נשים ומחשבים: נעמה הולנדר, זרטו
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: נעמה הולנדר, מנהלת מערכות המידע הראשית ב-זרטו
שם ותפקיד: נעמה הולנדר, מנהלת מערכות המידע הראשית ב-זרטו (Zerto) ומנהלת האינטגרציה של זרטו עם HPE.
ותק בתפקיד: בתפקיד הנוכחי חצי שנה, ב-זרטו – 4 וחצי שנים.
תפקידים קודמים: מנהלת מערכות מידע ב-זרטו, סמנכ"לית בחברה המטמיעה מערכות מידע, מנהלת פרויקטים בתחומים שונים.
השכלה ושירות צבאי: מהנדסת תעשיה וניהול מערכות מידע, תואר שני במנהל עסקים שניהם באוניברסיטת בן גוריון, ומוסמכת PMP. שירות צבאי כקצינת חמ"ל בשטחים וסמ"פית בקורס קצינות.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? מאז ומתמיד היתה לי זיקה למערכות ומספרים, והתחברתי לעולם הטכנולוגי בקלות. כשהתלבטתי מה ללמוד, בחנתי כמה כיוונים, ולבסוף החלטתי ללמוד מערכות מידע, תחום שהתפתח מאוד במהלך השנים. תפקידי הראשון כסטודנטית אמנם היה קרוב יותר להנדסת תעשיה וניהול, אבל כבר בתפקידים הראשונים שלי בתעשיה נחשפתי לתהליכים מגוונים ולמערכות השונות איתן עובדים בארגונים בדיסיפלינות השונות, והחלטתי שאני רוצה להתפתח בערוץ הזה.
ב-זרטו, לאור גדילתה המהירה בשנים האחרונות, אני מצליחה להביא לידי ביטוי הרבה מהיכולות ומהניסיון שצברתי בתחום. ביצענו פרויקטים רבים ומגוונים והטמענו תהליכי עבודה וכלים מהמתקדמים בתחום, שמשרתים גם את הממשק מול הלקוחות וגם את ההתנהלות הפנים ארגונית. בין השאר, הטמענו Service Now לניהול השירות ב-IT, ואף הרחבנו את השימוש לכלל נותני השירותים בארגון. הטמענו כלים בעולם המכירות, כגון כלי CPQ, כלי לניהול העמלות של אנשי המכירות, בילינג ללקוחות. בעולם התשתיות שיפרנו בכמה רמות את הפלטפורמה המשרתת את המפתחים בארגון, יצרנו תהליכי עבודה אחידים בעולמות התוכן ועוד.
לפני כחצי שנה התרחש אירוע משמעותי ומשמח בחברה כש-HPE רכשה את זרטו, וכיום אני גם מנהלת את האינטגרציה שלנו עם HPE בעולמות השונים, תפקיד מאתגר ומשמעותי, המצריך שילוב בין עבודה עם אנשים מדיספלינות שונות, הובלת שינוי בתהליכי העבודה השונים ובכלים עימם אנחנו עובדים.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? כן, עדיין אני רואה מקומות בהם ניכרת אפליה, אם זה בסוג התפקידים שנשים מאיישות בתעשייה, ברמת הבכירות של התפקידים וגם בשכר שהן מקבלות, בהשוואה לשכר הגברים באותם התפקידים. אנחנו רואים פחות מדי נשים בעולם הטכנלוגי (בחלק מהתחומים אף נדיר לראות נשים) ובעיקר בתפקידים בכירים. אני מאמינה שזה מתחיל עוד משלב בחירת הדרך: פחות נשים בוחרות בלימודים טכנולוגיים. אפשר לראות כבר מגמת שיפור, ואני מקווה שהיא תימשך גם הלאה. אגב, זו בעיה לא רק בישראל. יש לי לא מעט ממשקים גם בארה"ב וקיבלתי כבר תגובה מקולגות אמריקנים שעד היום לא פגשו כמעט נשים בתפקידי ניהול IT.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? לשמחתי הרבה לא נתקלתי באפליה בתפקידיי השונים לאורך השנים. אני עובדת ב-זרטו כבר כמה שנים, ותמיד מתרשמת ממגוון העובדים והעובדות שיש כאן. הרבה מזה קשור להנהלה שמובילה את החברה הזו. כל בחירה בעובד ובעובדת היא בחירה עניינית שנשענת על יכולות, כישורים וניסיון. תמיד ההסתכלות היא על האדם עצמו ועל מה שהוא מביא איתו. מספיק להציץ לארוחות צהריים אצלנו במשרד ולראות ארוחות משותפות של עובדים זוטרים ומנהלים בכירים. יש בזה משהו מאוד מעצים ומקרב.
עשינו כברת דרך בתעשיית ההיי-טק הישראלית בכל מה שקשור לקידום נשים, אבל יש עוד דרך חשובה לעשות. נשים הן עדיין מיעוט. אני מאמינה שכל עובד ועובדת שהגיע.ה לתפקיד בכיר יש את הכח לפעול לטובת השינוי הזה. זו אחריות וזו גם זכות.
מהממת!
האישה וההשראה וואו וואו וואו מדהימה!
וואו השארה בשביל הרבה נשים!❤️ #פמיניזם #שכר שווה והוגן
מהממת! אהבתי מאוד , מדברת לעניין.
כן! מסכימה בהחלט