נשים ומחשבים: ליאורה גילדנבלט, למונייד
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: ליאורה גילדנבלט, אנליסטית מוצר בכירה בחברת האינשורטק למונייד
שם: ליאורה גילדנבלט, אנליסטית מוצר בכירה בחברת האינשורטק למונייד.
ותק בתפקידים: ותק של שבע שנים, בשנתיים וחצי האחרונות בלמונייד.
תפקידים קודמים: הקריירה שלי בהיי-טק התחילה במשרת סטודנט באינטל, במהלך התואר הראשון, ולאחר מכן השתלבתי בחברה במשרה מלאה. אחרי שנתיים וחצי באינטל בתפקיד Financial analyst,עברתי לחברת פיוניר לתפקיד Business analyst.
השכלה ושירות צבאי: שירתי כמובילת פרויקטים ביחידה 81, היחידה הטכנולוגית של מערך המבצעים המיוחדים (סרן במילואים). אני בעלת תואר ראשון בכלכלה ופסיכולוגיה ותואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון, מאוניברסיטת בן גוריון.
איך הגעת לעולם הטכנולוגיה? קשה להצביע על רגע ספציפי שהביא אותי לעולם הזה, והתארים שלמדתי הם לא תארים קלאסיים בעולמות הטכנולוגיה, אבל הניסיון שלי עם 81 נתן לי את ההזדמנות להיחשף לעולם וללמוד להכיר אותו. נורא אהבתי את תחום, אבל פחות התחברתי לעולמות הפיתוח. במהלך התואר הראשון שלי רציתי להתנסות בפרקטיקה והתחלתי לעבוד באינטל. שם רכשתי את הבסיס המקצועי שלי, הכולל שימוש בכלים אנליטים ומתודות עבודה. העבודה באינטל גרמה לי להתאהב עוד יותר בעולמות הדטה, אבל היה לי חשוב גם להתנסות באנליזות יותר פרואקטיביות, המשפיעות על הביזנס, ולכן המשכתי כאנליסטית בחברת פיוניר. תמיד התחברתי לעולם הכלכלה ההתנהגותית ולעולם המוצר בפרט, מה שהוביל אותי לחברת למונייד. היום, במסגרת התפקיד בחברה, יש לי את היכולת לנתח התנהגות משתמשים, להבין דרך הדטה מי הפרסונות שמשתמשות במוצר, ובכך לייצר תובנות עבור מנהלי מוצר ולסייע להם לבנות את החוויה האופטימלית והטובה ביותר. השימוש העקבי בדטה מאפשר לנו לבנות היפותזות, ובעזרת כלים שונים, כמו AB testing, למדוד את ההשפעות שלנו בצורה אמפירית. למונייד היא דוגמה מעולה לחברה שהיא Data Driven. אם לא הצלחנו להשיג את מה שרצינו, חשוב לנו לדעת למה ואיך אנחנו יכולים להשתפר ואיפה אנחנו צריכים לפעול אחרת? אסטרטגיה מסוג זה מאפשרת לנו ללמוד ולצמוח בצורה מדידה, ולא על בסיס תחושת בטן.
האם את חושבת שיש אפליית נשים בתעשייה? העולם הטכנולוגי בכלל, ועולם הדטה בפרט, נחשב לעולם די גברי ואנחנו רואים את זה עוד בשלבי הלימודים האקדמיים. לפי סקר שערך מכון אהרון באוניברסיטת רייכמן, נשים היוו רק 30.7% מכלל הסטודנטים במקצועות ההיי-טק. יתרה מכך, רק 13% מהמשרתים בתפקידי סייבר בצה"ל הן נשים, מה שמשפיע באופן אוטומטי על שיעור הנשים בתעשייה. אמנם תעשיית ההיי-טק מנסה עם השנים לתקן את הפער, אבל נושא המגדר בשוק העבודה מתחיל הרבה לפני, בשלבים צעירים יותר, עם הרבה מחסומים חברתיים-סיבתיים, מה שגורם לנשים רבות להימנע מהגשמת הפוטנציאל שלהן. עם זאת, אני שמחה לראות שיש הרבה יותר מודעות לשילוב של נשים בתעשיית ההיי-טק ולראייה לכך אצלנו בלמונייד, יש מעל ל-57% נשים בחברה וכ-57% נשים בעמדות ניהוליות.
האם נתקלת אישית באפלייה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? לשמחתי לא יצא לי לחוות אפליה. לאורך השנים הרגשתי שאני נמדדת לפי היכולות והכישורים שלי, ללא קשר למגדר. נראה לאט לאט שהדור שלנו מצליח להשתחרר מדפוסים ישנים של הבניות חברתיות כאלה ואחרות, אבל ברור לי שיש עוד דרך ארוכה לעשות. הרבה מזה מתחיל אצלנו, הנשים. אנחנו נוטות להיות אקסטרה ביקורתיות כלפי טעויות שאנחנו עושות, ונופלות למלכודת תסמונת המתחזה ביתר קלות. חוויתי את זה בעצמי, ואני רואה את זה משתקף אצל נשים במעגלים שונים. אחד המקומות שבו זה בא לידי ביטוי בצורה מובהקת הוא בעולם הגיוסים. נשים רבות לא יגישו עצמן אם לא תאמו את כל דרישות הסף, וזה יוצר הטיה מובנית בתעשייה. אם יש מסר אחד שחשוב לי לתת לנשים שקוראות כאן הוא – תעזי לעמוד על שלך. תעזי לקחת סיכונים, תעזי לטעות! זה לגמרי חלק אינטגרלי מהדרך. כי בינינו? סביר שמגיע לך קרדיט גדול בהרבה ממה שאת מייחסת לעצמך.
ליאורה אלופה!
כל מילה בסלע !
אלופה!
הגיע הזמן שיתחילו לשים לב לנתונים האלו עוד בבית ספר ובצבא. זה חייב להיות בסיסי שלפחות 40% מהתפקידים הטכנולוגים בצבא יהיו של נשים. על המדינה להתערב בנושא זה
Such important stories
👏
כל כך צודקת! אנחנו צריכות להתחיל להאמין בעצמנו ובמה אנחנו שוות, ומפה יתחיל השינוי ❤️
כל כך צודקת! אנחנו צריכות יותר להתחיל להאמין בעצמנו - זה כל הסיפור ❤️