נשים ומחשבים: הילה מזינטר, ג'ייפרוג

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: הילה מזינטר, סמנכ"לית מו"פ בג'ייפרוג

הילה מזינטר, סמנכ"לית מו"פ בג'ייפרוג.

שם ותפקיד: הילה מזינטר, סמנכ"לית מו"פ בג'ייפרוג (JFrog)

ותק בתעשייה: למעלה מ-25 שנה.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? מאז צעירותי אני זוכרת את עצמי כבעלת חשיבה אנליטית ולוגית כך שעולם התוכנה לא היה רחוק ממני. יחד עם זאת, מתוך אהבתי לאסתטיקה בכל תחום, בחירתי הראשונה היתה באדריכלות. ליתר ביטחון פניתי לייעוץ על מנת לאשר לעצמי את הבחירה, ושם המליצו לי לא להחמיץ את ההזדמנות בעולם הטכנולוגי.

התחלתי את דרכי כמפתחת ובהדרגה המשכתי בתפקידי ניהול. ב-15 השנים האחרונות מילאתי תפקידי ניהול פיתוח בכירים בחברות סאפ, סופרדריבטיבס וכעת בג'ייפרוג.

היום, בתפקידי כסמנכ"לית מו"פ (VP R&D) בג'ייפרוג, אני אחראית על אחד התחומים היותר מרתקים בארגון ה-Product & Engineering, זוהי הפלטפורמה העסקית (Business Platform) שנמצאת בלב כל המערכות ומחברת בין כולן ובין הלקוחות.

האם את חושבת שיש אפליה כלפי נשים בתעשייה? אני באופן אישי לא נתקלתי באפליה, אבל הנתונים בהחלט מראים שהיא קיימת. על פי נתונים של רשות החדשנות עולה כי רק 30% מהנשים מועסקות בתפקידים טכנולוגיים בחברות סטארט-אפ ונשים מהוות רק כ-22% מחברי ההנהלות בחברות. הפערים הם עובדתיים, גם אם פחות מתעשיות אחרות.

בתור מנהלת שעסוקה כבר שנים בגיוס, אני מקפידה על הזדמנויות שוות לכולן ומשתדלת לגוון את הצוותים שאני מגייסת. זה לא רק נייס טו האב, כל המחקרים מראים שיש לזה השפעה חיובית על שורת הרווח של חברות. 

לדעתי ישנם פערים שמקורם בהבדלי הגישה בין נשים לגברים ובאופן שבו הם מציגים את עצמם ובמידת ההתעקשות בכל הקשור לתנאי העסקה. על פערים אלה ניתן לגשר, ואכן ג'ייפרוג כחברה מאפשרת לכל עובדת ועובד את האפשרות לצמוח ולהתפתח באופן שווה. אפשר לראות זאת בעלייה המשמעותית באחוז הנשים בארגון, בכל המחלקות והצוותים, וביתר שאת בהנהלה הבכירה שבה יש כמעט 50% נשים".

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? לא נתקלתי באופן אישי באפליה על רקע היותי אישה. אולי מפני שלא אפשרתי שזה יקרה.

גדלתי במשפחה מרובת גברים (שישה אחים) ושירתי בצבא כאישה ראשונה בתפקיד קצינת בקרה אווירית, שהיה מאויש עד לאותה עת על ידי גברים בלבד. כך שחוויתי והתנסיתי הרבה בסביבה גברית, עוד טרם הגעתי לתעשייה. למזלי הטוב, זו היתה תמיד סביבה מעריכה ותומכת.

הניסיון הראה עם השנים עד כמה חשובה ומאזנת נוכחות נשית בהתנהלות השוטפת, ניהול אנשים ותהליכי קבלת החלטות.

אף פעם לא היה הבדל כלשהו ביני לבין הגברים שעבדו במקביל אליי, ולא חלו עלי מגבלות שלא חלו עליהם. 

גם כארגון אנחנו עושים מאמצים לשילוב יותר נשים ובעיקר במחלקות הטכנולוגיות. זה לא אומר שמנגנוני הסינון שלנו מקלים לטובת נשים, אלא שאנו ערים וקשובים לאופן השונה בו נשים וגברים מתראיינים ומגישים עצמם למשרות – ומנסים לנטרל כמה שיותר מאפיינים אלה ולבחור לכל תפקיד את האדם המתאים ביותר על פי כישוריו והתאמתו לארגון. באופן כללי אני חושבת שגיוון תעסוקתי זה לא משהו שקורה לבד – רוח המפקד/ת עוברת מלמעלה למטה, זה לא קסם זו מדיניות".

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אפי

    הילה מנהלת מוכשרת, מסורה ומשקיענית תמשיכי להצליח

אירועים קרובים