תוכן שיווקי

מיקרוסופט: טרנדים חמים באבטחת המידע לשנת 2025

13/01/2025 09:33
נתנאל שמר, סמנכ"ל מכירות, YouCC טכנולוגיות.

מאת נתנאל שמר

שנת 2025 כבר כאן, וכך גם החידושים בעולמות אבטחת המידע. חברת מיקרוסופט מציגה מגוון של פתרונות מתקדמים, המשתמשים בבינה מלאכותית (AI) להגנה על נתונים, ניהול זהויות, הגנה על נקודות קצה ותגובה לאיומים.

פתרונות מיקרוסופט 365, אשר נמצאים במרבית הארגונים בארץ ובעולם, מאפשרים שילוב חלק עם מוצרי אבטחת המידע של החברה, אשר זוכים להכרה ולשבחים רבים מצד גופים מובילים בתעשייה, כמו גרטנר (Gartner) ופורסטר (Forrester), וכל זאת על מנת ליצור סביבה מאובטחת ויעילה.

מיקרוסופט מתמקדת בשלושה תחומי אבטחת מידע עיקריים:

הגנה על נתונים – מגוון כלים להגנה על נתונים בענן ובמכשירים, כולל Microsoft Information Protection (MIP) ו-Data Loss Prevention (DLP). כלים אלה מאפשרים הגדרה של מדיניות אבטחה מותאמת אישית והטמעה של מנגנוני הגנה מתקדמים.

הגנה על זהויות וגישה – פתרונות IAM מתקדמים כמו Azure AD Premium, המאפשרים אימות דו-שלבי (MFA), הגדרת תנאי גישה דינמיים וניהול גישות מבוסס עיקרון "Least Privilege".

הגנה על נקודות קצה – Microsoft Defender for Endpoint הוא כלי פופולרי לניהול והגנה על תחנות קצה. הכלי מאפשר לבצע הערכת סיכונים ולייעץ לגבי יישום ההגנות הנדרשות.

ארגונים לא מנצלים את כל יכולות מיקרוסופט

במרבית הארגונים אותם אנו פוגשים על בסיס שוטף אנו מזהים תופעה שחוזרת על עצמה, הארגונים אינם מנצלים את מלוא הפוטנציאל של רישוי מיקרוסופט בתחום אבטחת המידע. דבר זה נובע ממספר סיבות:

חוסר מודעות – ארגונים אינם מודעים לכל היכולות והפתרונות הזמינים להם במסגרת הרישוי הקיים ובכלל.

מורכבות טכנולוגית – הטמעה וניהול של פתרונות אבטחה מתקדמים דורשת מומחיות וידע טכני, מה שעלול להרתיע ארגונים קטנים או ארגונים ללא צוותי IT מיומנים.

עלויות –  למרות שפתרונות אבטחה רבים כלולים ברישוי הקיים, ייתכן שיהיה צורך בתוספות או שדרוגים בתשלום, מה שעלול להוות חסם עבור ארגונים מסוימים.

שירותי אבטחת מידע שכלולים במסגרת הרישוי של מיקרוסופט

להלן מספר שירותים רלוונטיים וחמים בתחום אבטחת המידע של מיקרוסופט בשנת  2025, שניתן להשתמש בהם במסגרת הרישוי:

אבטחה מבוססת בינה מלאכותית (AI) – מיקרוסופט מציעה פתרונות אבטחה מתקדמים המשתמשים בבינה מלאכותית, כולל Microsoft Defender ו- Microsoft Sentinel. כלים אלו נועדו לזהות איומים באופן אוטומטי, להגיב אליהם במהירות ולשפר את היעילות והדיוק של צוותי האבטחה.

ניהול זהויות וגישה (IAM) – פתרונות IAM מתקדמים כמו Azure AD Premium, המאפשרים אימות דו-שלבי (MFA) וניהול גישות מבוסס עיקרון "Least Privilege".

הגנה על יישומי ענן – פתרונות כמו Defender for Cloud Apps נועדו לזהות יישומי ענן לא מורשים ולספק נראות ושליטה מלאה על השימוש בהם.

הגנה על נתונים –  מגוון כלים להגנה על נתונים בענן ובמכשירים, כולל Microsoft Information Protection (MIP) ו-Data Loss Prevention (DLP), המאפשרים  הגדרה של מדיניות אבטחה מותאמת אישית והטמעה של מנגנוני הגנה מתקדמים.

אבטחת נקודות קצה – Microsoft Defender for Endpoint הוא כלי פופולרי לניהול והגנה על תחנות קצה. הכלי מאפשר לבצע הערכת סיכונים ולייעץ לגבי יישום ההגנות הנדרשות.

זיהוי וניהול איומים – Microsoft Defender for Office 365 ו- Microsoft Sentinel משמשים לאיתור מתקפות פישינג, זיהוי פעילות חריגה ותגובה מהירה לאיומים.

אוטומציה של תהליכי אבטחה –  כלים כמו Microsoft Power Automate ו- Azure Logic Apps המאפשרים  אוטומציה של פעולות אבטחה, צמצום זמן התגובה לאירועים וחיסכון במשאבים.

ניהול מכשירים אחוד (UEM) Microsoft Intune מאפשר ניהול אחוד של מגוון מכשירים, כולל מחשבים ניידים, סמארטפונים וטאבלטים, תוך צמצום עלויות וייעול תהליכי הניהול.

הגנה על שירותי SaaS – פתרונות מקיפים להגנה על כל שירותי ויישומי ה- SaaS,  זיהוי התנהגויות אנומליות של משתמשים ויישומים.

Zero Trust – גישת "אפס אמון", המניחה שאף משתמש או מכשיר אינו אמין כברירת מחדל. פתרונות האבטחה של מיקרוסופט בנויים לתמוך באסטרטגיה זו ולספק הגנה מקיפה מפני איומים.

 

הכותב הוא סמנכ"ל מכירות, YouCC טכנולוגיות.

 

 

אירועים קרובים