האתגר: לייצר ישות אחת של מו"פ ישראלי מארבעה מרכזי פיתוח

דן ענבר, מנכ"ל מרכזי הפיתוח של Dell-EMC, מספר בראיון ראשון מאז שנכנס לתפקידו כיצד הוא מתמודד עם האתגר של יצירת ישות אחת של מרכז חדשנות ישראלית, המורכבת מארבעה מרכזים שמבוססים על חברות שהחברה קנתה פה, ולמה זה חשוב כל כך

דן ענבר, מנכ"ל מרכזי הפיתוח של DEL-EMC. צילום: Dina K Photography

המיזוג בין Dell-EMC, בשנת 2017 ,יצר לא מעט אתגרים, לא רק בפעילות העסקית השוטפת של שתי החברות, אלא גם בכל מה שקשור למרכזי הפיתוח שלהן בארץ. החברה הממוזגת מפוזרת בארבעה אתרים בהרצליה פיתוח, בקיבוץ גליל-ים, בבאר שבע ובחיפה. המרכזים האלו הוקמו על בסיס החברות ש-EMC רכשה פה בישראל בשנים האחרונות, מתוך הכרה בחדשנות ובמצוינות הישראלית.

מאז 2006 רכשה החברה עשרה סטארט-אפים בהיקף של כמיליארד דולרים. החברה גם השקיעה מקומית בצורה רחבה. בין החברות שנרכשו ניתן למצוא את Cyota (דרך רכישתה של RSA) וכן את Kashya, nLayers, proactivity, Illuminator, Zettapoint, XtremIO, More IT ו-ScaleIo.

לפני קצת יותר משנה, מונה דן ענבר לתפקיד מנהל מרכזי הפיתוח של החברה הממוזגת, והוא החליף את ד"ר ארנה ברי, שפרשה מהחברה. הוא החל לעבוד ב-EMC ב-2016 כמנכ"ל חברת פתרונות האחסון הישראלית XtremIO, שנרכשה בשנת 2012 על-ידי EMC תמורת חצי מיליארד דולר.

לפני שהצטרף ל-Dell-EMC, ענבר שימש בין 2012-2015 כמנכ"ל N-trig, המפתחת מסכי מגע, עד שנרכשה על ידי מיקרוסופט. לפני כן כיהן כ-10 שנים במספר עמדות מפתח בסאנדיסק ובאם-סיסטמס, כולל כמנכ"ל סאנדיסק ישראל.

DELL-EMC. צילום: BigStock

DELL-EMC. צילום: BigStock

בראיון ראשון מאז שנכנס לתפקידו, הוא מתאר את האתגרים שעומדים בפניו כמנהל מרכזי הפיתוח של החברה הממוזגת, כאשר המרכזי שבהם הוא יצירת ישות אחת של מרכזי הפיתוח בישראל, מצד אחד מבלי לפגוע בעצמאות ובייחודיות של כל אחד מהם, ומצד שני לפתוח את השורות, להגביר שיתופי פעולה בין הצוותים השונים, בכדי להעצים את היתרון של ישראל באקו-סיסטם וברמת החדשנות של האנשים פה.

דן ענבר מהם המאפיינים של מרכזי הפיתוח של DELL-EMC?
"מרכז הפיתוח הוא למעשה מנוע הליבה המקדם את כל תהליכי הטרנספורמציה של החברה העולמית. זאת, באמצעות מו"פ אורגני, פרויקטים משותפים עם מוסדות אקדמיים, עם תעשיות, סטארט-אפים וחברות הון סיכון. ישראל נתפשה מאז ומתמיד כמוקד של חדשנות בחברה, שמסייע לדחוף את הטכנולוגיות השונות עד לקצה".

אילו תחומים ייחודים יש במרכזי הפיתוח בישראל?
"כמובן שההתמחות היא בתחומי טכנולוגיות אחסון מתקדמות, זמינות גבוהה, אבטחת סייבר, ביג דטה, מחשוב ענן ומדעי נתונים. עד היום רשמנו יותר מ-200 פטנטים בישראל, ואנשים שלנו שותפים לפיתוח פתרונות שיש להם פרספקטיבה עסקית בעלת ערך רב ויתרון תחרותי בכל עולמות המחשוב וה-IT".

תן דוגמאות בבקשה
"יש לא מעט, אבל הבולט שבהם הוא ללא ספק ה-RecoverPoint, שירות שחזור מידע מתקדם שמעניק יכולת שחזור והמשכיות זרימת המידע. זו הסיבה שבזמנו רכשה EMC את Kashya, סטארט-אפ ישראלי ולמעשה הפתרון. הפתרון נשען על מיומנויות חזקות של מהנדסים ישראלים עם ידע רב, הן על המוצר והן על הטכנולוגיה. על רקע מערך השיווק החזק של החברה הגלובלית הפכו את RecoverPoint לאחת ההצלחות המרכזיות של החברה. יש פתרונות נוספים שאנו מעורבים בהם, כמו למשל בתחום הקונטיירים, פתרון שבא עם תפישה חדשה שתוכל למנף את כל הטכנולוגיות הקיימות".

בוא נדבר על ההיבט הארגוני – כיצד מייצרים ישות אחת של מרכז חדשנות מבלי לאבד את הייחודיות של כל אחד מהמרכזים?
"זה באמת האתגר המרכזי שעומד בפני, כמי שמנהל את המרכזים. הדרך היא לממש את את היכולות של כל אחת מהקבוצות, לאפשר להן ביטוי עצמי, אבל מצד שני מנסים לראות איזה יכולות ניתן למנף, איך יוצרים שיתופי פעולה בין המרכזים, דבר שהוא לא טריוויאלי לחלוטין".

איך עושים זאת בפועל?
"ברגע שתפישת העולם הארגונית יושבת על ארגון אחד, שיטת החשיבה משתנה וקל יותר לעבוד ביחד. ברמה האישית של הנפשות הפועלות, זה מאפשר ניוד בין הקבוצות, כאשר הטריגר הוא אפשרויות קריירה וקידום וניצול תחומי עניין חדשים שלא תמיד קיימים במקום אחד".

איך משלבים בין תרבויות העבודה השונות שלנו ושל האמריקנים?
זה אתגר שקיים בכל חברה רב-לאומית. החוכמה היא למצוא את היתרונות של תרבות החשיבה האמריקנית, לבין התרבות הישראלית שהאמריקנים קוראים לה "בלגן", אבל הם מבינים שיש יתרון בחשיבה מחוץ לקופסה, באג'יליות. וביחד מייצרים דברים נפלאים שמוכיחים את עצמם בפועל".

מהי תפישת העולם של החברה העולמית בכל מה שקשור לעולם הסטורג' שעובר, טלטלה לא קטנה?
"החזון שלנו מתבסס על כך שצריך לתת לארגון פתרון מקצה לקצה, מהענן לדטה סנטר ובחזרה, כאשר הסטורג' הוא אחד המרכיבים בו, אבל לא היחיד כמו שהיה פעם. היום הפתרונות שאנו מפתחים משתלבים עם מגוון פתרונות אחרים מקצה לקצה, החל ממחשבים אישיים ככלי עבודה, דרך עולמות הגיבוי והאחסון וכמובן כל עולם האבטחה והסטורג'". 

איך אתם עובדים עם חברות הזנק בתחום ועם שאר האקו-סיסטם?
"לגבי סטארט-אפים הפעילות היא בשני מישורים. יש את זרוע ההשקעות של דל קפיטל, שמאתרת חברות ישראליות, ואנו שותפים בשלבי בחינת הנאותות של החברה. יש מישור אחר שבו פונות אלינו לא מעט חברות ומציעות פתרונות. בהתאם לעניין, אנו מפנים אותן למקומות הנכונים, ולעיתים כשאנו רואים שבתחום של הפיתוח הישראלי אין לנו מה להציע להן, אני מפנה אותם לגורמים בהנהלת החברה, ויש מצב שהפתרונות האלו ישולבו בתוך המוצרים שלנו. אנחנו שמחים מאוד לעזור לחברות ישראליות".

כיצד אתם מתמודדים עם אתגר הקושי בגיוס כוח אדם?
"אנחנו משקיעים משאבים בגיוס ממקורות שונים, כמו למשל נשים. לפני שנתיים האצנו את התהליך, וכיום 35 אחוז מכלל הגיוסים שלנו זה נשים, ובסך הכל הן מהוות 28 אחוזים מכלל כוח האדם במרכזי הפיתוח. אני לא רואה שום סיבה שבתוך זמן חלקן לא יהיה 50 אחוזים. בנוסף, משתלבים בפעולות שונות לגיוס ערבים ובדואים בדרום, פועלים עם בתי ספר ומסייעים לתלמידים כדי לאתר מצוינות, ועוד".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. ששון

    מה לגבי להוציא מוצר כלשהו מחוץ לדלת ולא רק לדבר ולדברר ? מומחה בצמצומים.

אירועים קרובים