מונדיאל 2022: ארה"ב-סיסקו נגד איראן – ועוד משחקים
הפתרונות של חברת הענק ניצחו את הרפובליקה האסלאמית באחד המשחקים בעלי המשמעות של המונדיאל עד כה ● וגם: מי ניצח - לארי אליסון או אילון מאסק?
סוף סוף הגיע המאני טיים של המונדיאל. אחרי משחקים יפים אך לא מכריעים מאז פתיחת הטורניר, אתמול (וקצת שלשום) היה יום שבו נקבע חלק גדול מהמדינות (והחברות הטכנולוגיות) שעולות לשמינית הגמר של הטורניר.
כשמגיע המאני טיים, המתח וההנאה עולים. מהצד השני, אתמול נגמרה ההנאה של המשוגעים לדבר כמוני לצפות בארבעה משחקים ברצף, כי המשחקים המכריעים בכל בית משוחקים באותה השעה. כך יוצא שאתמול היו שני משחקים ב-17:00 ושניים ב-21:00 – וזה יימשך בימים הקרובים. מדובר בלקח שנלמד אחרי מונדיאל 1978, שבו ארגנטינה ניצחה 0:6 את פרו ועלתה לשמינית הגמר בזכות הפרש שערים, כאשר היא שיחקה תוך שהיא יודעת באיזה הפרש היא צריכה לנצח כדי לעלות.
בקצרה, מה היה לנו אתמול? אנגליה-יבמ בלי המיינפריים והולנד-אורקל עם הענן טיילו מהמקום הראשון לשלב הבא, וסנגל-מנדיקס וארצות הברית-סיסקו הצטרפו אליהן. ביתר הרחבה, המשחקים הוכיחו ששתי הנבחרות שהיו במקום הראשון עוד לפניהם ועלו על המגרש כדי לנצח נשארו בו ועלו לשמינית הגמר מראשות הטבלה, בעוד שאלה שהיו במקום השני לא עמדו בלחץ, שיחקו על תיקו, והפסידו את המשחק והעלייה לשלב הבא.
פתיחה מהירה ופיתוח מהיר
במשחק המרתק ביותר בבית א' נפגשו סנגל-מנדיקס ואקוודור-אינטרסיסטם. סנגל-מנדיקס ניצחה 1:2. החברים מהמדינה האפריקנית-חברת פיתוח האפליקציות פתחו את המשחק בסערה, וכמו שמנדיקס מפתחת יישומים במהירות, לסנגל היו הרבה מאוד הזדמנויות של כמעט גול במחצית הראשונה – עד לדקה ה-44, כאשר השופט שרק לזכותה פנדל מוצדק, שבו היא כבשה את השער הראשון.
במחצית השנייה, אקוודור-אינטרסיסטם, שהייתה צריכה לנצח כדי לעלות, התחילה להשתמש ברכיבי האינטגרציה של אינטרסיסטם כדי לחבר התקפות מסוכנות, ובקרן לחבר נגיחה-מסירה לבעיטה וגול. להווי נא ידוע שאחת מהדרכים להצליח בפיתוח מערכת שעונה על הדרישות מבוססת על קיצור הזמן שעובר מהגדרת הדרישה על ידי הביזנס והמשתמש ועד לפיתוח של המערכת. מנדיקס, כפלטפורמת Low-Code, מציעה בדיוק את זה. בכדורגל ידוע שכאשר אתה חוטף שער שוויון, חשוב מאוד להחזיר כמה שיותר מהר את היתרון לצד שלך, כדי להרגיע את ההתלהבות של הנבחרת שהשוותה. ואכן, סנגל-מנדיקס, במהלך מהיר ומבריק, החזירה לעצמה את היתרון בתוך שתי דקות, בשער האחרון בהתמודדות.
הולנד-אורקל הגיעה למשחק מול קטאר-טוויטר עם ביטחון רב שהיא עולה לשלב הבא, אבל היה ברור לי שהיא חייבת לנצח כדי להגיע לשם מהמקום הראשון, ובהפרש יותר גדול מאשר אקוודור-אינטרסיסטם. הקרב בין לארי אליסון לאילון מאסק היה מה שנקרא "לא כוחות". ואמנם, קטאר-טוויטר כמעט שלא צייצה ולא סיכנה את השער של הולנד-אורקל – בהמשך למה שהיא עשתה, או לא, בכלל במונדיאל (כבשה גול אחד אבל ספגה שבעה). הולנד-אורקל, במשחק די שגרתי, המשיכה לשלוח את שאילתות ה-SQL שלה בענן וכבשה שני שערים, שסגרו את המשחק והבטיחו לה את המקום הראשון. אני מניח שאם הולנד-אורקל הייתה שומעת שאקוודור-אינטרסיסטם מובילה ביותר שערים, היא הייתה לוחצת יותר וגם כובשת עוד – אבל זה לא נדרש.
ההתקפה של סיסקו ניצחה את הנבחרת האיראנית
אחד המשחקים המרתקים ובעלי המשמעות הרחבה, הרבה מעבר לכדורגל, במונדיאל הזה התקיים אתמול, כאשר עלו לכר הדשא נבחרות ארצות הברית, שהצמדתי לה את סיסקו, ואיראן – הנבחרת היחידה שלא הצמדתי לה חברה. זה היה משחק מכריע, שבסיומו ארצות הברית-סיסקו הבטיחה את העלייה שלה לשמינית הגמר לאחר שניצחה 0:1. אלא שמדובר בשתי נבחרות בינוניות, שהתחרו על ההזדמנות לעלות לשלב הבא וכנראה להפסיד בו.
ארצות הברית-סיסקו הייתה חייבת ניצחון, והיא זכרה את המשחק של איראן מול וויילס-דיבי מאסטרו, שהיה בו שוויון עד כמעט סוף תוספת הזמן של המחצית השנייה – אולם אז האיראנים כבשו. האמריקנים פתחו בלחץ חזק, בניסיון להכריע את המשחק. למולם עמדה נבחרת שלא למדה את הלקח של המשחק המוקדם של אקוודור-אינטרסיסטם, ושיחקה על תיקו. ארצות הברית-סיסקו הפעילה את כל הכלים והמוצרים שלה, תוך יצירת תקשורת רציפה בין כל השחקנים ותזמון מושלם במסירות, שהוביל לשער מהסרטים של הוליווד. רק לאחר כיבוש השער התחילה איראן להתעשת ולתקוף בחמת זעם את ארצות הברית, אבל היא נתקלה בחומות ההגנה של המוצרים של סיסקו, שמנעו מכל מומחי הסייבר של המשטר האיראני לחדור להגנה האמריקנית ולכבוש שער.
לאחר ההדחה של נבחרת איראן על ידי ארצות הברית-סיסקו עולות כמה שאלות חשובות: האם בעקבות הכישלון במונדיאל תתגבר המחאה באיראן נגד השלטון? האם הממשל האמריקני ילמד מהנבחרת שלו ויפעל להדחת איראן מרשימת המדינות שמנסות לייצר פצצת אטום? והאם בנימין נתניהו ישלח את אנשי המוסד לגנוב את הנוסחה של איראן לעלייה למונדיאל, על מנת שמי שתעשה זאת במקומה בפעם הבאה תהיה ישראל?
אקנח בדרבי הבריטי בין נבחרות אנגליה-יבמ ו-וויילס-דיבי מאסטרו. האנגלים ידעו שעליהם לנצח כדי להבטיח את המקום הראשון בבית. הוולשים אכזבו לאורך כל הטורניר, וגם אתמול, לאחר שספגו שלושה שערים מיריביהם – כולם במחצית השנייה. מרקוס רשפורד הצטיין וכבש שניים מהם – ובסך הכול שלושה שערים עד כה במונדיאל הנוכחי. ככלל, אנגליה-יבמ כבשה עד עכשיו תשעה שערים בטורניר, אבל ההפתעה היא שהארי קיין, הכוכב שלה, שתמיד היה מניה בטוחה לכיבוש שערים, עוד לא כבש ולו גול אחד.
תגובות
(0)