נשים ומחשבים: מאיה אליעזר, סטמפלי
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: מאיה אליעזר, דירקטורית מוצר ב-סטמפלי
שם ותפקיד: מאיה אליעזר, דירקטורית מוצר ב-סטמפלי – פלטפורמת אוטומציה וקולבורציה מבוססת AI המאפשרת שליטה בתהליכי רכש, תשלומי ספקים ואישורים מורכבים.
תפקידים קודמים: מנהלת מוצר, מנהלת מערכות מידע, מנהלת פרויקטים. בתפקידה האחרון דירקטורית מוצר בחברת מובילאיי.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?
למדתי הנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בתקופה שהמקצוע היה ממש בחיתוליו בישראל. כסטודנטית עבדתי בתחום איכות הסביבה ובשנה הרביעית התחלתי לעבוד כטכנולוגית מזון. לאחר כשנה בתפקיד הבנתי שאני רוצה לעשות שינוי מקצועי וקיבלתי הזדמנות להסבה לתחום מערכות המידע, ונכנסתי לעבוד כמיישמת של מערכות ERP בחברת קומפליט.
בשלב הזה לא ידעתי מה זה בסיס נתונים. זה דרש ממני המון למידה עצמית, המון ניסוי וטעיה, אבל הנושא סקרן אותי וכל התקופה למדתי ורכשתי מיומנויות חדשות דרך קורסים מקצועיים ולמידה מהעבודה השוטפת ומעמיתים במקצוע.
בשנת 2012 הצטרפתי למובילאיי ,שמנתה אז כ-300 עובדים בלבד, ובמשך עשור מילאתי בארגון תפקידים שונים, התקדמתי לתפקידים ניהוליים, ונחשפתי גם לעולמות המוצר וצברתי בו ניסיון משמעותי, עד שבתפקידי האחרון כיהנתי כדירקטורית מוצר בחטיבת אפטר-מרקט.
ניהול מוצר זה עולם מרתק, ראשית כי הוא רחב מאוד ושנית כי הוא מאפשר לי לקחת את האהבה שלי לבנייה וייעול תהליכים לרמה אחת גבוה יותר, לכדי בניית תהליך מתחילתו ועד סופו, ולא רק שיפור של תהליך קיים. כיום אני דירקטורית מוצר בסטמפלי, תפקיד שהוא הזדמנות לשלב את שני העולמות שאני מאוד אוהבת – מערכות מידע וניהול מוצר. התפקיד בסטמפלי כאילו תפור בשבילי והעבודה מעניקה לי סיפוק גדול.
האם את חושבת שיש אפליה כלפי נשים בתעשייה?
אני לא חושבת שישנה אפליה בתעשייה, אך בהחלט יש מקום לעשות שיפורים ולקדם תוכניות שיסייעו ליותר נשים למלא תפקידים טכנולוגיים וניהוליים. על חברות לייצר סביבה מאפשר להורים – ולא רק לאימהות.
כל עוד התפיסה המסורתית שאימהות הן אלה שצריכות לצאת מוקדם, כלכלית ימשיך להיות משתלם יותר להעסיק גברים. לדעתי צריך לחזק ולתגמל את התפיסה שכל הורה צריך לצאת מוקדם לילדים באופן שוויוני, ובכך לאפשר השתלבות טובה יותר של יותר נשים בתחומים הטכנולוגיים. בתור מנהלת אני מקפידה ליישם את הנורמות האלה על כלל העובדים שלי, גברים ונשים כאחד.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה?
לא נתקלתי באפליה, ולדעתי מה שיוצר את חוסר השוויון היא ההסללה השונה של נשים וגברים עוד בבתי הספר והחשיפה שלהם למקצועות ולתחומים הטכנולוגיים, שמשפיעה גם על המשך החיים בגיוס לצה"ל ובבחירת מקצוע ללימודים. בתור אימא לשלוש בנות חשוב לי להראות ולהעביר להן שהן מסוגלות לעשות הכל – כל מה שיבחרו.
תמיד הייתי בעולם מאוד גברי לאורך כל הקריירה שלי, וככל שהתקדמתי בתפקידים ניהוליים זה הורגש יותר ויותר. ברוב מקומות העבודה שלי, כשאני יושבת בישיבת מנהלים בארגון – ברוב המקרים את הדירקטורית היחידה בחדר.
אני אדאג להזדמנויות שוות לנשים, אני מאמינה שאפשר לאתר נשים לא פחות טובות מגברים לכל תפקיד. אין ספק שהשינוי צריך לבוא מנשים – הן צריכות להגיד YES I CAN! ולאפשר לעצמן להצליח. נשים הן עצמן סוכנות השינוי העיקריות. זה בהחלט סיזיפי, אנחנו צריכות לעבור דרך ארוכה יותר כדי להצליח, אבל זה אפשרי וזה בידיים שלנו.
תגובות
(0)