הורים: כך תשמרו על ילדיכם מפני סכנות סייבר
מכינים את הילקוט לקראת תחילת שנת הלימודים החדשה? הנה עוד כמה תוספות קטנות שיסייעו בשמירת הפרטיות של ילדיכם במרחב הסייבר
הילדים עומדים בפתח שנת לימודים חדשה, ואנחנו, ההורים, מקפידים לצייד אותם בכל הכלים הנדרשים להצלחתם בלימודים ובמעגל החברתי. הכלים האלו כוללים לרוב גם מחשב וסמארטפון, המשמשים את הילדים ללמידה, להכנת עבודות, לקבלת מסרים מבית הספר, לתקשורת עם חברים וכמובן גם להרבה משחקים.
ביחד עם כל העצות הטובות שאנחנו נותנים לילדים כדי להכין אותם למצבים בעייתיים, כמו להיעזר במבוגר כדי לחצות את הכביש, או לפנות למורה עם בעיה חברתית, חשוב שנכין את הילדים גם לקראת סיכוני הסייבר שסובבים אותם.
הטיפ הראשון והמשמעותי ביותר עבורכם, ההורים, הוא בכלל לא טיפ טכנולוגי. הכלי היעיל ביותר לשמירה על בטיחות הילד בעולם הסייבר היא תקשורת פתוחה ונגישה עם ההורים. זהו התפקיד שלנו כהורים להסביר לילדים על הסיכונים הכרוכים בשימוש בדיגיטל, בדיוק כמו שאנחנו מסבירים על הסיכונים שקיימים, למשל, בשימוש בחשמל (לא בידיים רטובות ולא יחפים). מאוד מומלץ ליזום שיחה עם ילדיכם, שמטרתה העיקרית היא לייצר פתיחות, ללא שיפוט, כך שהילדים ירגישו בנוח לפנות אליכם כדי ליידע ולהתייעץ בכל מקרה חריג במרחב הדיגיטלי.
הנה כמה נקודות מרכזיות שכדאי לדבר עליהן:
- מערבים את ההורים בכל פנייה שמקבלים במרחב הדיגיטלי מאדם שלא מכירים, כל בקשה להעביר תמונות, כסף או פרטים אישיים (כתובת, מספר טלפון, שם בית ספר…)
- לא מוסרים סיסמאות לאף אחד חוץ מאשר להורים. אפילו לא לחברים קרובים.
- לא נותנים יד לשיימינג ולבריונות ברשת. לא מפרסמים תמונות ומידע על אחרים לפני קבלת אישורם.
עכשיו, כשיש תקשורת פתוחה, אפשר להמשיך לטיפים לשמירה על פרטיות ילדכם.
אם לילדיכם יש מכשיר נייד, חשוב להגן על המכשיר והמידע האישי הנמצא בו, כמו תמונות, סרטונים ומידע אישי על הילד.
כדי למנוע גישה של אחרים למידע האישי, ודאו כי המכשיר נעול באמצעות קוד סודי, טביעת אצבע או זיהוי פנים. הקפידו גם להחליף את הקוד הסודי של המכשיר מדי כמה חודשים.
אם עדיין לא עשיתם זאת, זה זמן מצוין להפעיל אימות דו-שלבי כאמצעי הגנה נוסף על החשבונות השונים שבשימוש ילדיכם, כדוגמת רשתות חברתיות ומשחקים.
עכשיו, כשילדכם מוגן יותר במרחב הסייבר, נותר רק לאחל הצלחה והנאה בשנת הלימודים החדשה.
תגובות
(0)