חמש הערות על הגנת הפרטיות
היום הזה (א') מוקדש בכל העולם לנושא החשוב של הגנת הפרטיות ● לפניכם כמה מחשבות על פרטיות בעידן הנוכחי, בו כולנו משתפים המון ברשתות החברתיות או נהנים מיכולות ה-GenAI המבוססות על ביג דאטה
שמירה על פרטיות ועל דאטה העשירה במידע אישי, היא סוגיה שמעסיקה כיום הן את הגולש הבודד, הן חברות וסטארט-אפים והן את הרגולוטורים בממשלות רבות.
הסוגיות שפרטיות המידע אמורה לקחת בחשבון מתרחבות בקצב גבוה יותר מהיכולת שלנו לספק להן מענה
כיועץ בכיר לאבטחת מידע בסנטינל וואן (SentinelOne) יש לי כמה הערות על הנושא הקריטי הזה והחלטתי לשתף אתכם בהן:
- אני לא משוכנע שאנשים מבינים את מלוא ההשלכות שיש לכל טכנולוגיה שנמצאת בחייהם על הפרטיות. בין שמדובר בלקוח, עסק קטן או עובד בחברה, הסוגיות שפרטיות המידע אמורה לקחת בחשבון מתרחבות בקצב גבוה יותר מהיכולת שלנו לספק להן מענה.
- הכניסה של GenAI, הבינה המלאכותית היוצרת, אל חיינו שינתה רבות מהתפישות ומהנחות היסוד שלנו ביחס לפרטיות. היא יצרה את מה שניתן לכנות 'שחיקה' בתחום הפרטיות. מלבד עורכי דין, רק מעטים, אם בכלל, קוראים את האותיות הקטנות. יכולות ה-AI ללקט תובנות מתוך מידע נגיש, יוצרות לא פעם את הרושם המוטעה שהפרטיות הופרה, בעוד שלמעשה – הטכנולוגיה נעשתה מיומנת בחיבור הנקודות.
- לדעתי, יש חוסר הבנה ניכר בשאלה: מהי פרטיות? ובכן, פרטיות היא מדיניות, לא טכנולוגיה. לומר בפשטות שמדיניות הפרטיות של חברה תדאג לדאטה שלנו, ובכלל זה למידע האישי הרגיש, זה רק צד אחד של הסיפור. הצד השני הוא לדאוג לאבטח הדאטה – והרי זה הבסיס לפרטיות. רגולציות בנושא הפרטיות נכשלות בגלל חוסר היכולת של טכנולוגיה מתקדמת להתאים את עצמה למדיניות ולהגן על המידע.
- צרכני טכנולוגיה ממשיכים לשתף מרצונם מידע ברשתות החברתיות או במענה לסקרים כאלה ואחרים. כך הם למעשה מוכנים לנדב את אותו מידע שלהם שהם מצפים מהחברות לשמור עבורם. כדאי לזכור שפרטיות אפקטיבית רק כל עוד המשתמשים מוכנים להסכים לכללים.
- האיום הקבוע והגדול ביותר על הפרטיות הוא זה שנשקף לה מהאדם הפרטי עצמו.
הכותב הוא יועץ בכיר לאבטחת מידע בסנטינל וואן
תגובות
(0)