"תעשיות ההיי-טק ומדעי החיים הגיעו בתשע"ו לבשלות"

לקראת ראש השנה, בכירים בתעשייה מסכמים את תשע"ו בהיי-טק הישראלי ומעריכים מה יקרה בשנה הבאה ● והפעם: קרין מאיר רובינשטין, מנכ"לית IATI - האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות

קרין מאיר-רובינשטין, מנכ"לית IATI - ארגון הגג של תעשיות ההיי-טק ומדעי החיים בישראל. צילום: יורם רשף

כיצד את מסכמת את השנה בהיי-טק הישראלי?
"תשע"ו הייתה שנה טובה מאוד לתעשיות ההיי-טק ומדעי החיים בישראל, וניתן לראות זאת במספר מגמות ותופעות שצירופן יחד מעיד על הבגרות והבשלות אליה הגיעה התעשייה בשנה החולפת.

יותר מכל דבר אחר, המשכנו השנה ב-IATI לחזק את ההדדיות ושיתוף הפעולה בין האקו-סיסטם והתעשייה למגזר הממשלתי, במטרה לקדם את תעשיות ההיי-טק ומדעי החיים ולהגדיל את תרומתן לכלכלה ולחברה בישראל. כמו כן, ראינו השנה התקדמות משמעותית בנושא החינוך הטכנולוגי – גורמים רבים במשק ובממשלה נרתמים לקידום נושא חשוב זה. ניתן כבר לראות בשטח סימנים ראשונים לשיפור בהרשמה ללימודי המקצועות הטכנולוגיים וללימודי חמש יחידות לימוד במתמטיקה לבגרות.

השנה הוקמה הרשות החדשה לחדשנות במשרד הכלכלה, שצפויה להעניק דחיפה משמעותית לפיתוח החדשנות בתעשייה הישראלית. כחברים במועצת הרשות לחדשנות (ארז צור, יו"ר משותף ב-IATI, מונה לחבר המועצה), נמשיך לתרום לפיתוח תוכניות לעידוד החדשנות ולקידום יזמות בתעשייה.

בשנה החולפת נכנסה לשיח הציבורי סוגיית המחסור במהנדסים ובכוח אדם איכותי לתעשייה, וכבר יש כמה מהלכים שנועדו לתת מענה הולם לצרכי התעשייה בתחום המשאב האנושי.

בסיכומו של דבר, תשע"ו הייתה עמוסה בעשייה מבורכת, שעוד תניב פירות בעתיד הקרוב וגם הרחוק".

מה צפוי לנו בשנה הבאה?
"אני מקווה שבתשע"ז נראה השקעות גדולות יותר של הגופים המוסדיים בחברות היי-טק, בין היתר בעקבות ההמלצות להגדלת השקעות המוסדיים שנציג בדו"ח בנושא תרומת קרנות ההון-סיכון להיי-טק ולכלכלה הישראליים.

כמו כן, אני מקווה שמגמת השיפור במגוון התעסוקתי תימשך עם מספרים גבוהים יותר של חרדים, נשים וערבים שעובדים בתעשייה, ואני מקווה שבתחום החינוך הטכנולוגי תימשך העשייה המעודדת תלמידות ותלמידים להשתלב בלימודי המדעים והטכנולוגיה – מגיל צעיר ועד ללימודי תואר באקדמיה. בכך תונח התשתית לדור הבא של תעשיות ההיי-טק ומדעי החיים בישראל, וייפתר המחסור בכוח אדם לתעשייה בטווח הבינוני-ארוך".

את מי היית מכתירה כאישיות השנה בתעשייה?
"יש הרבה מאוד אנשים שהשפיעו ותרמו לה המון השנה, בעיקר בקרנות ההון-סיכון ובהנהלת החברות הרב לאומיות – אנשים מובחרים שהעניקו השראה ומנהיגות, ועזרו ליזמים להתפתח. אבל אני רוצה לציין את שר האוצר, משה כחלון, כאיש שתרם השנה לתעשיית ההיי-טק תרומה גדולה ביותר.

השנה השתתף השר בישיבה של הוועד המנהל של IATI והביע נחישות רבה לקדם את תעשיות ההיי-טק ומדעי החיים בישראל. הנושאים החשובים ביותר לתעשייה כיום מתבצעים בשיתוף פעולה עם כחלון, הקשוב בכל עת לצרכים שלנו. הוא הקים צוות מיוחד של יועצים המתמחים בתעשיית החדשנות, חלקם מתוך התעשייה עצמה, שמבינים את חשיבות ומורכבות הקשר בין המגזר העסקי לממשלה. כחלון נכנס לעובי הקורה כדי להוביל את החיבור הזה של הממשלה והתעשייה, ולקדם כולנו יחד את מגזר ההיי-טק ומדעי החיים בישראל. השר קידם ותמך ביוזמה המשותפת עם IATI להפחתת מס החברות במסגרת חוק ההסדרים הדו שנתי, שאם וכאשר תעבור, היא צפויה להזניק את הפוטנציאל של ישראל להפוך למעצמת טכנולוגיה עולמית ברמות שטרם הכרנו".

מה את מאחלת לתעשייה לשנה הקרובה?
"אני מאחלת לישראל להמשיך להיות חזקה מאי-פעם כמובילה עולמית בתחומי החדשנות והטכנולוגיה. שנמשיך לקדם את היזמים המובילים שפועלים כאן, לשתף פעולה בין המגזרים ולהוביל עולמית את הטרנדים החמים ביותר, כגון Deep learning ו-Machine learning.

כמו כן, אני מאחלת שנמשיך להבין באופן הדדי את הצרכים של הסקטורים השונים בתעשייה ובממשל, ולשלב כוחות כדי להוסיף ולעמוד יחדיו ביעדים הלאומיים שלנו, הן כלכלית והן חברתית".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים