דן אנגל, פוליקום: "חיבור בין קבוצת עובדים מבוזרת ברחבי העולם באמצעים טכנולוגיים, היא צורך וחובה לארגונים בינלאומיים"
"בסביבה העסקית של ארגונים וחברות בינלאומיים כיום, העובדים והפיתוח מרוכזים על פני כמה יבשות אולם הפעילות והפרויקטים קשורים אחד לשני ללא הפרדה גיאוגרפית. היכולת להפגיש בין קבוצת עובדים מבוזרת בצורה אמינה ופשוטה היא לא פחות מחובה", כך אמר דן אנגל, מנהל אזורי של ישראל, יוון ודרום אפריקה בפוליקום (Polycom), בראיון מיוחד לפורטל האודיו-וידיאו AVmaster מבית אנשים ומחשבים.
אנגל אומר כי התוכנה מהווה את רוב הטכנולוגיה כיום: "רוב הטכנולוגיה שלנו מגיעה מתוכנה, כל מוצרי התשתית שמהווים את מרכז ניהול רשת הוידאו הם תוכנה. כל נושא השרידות, ניהול הטרפיק, יתירות, פיירוולים, ניהול עמדות מרחוק או סטטיסטיקות – הכל סובב סביב תוכנה".
"המגמה החדשה בסביבות העבודה בארגונים: Workplace Of The Future"
"המגמה כיום היא סביבת עבודה חדשה (Workplace Of The Future), אותה אנו רואים יותר בעולם ההיי-טק, אולם זה רק עניין של זמן עד שתגיע ליתר התעשיות. הכיוון הוא יותר אופן ספייס וחדרי ישיבות פתוחים, לצד חדרי הפגישות המסורתיים. בתוך הסביבה הספציפית הזו אנחנו נדרשים להכניס טכנולוגיה המאפשרת עריכת ישיבות בין אנשי הארגון ברחבי העולם ברמה טכנולוגית גבוהה. זוהי מגמה חדשה שמביאה עימה אתגרים רבים".
כמה פגישות וידיאו קונפרנס יש בפוליקום בחודש?
"הנקודה אשר מייחדת את פוליקום היא שאנחנו שמים דגש רב על האמינות וקלות השימוש בטכנולוגיה. חשוב לנו שלקוחות שהשקיעו סכומי כסף לא מבוטלים, ישתמשו בכלים הטכנולוגיים הקיימים וינצלו אותם בצורה מקסימלית. כלומר השורה התחתונה מבחינתנו היא התרומה של הטכנולוגיה לארגון".
נתן גולדשטיין, ארכיטקט פתרונות UC בפוליקום, הוסיף: "בחברה יש כ-7,000 פגישות וידיאו קונפרנס בחודש כך שלצורך הדוגמה, חמש שיחות וידיאו קונפרנס בשבוע אצל לקוח ייחשבו מבחינתנו לכישלון".
מהן המגמות החדשות בחוויית הווידיאו קונפרנס?
"משחר האנושות אנשים נפגשים במעגל. אחד החסרונות של וידיאו קונפרנס בחדרי ישיבות כיום הוא שבחוויה הנוכחית אנו מאבדים קשר עין בחדר עם שאר המשתתפים או עם הצד המרוחק, שבדרך כלל מופיע על גבי מסך באחד מצידי החדר. אנחנו מסתכלים היום כיצד לשפר את התחושה של המשתמש המופיע על גבי המסך ואינו נמצא כאחד מהמשתתפים 'במעגל'. אתגר זה הביא אותנו להניח את הטכנולוגיה במרכז השולחן ובעזרת הנדסת האנוש ומחשבה על חווית המשתמש, אנחנו משלבים את כלל משתתפי הפגישה המקומיים והמרוחקים. למשל בעזרת מצלמת 360 מעלות הממוקמת בגובה העיניים והמאפשרת לצדדים לקבל את התמונה המלאה ולא רק זווית אחת ובכך להגביר את חווית הפגישה".
ספר בבקשה על חווית המשתמש בחדרי הטלפרזנס.
"בחדרי הטלפרזנס החדשים מיקמנו את המצלמה קרוב למרכז המסך, דבר הנותן לשותף לשיחה תחושה שמסתכלים בדיוק עליו. בנוסף, בחדרים אלה מוצגים המשתתפים בגודל טבעי והפרופורציה נשמרת לשני הצדדים בעזרת הנדסת אנוש מדויקת המחשבת את מרחק הצילום מהאנשים היושבים בחדר. טכנולוגיה זו לצד כיסוי מלא של מיקרופונים איכותיים ושמע סטריאופוני, מאפשרים חווית פגישה הקרובה ביותר למציאות".
תגובות
(0)