"אנחנו רחוקים ממיצוי הפוטנציאל והכוח הנשי"
אורית קניגסברג, סמנכ"לית בכירה וראשת חטיבת הדאטה בקבוצת יעל, מסכמת שלוש שנים של ניהול לא שגרתי, על נשים בהיי-טק ועל הפער הבינדורי שעוד צפוי להפתיע
כשהיא מסכמת שלוש שנים בקבוצת יעל, אורית קניגסברג, סמנכ"לית בכירה וראשת חטיבת הדאטה, מספרת על ניהול לא שגרתי, על נשים בהיי-טק ועל הפער הבינדורי שעוד צפוי להפתיע.
ספרי קצת על החטיבה שבניהולך ומשמעותה במסגרת הקבוצה הגדולה
"לפני שלוש שנים קבלתי לידיי חטיבה שהייתה בנויה משתי חברות שנרכשו בידי קבוצת יעל, אקטיביו וטוליפ. בשלוש השנים האלה יצרנו מותג אחד – YAEL All Data, שנותן מענה לכלל פתרונות הדאטה בארגון באופן המותאם לפעילות העסקית: פתרונות דאטה לאנשי כספים, פתרונות דאטה בעולמות הרגולציה, פתרונות דאטה בעולמות השיווק והשירות, התכנון והבקרה וכמובן למערכות המידע.
"אנחנו מעניקים פתרונות החל מארכיטקטורת דאטה, DLH, ואינטגרציית דאטה, דרך פתרונות Data Migration, Data Orchestration, Data Cleaning, Data Classification ועד Data Analysis, Data Validation, DWH, Data Marts, פתרונות BI ודשבורדים.
"ברמה הניהולית, זה היה אתגר לא פשוט. בניתי שדרת ניהול אחידה, עם DNA ארגוני הומוגני, מתודולוגיה סדורה, תפיסת עולם מגובשת של פרויקטים, למידת עומק של עולם הלקוח והשירות ושת"פ פנימי בין תחומי הפעילות.
"בתחילת הדרך ערכתי מפגש הנהלות של שתי החברות – אנשים שהגיעו משני ארגונים נפרדים ולמדו לעבוד יחד. תהליך מאוד אינטנסיבי ומעניין של אינטגרציה בין חברות שנרכשו והטמעתן לתוך ארגון גדול. היום מדובר בחטיבה גדולה אחת, שבה כולם מבינים את חלקם ואת חלקה המשמעותי של החטיבה בעבודת הקבוצה ואל מול הלקוחות, בכל הסקטורים במשק".
מה הוא החלק המשמעותי הזה של החטיבה בקבוצה?
"החטיבה נכנסה לפעילות פרויקטלית במגזר הציבורי תחת תיחורים גדולים במיוחד, כמו פרויקטים של פתרונות Self Service BI במשרד המשפטים, מספר מכרזים שבהם זכינו ברשות המיסים לשינוע נתונים בעולמות הענן והדאטה ויישום פתרונות דאטה במסגרת אגמי המידע בענן הממשלתי, נימבוס. במהלך 2023 פיתחנו והקמנו שירות SaaS עבור רגולציית הבנקאות הפתוחה, ואת שנת 2024 התחלנו עם חמישה לקוחות בתחום זה. הובלנו פרויקטי מרקטינג וקומרס מבית SF והטמעה של כלי לניתוח התנהגות צרכנים באפליקציות ובאתרים (מיקספנל) בארגוני אנטרפרייז גדולים. כל זאת, תוך ראייה כיצד השימוש בנתונים מקדם את הלקוחות ומייצר עבורם את הערך המוסף.
"בימים אלה אנחנו משלבים כוחות יחד עם הרכש החדש של הקבוצה, חברת אופס-גורו – המתמחה בהקמת תשתיות ענן. אני מאמינה שכדי ליישם ענן באופן נכון ומלא צריך להיות מומחה בדאטה. לכן אני מאמינה, שהעבודה המשותפת תהווה קרש קפיצה גדול עבור הקבוצה ולקוחותיה.
"חלק מוצלח מפעילות חטיבת All Data ביעל הוא בניית פורום "מסלול לניהול"- מפגש חודשי של כ-25 מנהלי החטיבה ללמידה וחיזוק הידע המתודי של ניהול לקוח, ניהול פרויקט, מחויבות, אחריות, שקיפות ויחסים מול הלקוח. אלה תחומים שמביאים לתוך הניהול את תפיסת העולם שלי, שהיא, לעתים קרובות, קצת שונה וחריגה בנוף שלנו".
איך את רואה את מקומן של נשים בהיי-טק הישראלי?
"בעסקים בכלל ובהיי-טק בפרט, קיוויתי לראות היום הרבה יותר נשים בעמדות בכירות ובתפקידי מפתח. אני חושבת שאנחנו רחוקים ממיצוי הפוטנציאל והכוח הנשי. בהיי-טק הישראלי עדיין אין מספיק נשים והוא כולו עדיין מקצוע מאוד גברי. נשים יושבות, לרוב, בעיקר בעולמות המקצועיים הטכנולוגיים בגופים כמו בנקים וביטוח וכיו"ב. אבל זו עדיין 'חונטה' של גברים במדינה שוביניסטית.
"קבוצת יעל, שזכתה לפני כשנה ב'אות המעסיק השוויוני' מטעם משרד הכלכלה, היא ארגון שנותן את הדעת לנושא הזה ולעומק. חברה שהיא ותיקה מצד אחד ומצד שני מאד מתקדמת בתפיסה שלה את עולם השוויון והאיזון בין עבודה לבית ולחיים האישיים. כבר כמעט ולא תראו ישיבות בשעות הערב, למשל. ואני שמחה להיות שייכת לחברה שחרתה זאת על דגלה כנושא חשוב. אבל הדרך עדיין ארוכה".
ומילה על העתיד והנושא הנשי?
"למרות המציאות ולמרות הפערים, מבט אחד על המלחמה הזאת נותן אופטימיות מסוימת. אפשר לראות היום נשים שלוקחות חלק משמעותי בהובלה ובעשייה, בכל הדרגים והתפקידים, ואני מאמינה שהזמן עוד יביא שינוי, ושמספר הנשים שהיום תופסות מעט מדי תפקידים בכירים בהנהגה הישראלית, יילך ויגדל. הנשים הללו, שכבר מבינות היטב את תפקידן ושעבורן הפערים האלה הם בכלל 'לא אישו' – עדיין לא הגיעו להיי-טק. הן בנות ה-19 וה-20 שמאיישות עכשיו את הטנקים בעזה. ומי יוכל לעצור את אותה מפקדת טנק שנלחמה והובילה מלהיות מנכ"לית בחברת היי-טק גדולה?