מצב רוח טוב לקראת 2016
הנתונים שעולים מסקר אנשים ומחשבים מראים שהמנהלים הטכנולוגיים אופטימיים לקראת השנה הקרובה ● וגם: סקר אחר, שמוכיח שעובד טוב הוא עובד מתוגמל
סקר שערכה קבוצת אנשים ומחשבים בקרב מנהלי טכנולוגיות בכירים לקראת 2016 מראה שמרביתם מגלים מצב רוח טוב ואופטימיות בולטת לקראת השנה הבאה עלינו לטובה.
מצב רוח הוא מדד משמעותי ביותר המשפיע על האווירה העסקית, שעל בסיסה, בין היתר, מקבלים החלטות לגבי השקעות ופרויקטים בשנה הבאה.
הנתון שפורסם בסקר, לפיו 73% ממנהלי הטכנולוגיות סבורים ש-2016 תהיה טובה, הוא בעל חשיבות מיוחדת דווקא בימים אלה, של מציאות ביטחונית לא קלה ואווירה של האטה במשק. שוב מוכיח ענף ההיי-טק שהוא ממשיך, בכל תנאי ובכל מצב, להיות הקטר שמוביל את האווירה העסקית הטובה במשק ולמרות תחושות לא נעימות, בגלל הפיגועים, מקבל החלטות על בסיס עסקי וענייני בלבד.
עוד עולה מהסקר כי מצבה המדיני-תדמיתי של ישראל בעולם, המצוי כיום בשפל שלא ידענו כמותו שנים רבות, לא משפיע על העסקים של חברות ההיי-טק הישראליות בחו"ל, וגם לא על החברות הרב לאומיות הפועלות בישראל. מרבית המשיבים סבורים שחברות הענק לא יסגרו את מרכזי הפיתוח שלהן בארץ, בכל אופן לא בצורה גורפת.
בשורה טובה לספקים
המידע הזה הוא ללא ספק בשורה חשובה לספקים ולשאר החברות שעובדות עם הענף. כבכל דצמבר, גם בחודש בו אנחנו נמצאים רוב החברות מרכזות מאמצי שיא לסיום מכירות שנתיות מוצלח. סיומה של השנה הנוכחית מגיע לאחר תקופה די ארוכה של קיפאון מסוים, שנבע מהחגים שחלו באמצע הרבעון השלישי ולפני כן חופשות הקיץ. ארגונים שמנהלים נכון את תוכניות העבודה שלהם יודעים להיערך היטב לדברים הללו ופטורים מתירוצים של צמצום בהכנסות עקב החגים או סיבות דומות אחרות.
אנחנו חיים במציאות שמשתנה בקצב מטורף וחובתה של כל הנהלה לדעת לתעדף דברים ולהוביל את הארגון. האופטימיות של מנהלי הטכנולוגיות ראויה לציון על רקע העובדה שרבים מהם מעריכים שתקציבי המחשוב שיועמדו לרשותם ב-2016 לא יגדלו לעומת השנה הנוכחית. בנוסף, הם מעריכים שהתקציבים הללו לא יקטנו, וזו בשורה חשובה.
מנהלי הטכנולוגיות נשאלו גם אילו מגמות הם צופים בשוק. רבים מהם ציינו שב-2016 תימשך המגמה של מיקוד עסקים בשירותים שהתלות שלהם בטכנולוגיה גדלה והולכת.
ומה באשר לענן? גם כאן האווירה היא אופטימית: מרבית המשיבים או עברו לענן או מתכננים לעשות זאת ב-2016.
השאלה המעניינת בסקר ביקשה לדעת מה עמדת המנמ"רים ושאר מנהלי הטכנולוגיות לגבי הבאזזז החדש – טרנספורמציה דיגיטלית. גם פה מסתמנת אופטימיות זהירה: רוב המשיבים ציינו שהם ערוכים לכך (40%) או שההיערכות נמצאת בתוכניות העבודה שלהם (33%). עדיין יש ארגונים לא מעטים שמעדיפים להתעלם ולא לבצע שינויים בתחום זה.
שאלה מעניינת אחרת הייתה כיצד המנמ"רים וסמנכ"לי מערכות המידע תופסים את עצמם לעומת בעלי תפקידים אחרים בארגון, כמו סמנכ"לי השיווק. 40% מהם השיבו שתפקידיהם לא פחות חשובים מהאחרים, אבל רבים מהם לא מרגישים במעמד זהה.
השורה התחתונה: ענף ההיי-טק בישראל צועד ל-2016 בראש מורם ועם תקווה בלב לשנה טובה יותר, ואולי אף הרבה יותר, מהשנה החולפת. האמת? זה מגיע לנו.
שנה טובה.
עובד טוב הוא עובד מתוגמל
סקר שנערך באחרונה בקרב מעסיקים בארצות הברית הראה כי אחוז ניכר מהם מתכננים להעלות בשנה הבאה את השכר לעובדיהם, על ידי יישום אסטרטגיית תמריצים יעילה, כלומר – תגמול על בסיס יעדים ותוצאות טובות של העובדים.
הסקר הזה מפתיע לא בגלל שיטת התמריצים, שאינה חדשה, אלא כי הוא נעשה על רקע קיפאון די ארוך בהיקף עליית השכר בשוק האמריקני, שעומד על כ-3% בשנה.
מעניין לציין שמרבית המעסיקים השיבו שהם לא מסתפקים בהמתנה לתת בונוסים לעובדים אלא הם מתכוונים לייצר עבורם הזדמנויות קידום, כדי למנוע עזיבה שלהם לטובת מעסיק אחר, שיציע להם תוספות שכר גבוהות.
"פיתוח אסטרטגיה יעילה יכול לשחק תפקיד משמעותי בהשגת איזון נכון בין שליטה בהוצאות כוח האדם לתגמול עובדים", כותבים עורכי הסקר. אותם מעסיקים מבינים שעובד טוב הוא עובד שמתוגמל על ההצלחות שלו ועל כך שהתאמץ, והתגמול מלמד אותו שהמעסיק שלו יודע להעריך את זה.
הסקר הזה נערך אמנם ביוזמת זירוקס (Xerox) העולמית, אבל הוא ללא ספק יכול להוות אבן דרך למנהלי משאבי אנוש בכל הארגונים, על אחת כמה וכמה בארגוני היי-טק – וגם בישראלץ.
בתקופות של מיתון נוח מאוד למעסיקים לדחות דרישות שכר של עובדים בטענה של צמצום הכנסות. אסטרטגיית תמריצים, שמתאימה מאוד דווקא לענף ההיי-טק, מאפשרת למעסיק לא לחרוג ממדיניות הקיצוץ בהוצאות השכר ומצד שני לתגמל עובדים טובים ונדרשים. בכל העולם, וגם בישראל, שכר דינמי על בסיס תמריצים הוא המהדורה העדכנית של שיטת הבונוסים שמעסיקים נוהגים לתת לעובדים. אלא שההבדל הוא שבשיטת התמריצים המשחק פתוח, לעובד יש יעדים ברורים, לאו דווקא במכירות, התגמול ידוע לשני הצדדים והעובד לא צריך לרדוף אחרי ההנהלה ולבקש עוד כמה שקלים. היתרון הנוסף הוא שהתמריץ מגיע ישירות לכיסו של העובד והוא לא תלוי בהסכמים כאלה ואחרים.
אם אתם בדרך לדיוני שכר עם המעסיק שלכם, לקראת 2016, כדאי שתלמדו על שיטת התמריצים ואל תפסלו אותה על הסף.
תגובות
(0)