כיצד מינוף נתונים יסייע לארגונכם ב-2024?

סמנכ"ל הטכנולוגיות הראשי של נטאפ ישראל, ארז גל-חן, מרחיב אודות תחזית החברה לשנת 2024, ועל חשיבות הדאטה והמטא-דאטה, כמו גם שילוב יכולות בינה מלאכותית חדשניות, בהעצמת חברות וארגונים בשנה הבאה

14/12/2023 13:42
ארז גל-חן. ה-CTO של נט-אפ ישראל.

כשעסקים פועלים במטרה להשיג יתרונות תחרותיים ובידול בשווקים המתאימים להם, הם אוספים ומנתחים כמויות אדירות של נתונים ומטא-נתונים מכל מקום שהם יכולים: יישומים עסקיים, נקודות מגע עם לקוחות והתקנים ארגוניים – כל זאת כדי לייצר תובנות מעשיות.

החדשנות המתמשכת בתחומים כמו בינה מלאכותית וניתוח נתונים העניקה לעסקים אלה דרכים חדשות ליישם את הנתונים שלהם, אך הם צריכים להבטיח שתשתיות המחשוב והתשתיות העסקיות הבסיסיות שלהם יוכלו לעבד ולנתח את כל הנתונים האלה, לא משנה היכן הם מאוחסנים או מתי יש בהם צורך. ארגונים שיוכלו לגרום לנתונים שלהם לעבוד עבורם, יפעלו ביעילות רבה יותר ויניבו ערך עסקי. למעשה, מחקר של Boston Consulting Group מראה ש-30% מהעסקים מונעי הנתונים צפויים להגדיל את ההכנסות ביותר מ-10% עד סוף 2024, בהשוואה ל-13% בלבד מאלה שמשתרכים מאחור.

השגת יעדי חדשנות דורשת תשתית IT חזקה כדי לפתח תובנות, להבטיח תפעול יעיל ולהפוך משימות שגרתיות יותר לאוטומטיות. עסקים ישנו את המיקוד שלהם ממציאת סביבת הענן המושלמת למציאת תשתית נתונים חכמה

להלן ארבע דרכים בהן ארגונים יכוונו מחדש את העסקים מונעי הנתונים שלהם בשנת 2024, וישנו את פעילותם בהתאם.

מודלים יפנו את מקומם לנתונים בחדשנות בינה מלאכותית

במהלך השנה האחרונה ראינו את הארגונים ממהרים למצוא דרכים להשתמש בבינה מלאכותית יוצרת, שהופכת להיות נפוצה יותר עם שימושים פוטנציאליים אינסופיים, לכאורה. ההתפתחויות האחרונות במודלים גדולים של שפות יצרו הזדמנויות חדשות לעיבוד טקסט ותמונות ולתגובה לפקודות, מה שמאפשר להם לטפל באינטראקציות הקשורות לשירות לקוחות, ליצור אווטרים דמויי אדם ואפילו ליצור קוד. כאשר ארגונים מתחילים להשתמש בבינה מלאכותית כדי לעזור לגלות תובנות חדשות ולבצע אוטומציה של חלקים מסוימים בפעילות העסקית שלהם, הם עשויים להבין שהמודלים שלהם הם התחלה טובה, אבל לא ניתנים להתאמה ולאימוץ מיידי כפי שהם רוצים שהם יהיו. מודלים של AI מטבעם מוגבלים על ידי הפרמטרים המוגדרים מראש שלהם. במקום זאת, ארגונים יתחילו להתמקד ביצירת צינורות נתונים יציבים להפעלת יישומי בינה מלאכותית, כך שיוכלו ללמוד מהמידע העדכני ביותר ולעדכן בהתאם. המהלך הזה יאפשר לעסקים בישראל ובעולם להשתמש בבינה מלאכותית כדי להפעיל את הנתונים שלהם ולפעול בזריזות רבה יותר.

פירוק איים (Silos) של נתונים

ארגונים הולכים ומבטלים את החלוקה לאיים (Silos) בין סוגי נתונים שונים, באמצעות אחסון נתונים מאוחד – המשלב את כל סוגי הנתונים של החברה על פני סביבות מקומיות וענן. זאת, במטרה להאיץ קדימה את העידן החדש של חידושי בינה מלאכותית ואנליזת נתונים. ככל שחברות יחפרו עמוק יותר באמצעות אנליזות כדי לייצר תובנות עסקיות, הן יגלו שלארכיטקטורות אחסון הנתונים הקיימות שלהן יש מקורות מידע נפרדים עבור כל סוג של נתונים, כגון נתוני לקוחות, מוצר, ספקים ועובדים. הם עשויים להרגיש מוגבלים על ידי פלטפורמות אנליזה לא מעודכנות, מודלי מחשוב ומערכות אחסון נתונים שאינם נותנים להם את הגמישות להסתגל מעבר להנחות המקוריות שלהם לגבי נתונים ותובנות. כתוצאה מכך, אנו הולכים לראות יותר ארגונים חושבים מחדש על ארכיטקטורות הנתונים שלהם, כדי לאחד את מקורות המידע ולהתייחס אליהם כאל מקור יחיד. אחסון נתונים מאוחד יעזור להפוך את הנתונים הארגוניים לנגישים יותר ולחשוף חיבורים נסתרים בין סוגי נתונים שונים. כתוצאה מכך, ארגונים יהיו ערוכים טוב יותר על מנת שיוכלו להשתמש בנתוניהם כדי להגיב לשינויים בסביבת הפעילות שלהם ולפתח תובנות חדשות להגדלת העסק שלהם.

בשנה הקרובה תהיה חשיבות בהפיכת הארגון לכזה. ארגון המונע על ידי נתונים.

בשנה הקרובה תהיה חשיבות בהפיכת הארגון לכזה. ארגון המונע על ידי נתונים. צילום: אילוסטרציה. ShutterStock

התמקדות ב-IT ש"פשוט עובד"

ארגונים המסתכלים על הענן כפתרון פלא לכל אתגרי תשתית ה-IT שלהם – ימשיכו להתאכזב. ככל שחברות אלו מוצאות שההגירות שלהן לענן מותחות הן את לוחות הזמנים שלהן והן את התקציבים, הן יחפשו יותר ויותר דרכים לייעל את פעולות ה-IT בארכיטקטורות IT היברידיות ומרובות עננים – לא רק במהלך המעבר לענן, אלא על בסיס עבודה היברידית מתמשכת.

כשלושה מכל ארבעה מנהלי טכנולוגיה עולמיים שעוברים לענן מדווחים כי עדיין כמות ניכרת מעומסי העבודה שלהם מאוחסנים בסביבה מקומית בתוך הארגון – בין 30%-80% – כך על פי דו"ח מורכבות הנתונים של נטאפ (NetApp) לשנת 2023.

עבור רוב החברות, תחזוקת תשתית ה-IT תישאר אתגר עם לחצי עלויות מתמשכים ודרישות לחדשנות הולכת וגוברת. השגת יעדי חדשנות דורשת תשתית IT חזקה כדי לפתח תובנות, להבטיח תפעול יעיל ולהפוך משימות שגרתיות יותר לאוטומטיות. עסקים ישנו את המיקוד שלהם ממציאת סביבת הענן המושלמת למציאת תשתית נתונים חכמה. תשתית זו משלבת פלטפורמת אחסון נתונים מאוחדת עם יכולות ניהול נתונים משולבות לאבטחה, כדי לעזור לאחסן, לשלוט ולהשתמש בנתונים בקלות רבה יותר, לא משנה אילו שירותי ענן, יישומים ומסדי נתונים נמצאים בשימוש. ככל שחברות מאמצות תשתית נתונים חכמה יותר, הן יגבירו את מהירות ההסתגלות לתנאי השוק המשתנים. בסביבה כזו, ה-IT יכול להעצים את העסק ולסייע לו להתמקד בלמידה, בנייה וחידוש מבלי לדאוג לתשתית הענן שלו.

ההנחה היא שהנתונים שלכם כבר נפרצו

לנוכח איומי אבטחת סייבר מתמשכים מצד שחקנים רעים, החל ממקורבים לכנופיות פושעי סייבר ועד למדינות עוינות, ארגונים צריכים להתמקד מחדש בשאלה כיצד הם מתאוששים ממתקפות סייבר, מכיוון שמניעתן הופכת קשה יותר.

זהו אתגר מתמשך למנוע משחקנים רעים לגשת, לגנוב או לפעול בסביבות IT ונכסים קריטיים כמו נתוני לקוחות וקניין רוחני. למעשה, מומחים צופים שעד 2031 תתקיים מתקפת כופר כל שתי שניות, דבר אשר יעלה לקורבנות 265 מיליארד דולר בשנה. בשל כך, 87% מהמנהלים ב-C-suite ומנהלים ברמת הדירקטוריון מעניקים עדיפות גבוהה, או עליונה, להגנה מפני תוכנות כופר בארגון שלהם, כך לפי דו"ח מורכבות הנתונים של נטאפ לשנת 2023. 

גם בישראל, האיום הגדול ביותר על עסק בעקבות מתקפת סייבר אינו גניבת נתונים, אלא הזמן והמשאבים המושקעים בתיקון המערכות ובשחזור נתונים, כדי לחדש את הפעילות השוטפת של העסק.

על מנת להגן על הנכסים הקריטיים ביותר של העסקים ולהבטיח המשכיות עסקית, נראה השקעה מוגברת באבטחת IT, כדי להבטיח שמערכות ה-IT מאובטחות בתכנון שלהן ולצמצם את השיבוש העסקי לנוכח מתקפת סייבר. מערכות IT בעלות תכונות כמו גיבוי נתונים בלתי ניתנים לשינוי יסייעו לצמצם את ההפרעות בזמן שאירועי הסייבר נחקרים.

הכותב הוא CTO בחברת נטאפ ישראל

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים