מה המנמ"רים מתכוונים לקחת מ-2022 – ל-2023?
טרנספורמציה דיגיטלית, אג'יליות, בינה מלאכותית וכמובן סייבר אלה מושגים ששמענו עליהם הרבה ב-2022, ונשמע עליהם עוד יותר בשנה הקרובה
כמה מגמות טכנולוגיות, שיפורטו במאמר זה, עמדו במוקד סדר היום של המנמ"רים ב-2022, שזה עתה הסתיימה. מנמ"רים ממגזרים שונים נענו לאתגר שהציב בפניהם אתר CIO וחלקו עם הקוראים תובנות שאותן הם למדו בשנה שעברה ומה הם ייקחו אתם לשנה החדשה. אמנם, הנסקרים היו מארצות הברית, אולם מדובר בתובנות ובמגמות כלל עולמיות, שרלוונטיות גם לישראל.
באופן כללי, המנמ"רים הסכימו כי ב-2022 הם נאלצו להתחבר לטכנולוגיות החדשות בקצב מהיר יותר מאשר בשנים קודמות. המגמה הבולטת ביותר היא הטרנספורמציה הדיגיטלית, שהכניסה אליה וביצועה הואצו במהירות מסחררת.
המנמ"רים יודעים שלא מספיק רק להטמיע את הטכנולוגיות, אלא יש להראות להנהלות כמה שיותר מהר את התוצאה – או, במילים אחרת, ROI
בשנה החולפת, ציינו המשיבים, ארגוני IT ביצעו יותר תהליכים של אוטומציה בעסקים מאשר בכל אחת מהשנים הקודמות. מדובר ב-"חדשנות משבשת", שתמשיך לככב גם בשנה הקרובה, ובחמש השנים הקרובות. קל להבין את הסיבות לכך: אפקט הקורונה וההתאוששות ממנו, שממשיכים להשפיע על העולם, מצבים גיאו-פוליטיים כגון המלחמה באוקראינה והמשבר הפיננסי, ציפיות חדשות ומאתגרות יותר של הלקוחות ותעשיות שלמות שנאלצו לשנות את המודל העסקי שלהן, ומתוקף כך הארגונים שמרכיבים אותן הגדילו את השקעותיהם בטכנולוגיה.
יש עוד שתי מגמות שאי אפשר לדלג עליהן: האצת המעבר לענן, שמשנה דפוסי עבודה ותרבות ארגונית בכל מקום שבו הוא מבוצע, וים סיכוני הסייבר והתהליכים שהם מאלצים ארגונים לבצע.
היישום של מגמות אלה לימד את המנמ"רים שלא מספיק רק להטמיע את הטכנולוגיות, אלא יש להראות להנהלות כמה שיותר מהר את התוצאה – או, במילים אחרת, ROI (החזר השקעה). בשונה משנים קודמות, הנהלות הארגונים רוצות לראות ROI כמעט מיידי, כאשר מסגרת זמן של חצי שנה נחשבת לארוכה מדי.
מה בשנים הבאות?
ב-2023 וצפונה, המנמ"רים יצטרכו להגביר את המאמצים שלהם לאמץ מתודולוגיות זריזות, בסגנון האג'יליות, ופיתוח בסביבת DevOps. בעוד שעד כה הם עשו זאת בעיקר בארגוני ה-IT גופא, כעת יתר לקוחות הארגון דורשים פתרונות יצירתיים דומים. המשמעות היא שמנמ"רים צריכים לפתח בכל תחום פתרון אחד שטוב לפלטפורמות שונות, מבלי שהם יצטרכו לפתח פתרון רלוונטי בכל פעם מחדש.
טכנולוגיות נוספות, שהתפתחו מאוד ב-2022 ויוסיפו ויואצו ב-2023 ואחריה, הן ה-AI וה-ML – הבינה המלאכותית ולמידת המכונה. ההערכה היא שבשנים הבאות שתיהן תהפוכנה למיינסטרים. בעצם, לא צריך להעריך – אפשר לומר שרבים מאוד מהעובדים והמנהלים בתעשייה, אם לא כולם, רואים את הטכנולוגיות האלה הולכות ומתפתחות, ונכנסות לשימוש ביותר ויותר שטחים. זה מקבל חיזוק בסקר, שממנו עולה שהמנמ"רים מבינים שהבינה המלאכותית תהיה לא פחות מקריטית עבורם בשנה הזאת ובאלה שאחריה.
בדיוק כמו שלא ניתן לדמיין חברה ללא מחשבים ניידים ושולחנות עבודה מתקדמים, כך בתוך זמן קצר, ארגונים שלא ישתמשו בבינה מלאכותית ייחשבו ללא מתקדמים. ה-AI וה-ML יהיו בעתיד המאוד קרוב חלק משגרת העבודה של המנמ"רים ומהסביבה הטכנולוגית של כל ארגון.
תובנה אחרת היא שהמנמ"רים צריכים לשים את נושא הסייבר בראש סדר היום שלהם, שלא מדובר בנושא שנתון לפתחם הבלעדי של מנהלי האבטחה והסייבר. ארגונים רבים כבר מבינים את זה, והמנמ"רים שלהם מעורבים עמוק בתחום הסייבר ומסייעים לוודא שהארגון עושה את כל מה שדרוש כדי להגן על מערכות המידע שלו הכי טוב שאפשר.
מפגש ראשון של פורום C3 ב-2023
גם אצלנו, בישראל, ארגונים כבר סיימו את תוכניות העבודה שלהם ל-2023 ומתחילים ליישם אותן. ה-IT תופס חלק בלתי נפרד מאותן תוכניות. בעוד כשבועיים וחצי, ביום א', ה-22 בינואר, יתכנסו חברי פורום המנמ"רים והמנכ"לים של אנשים ומחשבים, C3, למפגש השקה של הפעילות בשנת 2023, שיעסוק בשאלה: להיכן ניקח השנה את הטכנולוגיות החדשות?
במפגש ישתתפו מנמ"רים ממגזרים שונים, שיספרו על תוכניות העבודה שלהם לשנה הקרובה, ויחלקו מידע ותובנות עם עמיתיהם חברי הפורום, וכן עם מנהלי חברות IT שעובדות איתם.
תגובות
(0)