זהו הגיוס השני של מומיניס, לאחר שכבר גייסה כ-400 אלף דולרים כהשקעת סיד ממשקיעים פרטיים. עם השלמת סיבוב הגיוס הנוכחי, תצטרף נגה קפ מקרן BRM לדירקטוריון מומיניס.
הסטארט-אפ מומוניס נוסד על ידי צבי ואיל רבינוביץ', אביב רווח וצח הדר, כאשר מנכ"ל החברה הוא אייל ברזילאי – לשעבר בכיר בחברת בבילון. המוצר של מומוניס נקרא Mo'Minis Studio, והוא פלטפורמה לפיתוח משחקים למכשירים ניידים שבנויה על תשתית מיקרוסופט דוט.נט. על פי פרסומי החברה, מיועדת פלטפורמת ה-Mo'Minis Studio לאפשר גם למי שאינו מפתח תוכנה בהכשרתו, לפתח משחקי מולטימדיה מורכבים עבור מגוון רחב של מכשירים ניידים. משחקי הסלולר שמפותחים בעזרת פלטפורמת הפיתוח של מומיניס מותאמים אוטומטית (Porting) למגוון רחב של מכשירים ניידים מתוצרת נוקיה, מוטורולה, סמסונג, סוני-אריקסון ומכשירים נוספים, כאשר תנאי הסף הוא הימצאותה של גרסת המיקרו של ג'אווה עבור מכשירים ניידים – Java ME, על המכשיר הנייד.
על פי אנשי החברה, פלטפורמת ה-Mo'Minis Studio מתאימה בעיקר לפיתוח של משחקי קז'ואל – סוג המשחקים בהם משחקים מרבית המשתמשים בטלפונים סלולריים – אך החברה הודיעה באחרונה, כי בעתיד תוסיף לפלטפורמת הפיתוח שלה גם את היכולת לייצר משחקי מולטי-פלייר, בהם ישחקו כמה שחקנים יחדיו, תוך שימוש בכמה מכשירים סלולריים שונים.
אחד המאפיינים המעניינים במודל העבודה של מומיניס, הוא הקמתה של רשת הפצה למשחקים לצד כלי הפיתוח שלהם. כך, יכולים המפתחים להציע את המשחקים שפיתחו דרך הרשת של מומיניס ורשתות הפצה המחוברות אליה. מפתחים שעובדים דרך הפלטפורמה של מומיניס יכולים גם לשתף אובייקטים חדשים שפיתחו, המהווים חלק ממשחק סלולרי מסוים, ולשחרר אותם עבור מפתח סלולר שעובד על משחק אחר, שיכול להשתמש באותו אובייקט לצרכיו.
הערות והצעות למדור ניתן למסור בכתובת הדוא"ל הבאה.
תגובות
(0)