קבוצת ממן אימצה את טכנולוגיית Office 365 של מיקרוסופט בענן
U-BTech ניהלה בהצלחה פרויקט מעבר לענן עבור קבוצת ממן. עכשיו מתכננת הקבוצה להרחיב את המעבר גם לכלי ענן נוספים
כקבוצת חברות ותיקה ומובילה בתחום הלוגיסטיקה, קבוצת ממן שמה לה לדגש לעמוד בקצב ההתפתחויות הטכנולוגיות. לכן, כאשר ראו בקבוצה שעולם המחשוב העסקי נע לכיוון הענן והבינו את היתרונות הגלומים בכך (ביניהם: יעילות, שרידות, אבטחה טובה וחיסכון במשאבים), מיהרו לקבל החלטה בנושא ולהתחיל להניע תהליך מעבר שכזה.
הקבוצה הגדירה את המעבר לחבילת Office 365 כמהלך הכניסה שלה לענן. הרעיון להשתמש מרחוק בתוכנות הרבות הכלולות בחבילה ולהעביר גם את המייל משרתים מקומיים ל-Azure, הענן של מיקרוסופט – היה נראה כמתאים להוות את השלב הראשון בתהליך. השלב הבא לאחר קבלת ההחלטה היה מציאת אינטגרטור מתאים שיבצע את התהליך. לאחר שעבדה בעבר עם אנשי U-BTech לשביעות רצונה, החליטה הקבוצה להשתמש בשירותי החברה גם הפעם.
"זו חברה עם קבלות", אומר על U-BTech יואב גפן, מנהל אבטחת המידע של קבוצת ממן. "הם שותפים של מיקרוסופט ומכירים היטב את מוצריהם. המנכ"ל שלהם הרצה בקורסים שכמעט כל איש מחשוב בארץ עבר. כבר השתמשנו בשירותיהם לצרכי התקנת מוצרים וטיפול בתקלות והיינו מרוצים, אז הלכנו על הגישה שהרכב מנצח לא מחליפים".
"הגישה שלנו היא להיות ה-Trusted Advisor של הלקוח. אנחנו מתנהגים כמו שותפים שלו", אומר ערן הראל, מוביל תחום אנטרפרייז ב-U-BTech. "זה חשוב בעיקר בתחום הענן. שם, תמהיל הרישוי מאוד אלסטי וצריך להבין בדיוק מה הלקוח רוצה, מה הוא באמת צריך ואז לייעץ לו מה לקחת, כדי שלא ירכוש חבילת רישוי שפחות מתאימה או כזו שכוללת כלים מיותרים, שבסופו של דבר סתם מבזבזים לו כסף מבלי לתרום לצרכים הארגוניים".
כדי למנוע מצב כזה ישבו נציגי שתי החברות כדי לבנות את המתווה. "אנשי U-BTech הסבירו לנו מה כדאי ואיך, הציגו בפנינו את המנגנונים וסוגי הרישוי השונים, ועזרו לנו למצוא את סוג הרישוי המתאים לנו מבחינת עלות ותועלת. לאחר שביצענו את הבחירה הגיעו טכנאים שהתקינו את כל הרכיבים המתאימים למעבר לענן והחלו את הסנכרון. התהליך הראשוני לקח שלושה ימים והיה מאוד נוח וענייני. מסיום ההתקנה אנחנו עובדים על המערכת בצורה עצמאית ומשתמשים בתמיכה של U-BTech בעת הצורך", מציין גפן.
השלב הבא: הטמעת מוצרי אבטחת מידע של מיקרוסופט
הצלחת הטמעת 365 Office והשימוש היעיל במוצר נתנו לקבוצת ממן תיאבון להמשיך עם המעבר לענן. השלב הבא היה הטמעת מוצרי אבטחת מידע ענניים. גם תהליך זה נוהל על ידי U-BTech. "כשממן מיצתה את יכולות חבילת הרישוי הבסיסית, עלינו אתם רמה אחת למעלה – לכל מעטפת אבטחת המידע המתקדמת", אומר הראל. "גם שם לא ניגשים מיד אלא קודם עושים הערכה ובדיקת התאמה של כלי אבטחת המידע של מיקרוסופט. ביצענו תהליך הערכת הסיכונים הנובעים מאיומי סייבר (Cyber security assessment) ובנינו לפי תוצאותיו מסמך המלצות. בעקבותיו רכשה הקבוצה את מוצר Enterprise Mobile Security, שגם הוא חלק מפלטפורמת הרישוי ב-365, וניגשנו לבצע את תהליך ההטמעה".
איך אתם מסכמים את שני תהליכי ההטמעה הללו?
גפן: "אנחנו מרוצים מאוד מהתהליכים ומתוצאותיהם. המהלך הזה לקח אותנו קפיצת קומה למעלה, לא רק קפיצת מדרגה. לא רק ברמת תפעול הרשת אלא בהיבטים נוספים, כמו שימוש בכלים שלא עבדנו אתם קודם. אני בהחלט יכול להגיד שעשינו בחירה טובה ומוצלחת, אין לי ספק בזה".
הראל: "ראינו עין בעין מהרגע הראשון. שיתוף הפעולה היה אופטימלי ואידאלי. שאפנו שהלקוח יהיה חלק אינטגרלי לחלוטין מההטמעה. מבחינתנו, אם מסתיים פרויקט והלקוח לא יודע לבצע בעצמו פעולות תפעול יום יומיות או הפעלה מלאה של המוצרים שאותם רכש, לא ביצענו את הפרויקט עד הסוף. בממן שיתפו פעולה, למדו את המוצרים והצליחו להפעיל אותם ביעילות ובמקצועיות, בהתאם לצרכי הארגון. הם יישמו את כל השלבים והגיעו להתאמה מרבית ומיצוי מיטבי של הרישוי שרכשו".
גפן: "מבחינתנו, התהליך בכלל לא הסתיים. אנחנו בקשר עם U-BTech על בסיס שבועי, מדברים על הנושאים החמים, מתייעצים אתם, מקבלים חוות דעת. אני אוהב שמעבר למקצועיות הם יודעים להקשיב לצרכים שלך ולא מנסים לחנך אותך איך לעבוד. נוח מאוד לעבוד אתם ולדבר אתם, הם פתוחים לשאלות והצעות ויש לנו כבר תוכנית עבודה להמשך. זו לגמרי שותפות".