נשים ומחשבים: ענת משל, סיימוטיב

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: ענת משל, מנהלת קבוצת פיתוח בסיימוטיב

ענת משל, מנהלת קבוצת פיתוח בסיימוטיב

שם ותפקיד: ענת משל, מנהלת קבוצת פיתוח בסיימוטיב (CYMOTIVE).

עולם התוכן העיקרי של קבוצת הפיתוח הוא עולם הקריפטוגרפיה והסייבר בעולם הרכבים. אנחנו מספקים תקשורת מאובטחת והגנות נוספות בין רכיבים ומחשבים ברכבים החשמליים והאוטונומיים.

תפקידים קודמים: התחלתי כמפתחת CPP בחברת סיימוטיב, לאחר שנתיים התקדמתי לתפקיד ראש צוות פיתוח בחברה, ובחצי שנה האחרונה אני מנהלת קבוצה פיתוח.

השכלה ושירות צבאי: שיררתי כמפתחת לומדה בחיל האוויר, הייתי גם מפקדת ומדריכה של קורסי פיתוח לומדה בחיל התקשוב. תואר ראשון במדעי המחשב.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?

מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי זיקה לטכנולוגיה, שמתבטאת בסקרנות להבין איך הדברים פועלים מאחורי הקלעים. כבר מהיסודי הייתי רשומה לחוג HTML, חוג גלילאו וביולוגיה. זה נמשך גם לתיכון, שם למדתי במגמת נחשון, מגמה מדעית שכללה, בין היתר, 5 יחידות במחשבים ובפיזיקה. כבר בתיכון ידעתי שאני רוצה להשתבץ במקום טכנולוגי בצבא, נרשמתי לקורס הדרים, קורס פרקטי ב-C#, שבסופו יש מיונים לתפקידי תוכנה בחיל תקשוב.
אנחנו חיים בדור שבו אנחנו מאמצים לעצמנו שגרה בהתאם לטכנולוגיה שמתחדשת כל הזמן, ואני אוהבת להיות חלק מהטכנולוגיה המתקדמת והמתחדשת, שיכולה לתת ערך מוסף ופתרונות לעתיד טוב יותר.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק?

התשובה הפשוטה היא – כן. התשובה המפורטת יותר היא, שמבחינה סטטיסטית ניתן לראות את הפערים. בכנסים ובישיבות אי אפשר לפספס שרוב הנוכחות היא גברית. בתפקידים טכנולוגיים, מעטים הצוותים שיש בהם יותר מאישה אחת. בתפקידים ניהוליים, תמיד נבחין בגברים יותר מאשר נשים ובתפקידים בכירים יותר בכלל.
מבחינת שכר, נשים תמיד יבקשו פחות מגברים למרות שהן מבצעות את אותה העבודה באותה האיכות!

ויחד עם זאת, אכן ניכר לעין המאמץ והעבודה הקשה של הרבה חברות על מנת לצמצם את הפערים ככל שניתן. משנה משנה, אני כן רואה את מגמת השיפור. יותר ויותר נשים שוברות את האמונה העצמית שהחברה מכתיבה לנו ואת הנורמה שהתרגלנו לחיות לפיה, ומתחילות להאמין בעצמן יותר, ביכולות שלהן ובעוצמה שלהן, וכן רואים יותר נשים שלומדות תארים טכנולוגיים ומתברגות בתעשיית ההיי-טק.
ככל שנשים יעזו יותר להציע את עצמן לתפקידים טכנולוגיים וניהוליים, אני מאמינה שהפערים יתחילו להצטמצם. לשמחתי, בסיימוטיב התחושה היא, שיש לנשים את הבמה ואת ההזדמנויות לתפקידים ניהוליים ובכירים. אני דוגמה חיה לכך: גדלתי בתוך החברה וקיבלתי פה את ההזדמנויות להוביל.

אני מאוד מאמינה, שלצד היכולות הטכנולוגיות ויכולות המנהיגות, ככל שיותר נשים יהיו בפוזיציות מובילות וינצלו לטובה את יכולות האמפטיה וההקשבה, אפשר להגיע לשותפויות מדהימות שיובילו לפתרונות חדשניים, הבנת הצרכים וחתירה לעבר ערך משותף שכולם מרוויחים ממנו.

אחת המשימות בתור מנהלת ששמתי לנגד עיניי היא לתת לנשים הזדמנויות להוביל ולתפוס את התפקידים הטכנולוגיים, ואכן, בקבוצת הפיתוח שאני מנהלת, מבחן המציאות מראה שהאפליה כמעט ולא קיימת. 50% מהתפקידים הטכנולגיים תופסות נשים, וגם בתפקידים הניהוליים התוצאות זהות.

האם נתקלת באפליה בענף, נגדך אישית, על רקע היותך אישה?

למזלי, מעולם לא נתקלתי באפליה באופן אישי. כן הייתי חשופה לסיפורים ממקור ראשון של חברות שחוו אפליה, וחשוב שנהיה אוזן קשבת וכתף תומכת אחת לשנייה, נחזק אחת את השנייה ולא ניתן לעצמנו לאבד מוטיבציה או להתפשר.  Who runs the world? Girls!

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים