חרדים להיי-טק – חלק ד'
נושא היזמות בהיי-טק על ידי אנשי המגזר החרדי מתחיל לצמוח ● מסתמן תהליך מבורך של הרבה רצון טוב מצד התעשיה לסייע, והתעוררות של צעירים מהציבור החרדי שפונים לעולם היזמות ● המספרים עדיין קטנים, אבל המגמה חיובית ונותנת הרבה תקווה
ראינו בכתבה הקודמת שנושא היזמות בהיי-טק על ידי אנשי המגזר החרדי מתחיל לצמוח, ולאור זאת קמא-טק משקיעה הרבה אנרגיות בכיוון. תוך זמן קצר ערכה קמא-טק שני מאיצי סטארט-אפים מוצלחים ביותר ליזמים חרדים.
משה פרידמן מרחיב על הצמיחה המסחררת של יזמות טכנולוגית בעולם החרדי ואומר: "באירוע שעשינו עם גוגל (Google) בתחילת 2013, איתרנו בקושי חמישה יזמים חרדים על מנת שיציגו. לתחרות סטארט-אפים שערכנו בסוף 2013 עם מיקרוסופט (Microsoft) ופיטנגו של חמי פרס, נרשמו 20 יזמים".
"למחזור הראשון של המאיץ שלנו, שהוקם בסיועם של פרופ' אמנון שעשוע והמשקיע יזהר שי בתחילת 2015, נרשמו 220 סטארט-אפים, ובמחזור השני, שהחל בראשית 2016, כבר השתתפו 450 סטארט-אפים חרדים".
פרידמן פירט על האקסלרטור של קמא-טק. "המאיץ בנוי במודל מיוחד, בו חברות סטארט-אפ מצליחות מאמצות חברות הזנק חרדיות ומסייעות להן מקצועית באופן פעיל. סטארט-אפים גדולים נרתמו למיזם, ביניהם: Wix ,Outbrain ,Taboola ,LiveU ,Plarium ,SQream ,ClickTale ו-OurCrowd. זהו מודל חדשני, שמאפשר ליזמים חרדים בתחילת דרכם ללמוד מהיזמים הטובים ביותר, ומקנה להם גישה ישירה ללב האקו-סיסטם של ההיי-טק הישראלי".
תעשיה מוקמת במהירות מול העיניים שלנו
"בוגרי המחזור הראשון כבר גייסו יחד 7.2 מיליון דולר ומעסיקים 80 עובדים. באופן יחסי לאקסלרטורים אחרים, מספרים אלה נחשבים מרשימים ביותר, ומצביעים על כך שיש יזמים חרדים מצוינים שרק חיכו לקבל את ההזדמנות. תעשיית סטארט-אפים חרדית הולכת ומוקמת במהירות מול העיניים שלנו".
פרידמן ציין שלאחרונה הם החלו בגיוס מועדון משקיעים, שישקיע בסטארט-אפים בוגרי המאיץ של קמא-טק, ושורה ארוכה של בכירי ההיי-טק הישראלי הצטרפו למועדון והשקיעו יחד יותר משני מיליון דולר. ביניהם נמצאים מנכ"לי מיקרוסופט ופייסבוק (Facebook) ישראל, מייסדי Wix, קלטורה ו-Plarium, וכן משקיעי הון-סיכון ואנג'לים מובילים כמו גיגי לוי, חמי פרס, דב מורן ויזהר שי.
את התוכנית להאצת סטארט-אפים חרדים, מנהל בכישרון רב היזם החרדי אברימי וינגוט. גם הוא תומך נלהב של קידום ההשתלבות של יזמים חרדים בתעשיית ההיי-טק הישראלית, ומאמין שעל ידי חיבור אמיתי שלהם לאקו-סיסטם של היזמות והסטארט-אפים הקיימת, ההצלחה תגיע מהר מאוד. וינגוט מרחיב על התכנית ומספר שבמסגרתה חברת היי-טק גדולה מארחת במשרדיה למשך ארבעה חודשים סטארט-אפ מתחיל מהקהילה החרדית.
האירוח כולל:
● אירוח פיזי בחלל המשרד הכולל ספייס בפינה כלשהיא במשרד לכשלושה אנשים.
● סילבוס פגישות חד פעמי עם ראשי החברה וההנהלה (מנכ"ל, מנהל טכנולוגיות, מנהל מוצר, מנהל מכירות, מנהל כספים, HR וכדומה) כדי שהמתארחים יכירו ויוכלו לקבל דלת פתוחה לעזרה קלילה, שאלות והתייעצות קלה מפעם לפעם.
● הענקת תחושה טובה ליזמים הצעירים, עידוד של שיחות קפה ושיחות מסדרון.
מטרה חברתית של פתיחת שערי ההיי-טק לאוכלוסיות נוספות
מעבר לכך, מתבצעות עוד פעולות לתמיכה ביזמים:
● קמא-טק מכנסת את כל היזמים החרדים שמשתתפים בתוכנית אחת לשבוע במשרדי החברה בבני ברק להרצאות וסדנאות מקצועיות בתהליכים של הקמת סטארט-אפ, מוצר, טכנולוגיה, מכירות, גיוס משקיעים וכדומה.
● מצמידים לכל סטארט-אפ מנטור מטעם קמא-טק שמלווה את הסטארט-אפ לאורך ארבעת החודשים של התוכנית ונפגש עמם מדי שבוע. המנטורים הינם יזמים מצליחים שכבר הקימו חברות.
● מפגישים את היזמים עם משקיעים רלוונטים, במהלך התוכנית, ומארגנים Demo Day בסוף תקופת התוכנית לכל היזמים שהשתתפו בתוכנית כדי שיוכלו להציג לפני קהל גדול של משקיעים.
וההצלחה נראית על פני השטח, במחזור הראשון השתתפו שש חברות מארחות: Wix ,Outbrain ,Taboola ,Plarium ,LiveU. הוא הסתיים בדצמבר 2015 כאשר כל הסטארט-אפים שהשתתפו בתוכנית הצליחו לגייס כסף, במצטבר 3.5 מיליון דולר. כולם התחילו לגייס עובדים נוספים, התחילו 16 יזמים וכיום יש בחברות הללו כבר כ-50 עובדים.
GeekTime הכתיר את המאיץ של קמא-טק כאחד מחמשת המאיצים ותוכניות היזמות הטובות בישראל.
במחזור השני כבר השתתפו חברות נוספות וביניהן: Fiverr, מיקרוסופט, Behalf.
חשוב לציין שעבור היזמים הכל בחינם, הם לא נדרשים לשלם שום דבר עבור ההשתתפות בתוכנית, לא כסף ולא אחוזים, לא לעמותת קמא-טק ולא לחברות המארחות, הכל נעשה מתוך מטרה חברתית של פתיחת שערי ההיי-טק לאוכלוסיות נוספות.
פרידמן מסכם ואומר ש"אנחנו רואים תהליך מבורך של הרבה רצון טוב מצד תעשיית ההיי-טק לסייע, והתעוררות של צעירים מהציבור החרדי, שפונים לעולם ההיי-טק והיזמות. אמנם, באופן יחסי המספרים עדיין קטנים ודרך ארוכה עוד לפנינו, אבל המגמה חיובית ונותנת הרבה תקווה".
תגובות
(0)