הסטארט-אפ היומי: Wibiya – שדרוג אתרים ללא תכנות
תארו לכם והיה עומד לרשותכם סרגל כלים שמציע להוסיף תכונות נוספות לאתר התוכן שלכם בהינף עכבר ● עכשיו תפסיקו לתאר, ובדקו את הפתרון של Wibiya, שמציע אינספור תוספים מותאמים אישית ● שדרוג עכשיו
רשת האינטרנט מורכבת ממיליוני אתרי תוכן – מבלוגים מקצועיים דרך אתרי מאמרים ומדריכים ועד לפורטלים ענקים. רובם מנוהלים על ידי אנשי תוכן, המתמחים בכתיבה אודות התחום אותו הם מכסים, ולא בהכרח בבניית אתרי ווב. כיצד יכולים אותם כותבים מוכשרים, שמצליחים לרתק מאות או אלפי קוראים מדי יום, ליישר קו עם טכנולוגיות האינטרנט המתקדמות במהירות הבזק, להטמיע תכונות חדשות באתרי האינטרנט שלהם ועדיין לפנות מספיק זמן לכתיבת תכנים איכותיים?
חברת הסטארט-אפ הישראלית Wibiya מרמת השרון, שהוקמה על ידי דרור צדר, דניאל טל ואבי סמילה ונהנית מהשקעת הון סיכון של ד"ר יוסי ורדי, פיתחה פיתרון אלגנטי להוספת מודולים שונים של תוכנה לאתר אינטרנט קיים, ללא צורך בידע כלשהו בתכנות. אנשי החברה מציעים סרגל כלים אלגנטי שימוקם במקום כלשהו מעל דפי האתר, יהיה ניתן לעיצוב, ובזכות חיבור לשרת המרכזי של Wibiya, יוכל בעל האתר להחליט אילו תוספות הוא רוצה "להטעין" עליו לטובת האתר שלו.
Wibiya גם תציע לבעל האתר ממשק ניהול מרכזי דרכו הוא יכול לנהל את כל התוספות השונות שהחליט להוסיף לסרגל הכלים, ולעקוב אחר היעילות שלהן. מדובר בשינוי מבורך מאוסף התוספות שקיימות היום עבור אתרי אינטרנט, שמגיעות כל אחת מספק ווידג'טים אחר, ולא ניתנות לניהול תחת תוכנת ניהול מרכזית אחת. זהו סוג פיתרון שמזכיר במקצת את ממשק הניהול של וורדפרס או ג'ומלה, בהם אפשר להתקין אינסוף פלאג-אינים שמציעה קהילת הקוד הפתוח לשדרוג האתר שלך. ההבדל הוא שב-Wibiya מדובר בשירות מרוחק, המפעיל עבור בעל האתר את כל המודולים האלו, שאמורים להתאים לפלטפורמות טכנולוגיות שונות, ולא דווקא לפלטפורמת וורדפרס או ג'ומלה.
לדברי דרור צדר, "אם מישהו רוצה להגביר את זמן השהייה של המשתמשים באתר, הוא יכול להוסיף משחקים; אם מישהו רוצה לחזק את הקשר עם המשתמשים, הוא יכול להוסיף תכונות של קהילה; ואם משהו רוצה למכור יותר פרסום ולהגדיל את מספר הדפים הנצפים – הוא יכול להוסיף רכיבים אחרים".
צדר מספר, כי עתה מציעה Wibiya לבעלי אתרים גם את האפשרות לחבר את האתר שלהם לשירותי Facebook Connect – אינטגרציה הדורשת עבודת תכנות עליה משלמים כיום בעלי אתרים לבתי תוכנה. "דרך Wibiya אפשר לעשות את החיבור לפייסבוק בחינם, ולנהל דיונים וקבוצות שכוללים גם את היתרונות של הרשת החברתית", הוא מסביר.
בין התכונות הנוספות שכבר מאפשרת להטמיע Wibiya, ניתן למנות את שירות תרגום האינסטנט של תכני האתר בעזרת גוגל, תצוגה של מאמרים אחרונים באתר, אפשרות שיתוף מאמר עם חברים מרשתות חברתיות, גלריות תמונות ועוד. אנשי Wibiya מבטיחים, כי זוהי רק ההתחלה, וכי הם יוסיפו אינספור אפליקציות חדשות לפלטפורמה שלהם, אותן יוכל להתקין כל בעל אתר שמחובר לשירות.
הערות והצעות למדור ניתן למסור בכתובת הדוא"ל הבאה.
לא ניסיתי אבל השאלה איך זה נראה, מה קורה עם עיצוב גרפי של האתר.
יופי של סטארט-אפ!