נשים ומחשבים: ד"ר אמילי רוזנשיין, טוגה נטוורקס-וואווי
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: ד"ר אמילי רוזנשיין, ראשת תכנון אסטרטגיה וטכנולוגיה ל-EMEA בטוגה נטוורקס-וואווי
שם ותפקיד: ד"ר אמילי רוזנשיין, ראש תכנון אסטרטגיה וטכנולוגיה לאזור EMEA בטוגה נטוורקס שבבעלות וואווי.
שירות צבאי: תפקידים טכנולוגיים שונים ומגוונים באמ"ן. פרשתי בדרגת סא"ל לפני 4 שנים.
השכלה: B.Sc ,M.Sc ,Ph.D ושני PostDoc במתמטיקה ומדעי המחשב עם התמחות ברשתות תקשורת.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?
בתיכון הייתי מאוד טובה במקצועות ריאליים, אך השאיפה הייתה ללמוד אדריכלות (שילוב של הנדסה ואומנות). לצה"ל היו תוכניות אחרות עבורי ובמסגרת העתודה הלכתי ללמוד מדעי המחשב. התאהבתי במקצוע והמשכתי ללמוד שלושה תארים ברצף במקביל לשירות הצבאי.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?
על פי נתוני הרשות לחדשנות (2022), בראשן של יותר מ-90% מחברות הסטארט-אפ בישראל ניצבים מנכ"לים גברים, ורק ב-9.4% מהן ניצבות נשים בעמדת מנכ"לית. יתר על כן, נשים מחזיקות רק ב-22.6% מתפקידי ההנהלה, על פי מדגם של חברות טכנולוגיה ישראליות ציבוריות. מדו"ח תמונת מצב הנשים בהיי-טק עולה, כי הפער בין נשים לגברים בעיסוק במקצועות טכנולוגיים מתחיל במסגרת השירות הצבאי. בשעה שבמסגרת לימודי התיכון יש כמעט שוויון מגדרי ברמה של 5 יחידות לימוד מתמטיקה, במסגרת השירות הצבאי, הסולל במרבית המקרים את הדרך לתעסוקה בתחום, הפער המגדרי הופך משמעותי ביותר, כאשר נשים מהוות פחות מרבע מהמשרתים בתפקידי פיתוח וסייבר. בנוסף, על פי נתוני דו"ח של משרד הכלכלה ותעשייה (2022) קיים גם פער משמעותי בשכר בין נשים וגברים בהיי-טק באותם תפקידים. מבחינתי המספרים מעידים בעצמם.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה?
נתקלתי, ולא מעט. האפליה מתחילה כאשר מתחילים לעלות בסולם הדרגות והתפקידים הטכנולוגיים הבכירים. מאז שפרשתי מצה"ל אני מתנדבת במועצה לקידום נשים במדע ובטכנולוגיה, הפועלת לקידומן של נשים בישראל במדע ובטכנולוגיה באמצעות שלוש ועדות מרכזיות העוסקות בחינוך, אקדמיה ותעשייה עתירת ידע. כחלק מפעילותה, המועצה ממליצה על מדיניות ציבורית לגורמים בממשלה ופועלת בשיתוף עם מגוון נרחב של גופים ציבוריים ואזרחיים.
כל הכבוד אמילי, בוא נוודא שבמקום העבודה הנוכחי לא תהייה הפליטה מגדרית ...
הפלייה