כך התחלנו: אמיר גולן ורונן פישר, מ-קוד אואזיס ואינשורטיקס
גולן הוא שותף מייסד ומנכ"ל קבוצת קוד אואזיס ופישר גם הוא שותף מייסד בחברה וכן מכהן כמנכ"ל אינשורטיקס
ספרו בקצרה על עצמכם ועל הרקע ממנו באתם.
אמיר: אני גר במודיעין, נשוי לרייצ'ל ואב לארבעה ילדים. ירושלמי במקור, גדלתי בקטמונים, אחר כך בתלפיות. מגיע ממשפחה שבה אבא קבלן בניין ואמא הנדסאית, ובאמת אחרי הצבא הלכתי ללמוד הנדסת בניין מתוך כוונה להיכנס לעסק המשפחתי. בסופו של דבר זה לא קרה, מלבד עבודה בחופשים כשהייתי תיכוניסט וסטודנט. בנוסף, עשיתי תואר במנהל עסקים ולמדתי לימודי וובמאסטר כתחביב. בסיום לימודי ההנדסה גרתי בתל אביב ונשארו לי כמה חודשים לסיום השכירות, לפני שהתכוונתי לחזור לירושלים ולהתחיל לעבוד בחברה של אבא. אמרתי לעצמי שאם אמצא עבודה לפני שתסתיים השכירות – אשאר בתל אביב. מצאתי ונשארתי.
רונן: אני גר בהרצליה, נשוי ליעל ומגדל שלושה ילדים צעירים. בתור ילד הייתי פריק של מחשבים וגלישה וכל הזמן נעתי על הציר הזה בין המחשב לים ובחזרה. בגיל 10 הוריי קנו לי מחשב סינקלר ספקטרום 48K, והתחלתי לתכנת איתו משחקים. למדתי בתיכון להנדסאים ברמת אביב. אחרי הצבא נסעתי לטייל, גלשתי בחופים הכי יפים בעולם כמעט שנתיים. אחר כך הלכתי ללמוד, באופן תמוה, בהנדסת בניין, כמו אבא שלי. שם פגשתי את אמיר.
אמיר: תוך זמן קצר חלקנו קראוון וגרנו כשותפים במשך שנתיים וחצי. רונן ואני שונים מאד באופי, אבל חושבים אותו דבר. זה עבד אז ועובד גם היום.
רונן: היום אני עדין גולש באופן קבוע, לא מזמן הייתי עם הבן שלי במלדיביים והיו אחלה גלים. עוד דבר שאני עושה היום זה נסיעות שטח, יחד עם אמיר. שנינו מתים על המדבר.
מה הייתה העבודה הראשונה שלכם בענף ההיי-טק ושאר התפקידים עד היום?
רונן: כשסיימתי ללמוד התחלתי לשווק תוכנות למהנדסי בניין, ובמקביל הדרכתי בקייטנת גלישה. שתי הפרנסות האלה מימנו אותי כדי שבערבים אבנה אתרי אינטרנט לכל מי שהיה מוכן לרכוש לי ספרי תכנות. כך התחלתי למכור פרויקטי טכנולוגיה שאני לא מכיר, תמורת הספר של הטכנולוגיה שאני צריך ללמוד.
ב-2001 פגשתי בטיול ג'יפים בחור שחלם לעשות אקזיט ולפרוש למצפה רמון. במקום אקזיט, הסטארט-אפ שלו התפוגג יחד עם הבועה, אבל הוא בכל זאת עבר למצפה רמון. הוא הציע שנשלב כוחות ונתחיל למכור פרויקטים ביחד, וכך נולדה קוד אואזיס (CodeOasis). התחלנו לעבוד במקלט במצפה רמון וזה הסתדר מצוין עם התוכנית שלנו לייסד שם עמק סיליקון מקומי. ידענו לתכנת מעולה, אבל לא ידענו לנהל, ואז כשהחברה מנתה כ-10 עובדים, הצטרף אמיר.
אמיר: תאמינו או לא, העבודה הראשונה שלי במקצוע היתה באנשים ומחשבים. התקבלתי לתפקיד הוובמאסטר הראשון של החברה. אלה היו שנים של צמיחה מטורפת ותוך זמן קצר הרמתי מחלקה שלמה. מפה עברתי לחברת איוויב (Ewave), שם ניהלתי את חטיבת הפרויקטים והמכירות ולמדתי המון. משם הדרך לקוד אואזיס הייתה קצרה.
רונן: אמיר הביא את הכישורים הניהוליים שלו, ותוך זמן קצר חווינו צמיחה דרמטית. בשיא היינו חברת ההיי-טק היחידה במצפה רמון, מנינו 25 אנשים, והיינו החברה השלישית בגודלה בכלל בעיירה. ברבות הימים השותף השלישי פרש, ובהדרגה העברנו את המשרדים להרצליה. אמיר לקח על עצמו את ניהול הפרויקטים, שיווק ומכירות ואני התאהבתי בעולם הביטוח.
כל הידע והניסיון שצברתי בעולם הביטוח הגיע לכדי שיא בשנה האחרונה, במהלכה הקמנו את הסטארט-אפ אינשורטיקס (Insurtix), אשר מהווה חלק מקבוצת קוד אואזיס. אינשורטיקס היא פלטפורמה גמישה ומתקדמת שמחליפה את מערכות ה-IT של חברת הביטוח ונותנת מענה מקיף ודיגיטלי לכל ההיבטים שמעסיקים חברות ביטוח או סוכנויות ביטוח חתמיות. בנוסף, היא תומכת בפרסונליזציה של ביטוחים, למשל ביטוח רכב פר נסיעה ספציפית, הפעלת ביטוח דירה רק כששוהים מחוץ לבית וכדומה, תומכת בטרנד של ביטוח מוטמע ועוד. חברת ליברה, לדוגמה, מבוססת על אינשורטיקס.
אמיר: קבוצת קוד אואזיס כוללת גם את וורקס (Worx), המתמחה בהקמת אתרי מסחר דיגיטלי, ואת חברת קוד אואזיס, אשר מונה היום למעלה מ-100 עובדים, ומובילה פרויקטי מחשוב עבור חברות מכל המגזרים ושימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר.
מה היה הרגע המכונן, המינוי או ההחלטה שקיבלתם, שהזניקו את הקריירה שלכם?
אמיר: חודשיים אחרי שהתחלתי לעבוד עם רונן הוא הודיע לי שהוא רוצה לסגור, כי אין לו מאיפה לשלם משכורות. רציתי להרוג אותו, אבל בכל זאת המשכנו. שרדנו עד שב-2011 נפגשנו עם יועץ עסקי, שעשה לנו שינוי מחשבתי ולימד אותנו להתנהל כמו ארגון מסודר ומתוכנן. זה היה מפגש מכונן. מאותו רגע התחלנו להקפיד על הצבת יעדים ובניית תוכניות שנתיות, ותוך זמן קצר העברנו את הארגון מחובות לרווחיות.
רונן: הרגע המכונן? אני עדיין מחכה. אבל ברצינות, היו הרבה רגעים מכוננים: החתונה עם יעל, שתומכת בי מאז ועד היום, בתקופות קשות כמו קלות; הכניסה של אמיר לחברה; הבחירה שלנו להשקיע בעולם הביטוח.
ממי שאבתם השראה במהלך הקריירה שלכם?
אמיר: שאבתי השראה מאבא שלי, שהרים חברת בנייה לתפארת בירושלים ועדין מנהל אותה בכישרון וביד רמה.
רונן: אין לי רול מודל אחד, אבל לאורך השנים הצלחתי ללמוד מהרבה אנשים. זה היתרון בחברת פרויקטים כמו שלנו, נפגשים עם הרבה אנשים, נוגעים בהמון תחומים ומגזרים ונחשפים להרבה טכנולוגיות. לכל אינטראקציה יש פוטנציאל לעורר השראה.
שתפו אותנו בעצה טובה שקיבלתם, שיכולה לעזור גם לאחרים.
רונן: אני לקחתי עצה מהסרט "המטריקס". מורפיוס מציע לניאו לבחור בין כדור אדום וכדור כחול, כאשר אחד מבטא את ההליכה בשביל והשני את ידיעת השביל. מהסצנה הזאת למדתי לתכנן הכל, כי אם יש לך נתיב שאתה מתכנן, גם אם תסטה ממנו, תוכל לזהות ולהסביר את הסטייה. מי שלא הולך בדרך – הולך לאיבוד.
אמיר: העצה הכי טובה שקבלתי בחיים הייתה לכוון קדימה ולמעלה. לסמן לעצמי לאן אני רוצה להגיע ואילו צעדים נדרשים כדי להגיע לשם. תכלס, אמרתי לכם, רונן ואני שונים מאד, אבל חושבים אותו דבר.
תגובות
(0)