שיא של כל הזמנים במרוץ להצטיינות הארגונית
תחרות IT Awards 2016, והעובדה שהשנה נרשם מספר שיא של פרויקטים שהוגשו אליה, מעידות על התקדמות הענף, החדשנות בו והרצון של ארגונים לנצח
תחרות מצטייני המחשוב IT Awards רשמה השנה שיא של כל הזמנים: 287 פרויקטי מחשוב הוגשו לתחרות, ב-10 קטגוריות מקצועיות ומגזריות. מדובר בפרויקטים שבוצעו ביותר מ-50 ארגונים במשק – גדולים ובינוניים. הדבר מייצג פעילות שיא בתחום המחשוב הארגוני.
מאז שהחלה התחרות, לפני 14 שנים, הוגשו אליה 2,600 פרויקטים. בכל שנה נרשם גידול משמעותי במספר הארגונים ובמספר הפרויקטים שכל ארגון מגיש.
השיא של השנה מוסבר בכמה סיבות: ראשית, עצם מהותה של התחרות, שהוגדרה בשנתה הראשונה, 2003, עידוד המצוינות בארגוני ה-IT המשולבים בכל המגזרים במשק. הסיבה השנייה שהביאה להולדת הרעיון שמאחורי התחרות היא שיפור מצב הרוח הכללי במשק, ובענף בכלל. התחרות הושקה בשיא האינתיפאדה השנייה ועם גלי ההדף של המשבר הכלכלי העולמי, שיצרו אווירת נכאים כמובן גם בענף ה-ICT.
סיבה נוספת: כבר אז החלה להתגבש התפיסה שהעלאת ערך המצוינות כערך מוסף מניב להשקעות הארגון בטכנולוגיה היא אחד האתגרים המרכזיים שמונחים על שולחנו של המנמ"ר. ואכן, מאז התחרות הראשונה, הפך IT Awards לאירוע המרכזי של תחילת השנה בענף. לא במקרה הוא זכה לכינוי "האוסקר של ה-IT".
החדשנות והתחרות במרכז
הענף מצוי בעידן של מרוץ אחר חדשנות, אחר צורך להשקיע הרבה יותר ביצירתיות ובבידול תחרותי, כדי לשרוד בשוק. ההצטיינות, שבאה לידי ביטוי במאות הפרויקטים שהוגשו השנה לתחרות, היא המנוע העיקרי של כל חדשנות. פסיפס הפרויקטים משקף באופן ברור להפליא את המציאות שמתרחשת בארגונים במשק, מציאות שבה הטכנולוגיה היא התשתית המרכזית שמאפשרת את יישום ליבת הפעילות של כל ארגון – פרטי, ציבורי או ביטחוני.
התחרות גם תורמת להעלאת גאוות היחידה של כל ארגוני ה-IT במשק, בהובלת המנמ"רים ובעידוד מלא של המנכ"לים. הגאווה הזו באה לידי ביטוי בטקס הענקת האותות, שבו עלו על הבמה צוותים שלמים של אנשי טכנולוגיה בארגונים. אלה עמלו ביחד על רעיון, שירות או אפליקציה שמשנים לחלוטין את הדרך שבה הארגון עובד ובעיקר משרת את הלקוחות.
המצטיינים ממחישים את התפיסה הרווחת שלפיה המענה לאתגרים שעומדים בפני ארגון, אם כדי לפעול ביעילות ובמהירות או כדי לפרוץ קדימה, לעולם לא בא מכיוון אחד, בוודאי שלא מקומת ההנהלה. הדיאלוג שבין מנהלי קווי העסקים או השירות לאנשי הטכנולוגיה הוא כיום מתחייב ופורה מתמיד. אפשר לומר שאין ארגון, ולא משנה גודלו או מהותו, שיכול להתקיים בלעדיו.
אירוע ההכתרה היום (א'), בהשתתפות מאות רבות של מקצועני טכנולוגיה ומומחים, בהיקפים שלא נראים בשום מקום אחר, הוא היום המיוחד בשנה, שבו אומרים לאותם מצטיינים "תודה" ובאותה נשימה מזכירים להם שהצטיינות לעולם אינה חד פעמית, ובשנה הבאה הם מוזמנים להציג עוד תוצרים של החדשנות. ואכן, לאורך 14 שנות התחרות בולטת היציבות של ההשתתפות של עשרות ארגונים ממגזרי הבריאות, הפיננסים, הממשלה, האקדמיה. הרשויות המקומיות, הביטחון והקמעונות.
התלבטות קשה: במי לבחור?
מלאכת הענקת הציונים וההחלטה לבחור את המצוינים שבין המצטיינים הייתה הפעם קשה מבכל שנה אחרת. עשרות האותות שהוענקו היום מבטאים את הבחירה בפרויקטים שמעבר להצטיינות הטכנולוגית בפרויקט עצמו, שהיא חשובה בפני עצמה, כללו ערך מוסף גלוי וישיר – כיצד הפרויקט הפך את הארגון לטוב, יעיל וחדשני יותר.
התשובות לשאלות אלה נמצאו כמעט בכל אחד מהפרויקטים שעלו לשלב הסופי של התחרות, וקיבלו את האותות. בראש ובראשונה ניתן לראות זאת ב-11 הפרויקטים שנעשו בשנה האחרונה בבנק דיסקונט, ובגללם הוא זכה בפרס הבכיר ביותר בתחרות, אלוף האלופים. החדשנות והמצוינות במגזר הפיננסי הולכת יד ביד עם הכניסה לעולם הפינטק. התהליך הזה עבר כמה שלבי התבגרות ובנק דיסקונט הוא דוגמה מצוינת להתפתחות הטכנולוגית של הארגון ולאסטרטגיה שגיבשה מנכ"לית הבנק, לילך אשר טופולסקי,
גם בתחום הבריאות ראינו השנה פרויקטים מדהימים, שהשורה התחתונה שלהם היא שירות וטיפול טוב יותר למטופלים. השנה בלטה במיוחד השתתפותה של קופת חולים מאוחדת, שקטפה מספר אותות על פרויקטים מעניינים. הבולט שביניהם הוא בית המרקחת הרובוטי הראשון בישראל, שהחל לפעול בירושלים בסוף השנה שעברה.
פרויקט בולט נוסף השנה הוא מערכת השו"ב שהוטמעה ברשות הכיבוי וההצלה. הוא בלט לאור השריפה האחרונה שהייתה בחיפה. זו הפנתה את הזרקורים אל הקריטיות של המערכת, שכנראה הצילה הרבה מאוד אנשים ובעיקר בתים מפגיעה חמורה ביותר.
עוד פרויקט, שריגש את המשתתפים באירוע, פותח על ידי המכון לקידום החרש בישראל – מערכת לתרגום מרחוק של שפת הסימנים. זו מסייעת לאוכלוסיית החרשים לקבל תרגום סימולטני בזמן אמת, בכל פעם שהם צריכים לקבל שירות במקום מסוים שאין בו תרגום שכזה. זו עוד דוגמה לערך המוסף של ה-IT.
אלה הן רק דוגמאות, שביחד עם עשרות הפרויקטים האחרים יצרו פסיפס מרתק, מגוון ורחב של עולם ה-IT בישראל.
להתראות בשנה הבאה.
תגובות
(0)