קבלו את אלופי המונדיאל… מיקרוסופט וסאטיה נאדלה

איזה גמר זה היה: המון שערים, תהפוכות וכוכב גדול אחד שסוף סוף זכה בתואר שמגיע לו ● איך מיקרוסופט קשורה? על כך בטור האחרון של זיו מנדל על המונדיאל הפנטסטי הזה

19/12/2022 16:02
סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט.

היום (ב') אתחיל את הטור על טורניר הכדורגל הגדול בעולם, המונדיאל, דווקא בפילאטיס מכשירים. למי שתמה למה ומדוע – הנה התשובה: אני מתאמן בפילאטיס מכשירים מזה זמן, ואתמול קבעתי את האימון לשעה 20:00, מתוך הנחה שגם אם משחק הגמר, שהתחיל ב-17:00, יוכרע רק אחרי הארכה ופנדלים – אספיק להגיע. בשעה 18:42, קצת יותר מ-10 דקות לפני סיום הזמן החוקי של המשחק (בלי תוספת הזמן), חשבתי שחבל שלא קבעתי את האימון ב-19:00. למה? כי באותו הזמן, ארגנטינה-מיקרוסופט הובילה 2:0, והיה ברור שהיא הולכת לנצח ולהיות האלופה, משום שהלכה למעשה הייתה הנבחרת היחידה על הדשא. נראה היה שצרפת-פייסבוק, אלופת העולם עד אתמול, אמנם עלתה למגרש פיזית, אבל לא באמת.

אלא שכמו בסיפור טוב – והמונדיאל הוא סיפור מצוין – אז התהפכה התמונה, הצרפתים השוו והיה צורך בהארכה ובפנדלים – שנמשכו עד כמעט 20:00. וזה עוד בכלל לפני טקס הענקת הגביע ויתר העיטורים.

הג'וקרים של ארגנטינה-מיקרוסופט

ארגנטינה-מיקרוסופט עלתה עם מערך חכם, שלושה ג'וקרים – ולא כולם אנשים. הג'וקר הראשון היה לחץ על כל המגרש, שהשתיק לחלוטין את יכולת הקישור וההתקפה של צרפת-פייסבוק, כך שגם בפעמים הבודדות שהיא ניסתה לתקוף – היא לא הצליחה. עד שהיא כבשה בדקה ה-80 נרשמו לזכותה 0 (!) בעיטות למסגרת ולשער, לעומת תשע ליריבתה.

המיקרוסופטים-ארגנטינאים כלל לא היו צריכים להשתמש בכלי הסייבר החכמים של מיקרוסופט, שמאפשרים הגנה היקפית הרחק מהשער, תוך יצירת סגמנטציה והפרדה של החלקים השונים של צרפת-פייסבוק.

הג'וקר השני היה דה מריה הדינמי, שהמאמן העלה בהרכב בהחלטה שעוררה תמיהה, בלשון המעטה. אלא שהיא התבררה כמשתלמת ונכונה, וכמו שמוצר ה-CRM Dynamics עשה קאמבק אדיר, כך גם השחקן המוכשר, שאת הקאמבק האדיר שלו הוא עשה עם סחיטת פנדל (שלא היה) וגול בסיום התקפה מרהיבה, שהוא כנראה שער המונדיאל. הגול השני של ארגנטינה-מיקרוסופט היה מהלך גדול, שהזכיר שגם לחברים מרדמונד יש רשת חברתית – לינקדאין. המהלך המרהיב של המסירות שהובילו לשער הזה הזכיר שרשור מהיר של חברויות, כפי שלינקדאין מציעה.

הג'וקר השלישי היה, כמובן, ליונל מסי-סאטיה נאדלה, שעלה בטירוף על המגרש, כבש את הפנדל שדה מריה סחט והתחיל את המהלך של הגול השני במסירה שפיצחה את ההגנה הצרפתית-פייסבוקית, בהתקפה מתפרצת.

החברים שעזבו את צרפת-פייסבוק

קיליאן אמבפה-מארק צוקרברג וחבריו לנבחרת הטריקולור מפאלו אלטו עלו למשחק כבויים, ונראה היה שהם עזבו את הרשת החברתית ולא טרחו כמעט לנסות ולהגיע לרשת האחרת – זו שמאחורי השוער הנהדר של ארגנטינה-מיקרוסופט. היא לא הצליחה לעשות ולו לייק אחד עד לדקה ה-80. אין לכך הסבר הגיוני, ולעתים היה נדמה שעל המגרש לא משחקת צרפת-פייסבוק, אלא "משחקים" פייק ניוז שהתחזו אליה. הצרפתים-פייסבוקים היו עסוקים רוב הזמן במסירות חסרות תוחלת בחצי המגרש שלהם וכמעט שלא הגיעו לרחבה של ארגנטינה-מיקרוסופט – כולל לא אמבפה-צוקברג, שנראה היה כמי שהמשחק לא מעניין אותו.

קיליאן אמבפה.

קיליאן אמבפה. צילום: BigStock

אבל בכדורגל כמו בכדורגל, הכול יכול לקרות והכול יכול להתהפך. דשאן, מאמן הנבחרת, קיבל כנראה הודעות נזעמות מכל צרפת בערך – בין אם במסנג'ר, באינסטגרם או בווטסאפ, ואולי בעצם בכל הפלטפורמות האלה – שהגיע הזמן לשנות, וביצע ארבעה חילופים. בדקה ה-80 החילופים האלה השתלמו: המחליף הראשון, קולו מואני, הוכשל ברחבה ואמבפה-צוקרברג התחיל את ההצגה שלו עם כיבוש פנדל. לאחר 1:36 דקות (!) כבש הכוכב המוכשר את שער השוויון, בהתקפה שהחלה עם מסירה של המחליף השני שדשאן הכניס למשחק – קומאן. גם זה היה שער מרהיב ביופיו.

עד סיום הזמן החוקי של המשחק צרפת-פייסבוק שלטה במגרש וסיכנה שוב ושוב את השער של ארגנטינה-מיקרוסופט. אלא שמסי-נאדלה ידע שאלה הטורניר האחרון שלו וההזדמנות האחרונה שלו להתקרב ואף להשתוות במעמדו לאליל של המדינה הדרום אמריקנית (ולא רק), דייגו ארמנדו מרדונה – וכמעט הכריע את המשחק בבעיטה האחרונה של הזמן החוקי.

בהארכה, מאמן ארגנטינה-מיקרוסופט עשה את החילופים שלו, וגם במקרה הזה המהלך השתלם: השחקנים שלו חזרו לשלוט במגרש והביאו לכך שמסי-נאדלה כבש את השער השני שלו, שהיה השער השלישי של הנבחרת במשחק. אולם, גם כאן הגמר הפנטסטי לא נגמר: אמבפה-צוקרברג לא נתן (עד לפנדלים) שהסטורי של צרפת-פייסבוק יסתיים בניצחון של מסי-נאדלה והבקיע את שער השוויון, מה שהפך אותו למלך השערים של הטורניר ולשחקן הראשון מאז ג'ף הרסט מנבחרת אנגליה ב-1966 שכובש שלושער בגמר המונדיאל.

הסוף המאושר של אוהדי ארגנטינה-מיקרוסופט

אחרי 30 הדקות של ההארכה הגיע שלב הפנדלים, ובתומו הסוף המאושר של אוהדי ארגנטינה-מיקרוסופט, אחרי הסבל הרב שלהם, שהתבטא ב-36 שנים בלי גביע ובהפסד במשחק הראשון לערב הסעודית-NSO – הפסד שממנו הנבחרת שלהם רק עלתה ועלתה. ארגנטינה-מיקרוסופט ניצחה בקרב הפנדלים 2:4, כאשר כל אחד משני הכוכבים כבש שער נוסף. בסך הכול, מסי-נאדלה כבש במשחק שלושה שערים ואמבפה-צוקרברג – ארבעה.

אלוף העולם. ליונל מסי.

אלוף העולם. ליונל מסי. צילום: BigStock

בסופו של דבר, השוער של ארגנטינה-מיקרוסופט הפעיל את תוכנת ה-EDR שלו ומנע שער של קומאן. החטאה נוספת של צ'ומאני, שנראתה כמו סטורי שבו הוא מספר על סיוט שחלם בלילה, הובילה לניצחון של ארגנטינה-מיקרוסופט, לזכייה שלה בתואר הנכסף, לאכזבה רבתי בפריז ולחגיגות המוניות בבואנוס איירס – וגם בכיכר דיזנגוף בתל אביב, אם כי, כמובן, בהיקף הרבה יותר קטן.

זהו, תם ונשלם עוד מונדיאל מדהים, ואתו עוד סדרת טורים שלי על המונדיאל. בגמר הזה נעשה צדק ומסי-נאדלה הוכתר סוף סוף כאלוף המונדיאל, השחקן הטוב ביותר בו והשחקן הטוב ביותר בכדורגל מאז ומעולם. ואני? בסופו של דבר הלכתי לאימון הפילאטיס מכשירים. הערב כבר אצפה במשחק כדורגל אחר, מקומי: ההתמודדות המרתקת שתיערך בין בני ריינה למכבי תל אביב במגרש בנוף הגליל. ניפגש ביורו 2024.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים