מה כדאי לדעת כשבוחרים מרחב עבודה?

אם אתם סטארט-אפיסטים ובקפה האהוב עליכם עושים לכם פרצופים, כי אתם יושבים שעות ומזמינים בקושי כוס קפה, ייתכן שהגיע הזמן שתעברו לעבוד בחללי עבודה ● אלא שלפני אתם בוחרים חלל שכזה, כדאי שתדעו על מה רצוי לשים את הדגש

חלל עבודה משותף זה מצוין - כשבוחרים אותו בצורה נכונה. צילום אילוסטרציה: BigStock

באחרונה נשמעים קולות לא מעטים מכיוונם של יזמים ויזמיות צעירים וצעירות, שמתלוננים על כך שבתי קפה בתל אביב מגבילים את שהותם לשעתיים, כי זה לא כלכלי להם לארח אנשים שמזמינים מעט ויושבים זמן ממושך. על רקע זה, חברות חללים משותפים זיהו את הצורך של היזמים בתל אביב ומחוצה לה למרחב נוח לעבודה.

חללי העבודה המשותפים, ה-Co-working, כמו שנהוג לקרוא להם בעולם, הם כבר מזמן לא טרנד חדש, אלא מקומות עבודה לכל דבר ועניין, שמשמשים עשרות אלפי אנשים. אלה מקומות שהופכים מבוקשים יותר ויותר, וחשיבותם עבור היזמים ואנשי העסקים גדולה מאוד, גם לנוכח הקושי החדש מול בתי הקפה. יחד עם זאת, החללים המשותפים, כמו טרנדים אחרים בעולם היזמות, עוברים לא מעט שינויים. הביקוש לאותם חללים בקרב קהילות הטכנולוגיה גדל ואיתו הצורך העז של החברות להנגיש לקהל לקוחותיהם שירותים נוספים.

יש מספר דברים שכדאי ליזמים לשים אליהם לב כשהם באים לבחור מרחב עבודה. חשוב לתת את הדגש על הדברים האלה, כדי למנוע אי נעימויות וכדי להפוך את מרחב העבודה למקום טוב, נעים ובעיקר יעיל יותר לעבוד בו.

תכנים

אנחנו חיים בעולם של תוכן. כולם מחפשים ורוצים לדלות ולהיות חשופים לתוכן איכותי ורלוונטי. בתוך כך, חללי עבודה רבים מציעים, לצד התנאים הטובים לעבודה, שלל תכנים מעניינים ומועילים לבעלי עסקים וליזמים המגיעים למקום: הרצאות, מינגלינג, מפגשים בין בעלי עסקים, מפגשים עם משקיעים פוטנציאליים ועוד.

ככלל, צריך לזכור שרבים מאותם מרחבי עבודה מציעים לכל יזם או סטארט-אפיסטית הרבה יותר מאשר תשתית ראויה לעבודה: הם מאפשרים שלל הזדמנויות להתקדם ולהתפתח, בסביבה טובה. אם אתם עוסקים בתחומי עניין מסוימים, דוגמת למידה עמוקה או Big Data, ורוצים מרחב עבודה שמנגיש תכנים והרצאות רלוונטיות לתחומים אלה – מומלץ להיות מודעים לתוכן שמוצע במקום שאתם בוחנים.

שירות מלא

מי שמכיר את עולמות החללים המשותפים מספר שנים יודע שבתחילת דרכם, רבים מהם הסתפקו בהעמדת תשתית בסיסית לעובדים: עמדת עבודה קטנה, שקע חשמל, מחשב, חיבור לאינטרנט – וזהו, פחות או יותר. כיום, רבים מהם מציעים עוד שלל שירותים נלווים, ומגדילים לעשות אלה שמציעים שירותי משרד מלאים, רשת אינטרנט חזקה דיו, מרכזי ספורט ובריכות זמינות, למשל.

כל אלה אמנם פונקציות קטנות וכיבול לא משמעותיות, אבל בפועל הן משפיעות על הדרך בה היום של העובד יתנהל בעבודה. יתרה מכך, אותם מרכזים מייתרים את הצורך בתשלום ארנונה, שירותי תקשורת וכדומה. לכן, כל אחד צריך להיות ער לשירותים המוצעים.

זמינות

חללי עבודה רבים נבנו, בגדול, על פי הקונספט של מקומות עבודה "רגילים", ולכן הציעו שעות פתיחה דומות, משעות הבוקר עד אחר הצהריים או הערב. חלקם עדיין מציעים את השעות הללו, אבל כיום פועלים בישראל ובשאר העולם לא מעט חללי עבודה מסביב לשעון, בידיעה שיש אנשים שזקוקים לעתים לפינת עבודה שקטה ונוחה גם בשעות לא שגרתיות.

אקסטרה

כמו מקומות עבודה שונים, גם מפעילי חללי העבודה המשותפים מבינים עד כמה חשוב לתת לבאי המקום תחושה טובה ותנאים נוחים – ממש כמו בחברות מסודרות ורציניות. לעניין זה חשוב להבין שעם הזמן צצים עוד ועוד בונוסים וצ'ופרים לאלה שבוחרים לעבוד בחללי העבודה המשותפים. כמה דוגמאות לכך הן בירה איכותית, כיבוד משודרג, מבחר ספרים לקריאה, אפשרות להשכרת אופניים, מקלחת ומשחקים טכנולוגיים.

לסיכום, חללי העבודה המשותפים תופסים תאוצה מזה כמה שנים, ויש להניח שיתרבו עוד יותר בשנים הקרובות. זו מגמה רווחת בעולם הרחב, כולל בישראל. יש במגמה הזו יתרונות רבים וכמו בכל דבר, כדאי לדעת איך לנצל אותם על הצד הטוב ביותר.

הכותבת היא מנהלת בחברת אורבן פלייס.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים