הגנת וביטוח סייבר: גישה הוליסטית לניהול סיכוני אבטחה

איכות הפתרונות ואמצעי האבטחה הננקטים לשמירה על מערכות מידע ונתונים ארגוניים קשורה בקשר כמו-סימביוטי לביטוח סייבר, שכיום הוא מרכיב חיוני בהגנה על העסק

צ'סטר וישנייבסקי, סמנכ"ל טכנולוגיות בסופוס

איומי הסייבר התרחבו באופן ניכר בשנים האחרונות מבחינת הנפח, המורכבות והשפעת ההתקפות. כתוצאה מכך, ללא קשר לגודלן, לתעשייה או למיקומן הגיאוגרפי, הרוב המכריע של הארגונים נותנים עדיפות להגנה מפני איומים אלו ומנסים להפעיל אמצעי הגנת סייבר חזקים כדי לנטרל מתקפות אלו.

עם זאת, לאור הקושי למנוע ולצפות את כל צורות האיומים הנוכחיות והעתידיות, במיוחד השיטות בהן משתמשים התוקפים כדי לעקוף הגנות ולהחדיר תוכנות כופר למערכת, החלו ארגונים ברחבי העולם לבחור במדיניות ביטוח סייבר כדי להגן על פעילותם במקרה של מתקפה מוצלחת. לפי מחקר של סופוס שנערך בתחילת 2023, ל-91% מהחברות העולמיות יש ביטוח סייבר כלשהו.

47% מהחברות מצהירות שהן חתומות על פוליסת ביטוח עצמאית, ו-43% בחרו בביטוח המשולב בכיסוי רחב יותר, כלומר פוליסות סייבר עצמאיות ומשולבות הן שני סוגי הכיסויים העיקריים בשוק. חברות נדרשות לבחור את הכיסוי המתאים לצרכים ולסיכונים הספציפיים שלהן, ולהבטיח את ההגנה הטובה ביותר על הנתונים והפעילות שלהן.

לפני הבחירה בביטוח כלשהו, נדרשים ארגונים לבצע ביקורת של הפתרונות הקיימים כדי לקבוע אם הם נהנים מהגנת אבטחת סייבר מהשורה הראשונה. בחינה כזאת היא קריטית משום שהיא תשפיע על הגישה של חברה לביטוח סייבר, כמו גם לסוג הפוליסה המתאימה ביותר לצרכיה המיוחדים.

איכות הגנות הסייבר משפיעה באופן משמעותי על כיסוי הארגון, ואמצעי אבטחת סייבר יכולים להשפיע על בחירת מדיניות הסייבר של חברות וארגונים. על פי המחקר, 95% מהנשאלים מציינים במפורש, כי לאיכות הגנות הסייבר יש השפעה ישירה על הביטוח שהם בחרו, המשפיעה הן על העלות והן על תנאי הפוליסה, ומבטיחה גישה לכיסוי המתאים להם ביותר.

יתרה מכך, על פי המחקר, 60% מהארגונים בעלי ביטוח סייבר מצהירים, כי איכות ההגנות הקיימות שלהם השפיעה על יכולתם להבטיח כיסוי ביטוחי. עוד 62% מציינים את השפעתה על עלות הפוליסה, ו-28% מציינים את השפעתה על תנאי חוזה הביטוח. הבטחת שכבת ההגנה המקיפה והחזקה ביותר חיונית כדי לחסוך כסף ולבחור ביטוח המתאים בצורה הטובה ביותר לדרישות העסק.

לכן, על חברות לתעדף את האפקטיביות והחוסן של פתרונות אבטחת הסייבר שלהן לפני שיחפשו ביטוח סייבר המותאם לצרכיהן. גישה זו מאפשרת להם לבחור את הפוליסה המתאימה ביותר ולנהל משא ומתן על עלויות ותנאים נוחים.

החשיבות של ביטוח סייבר בהגנה מפני תוכנות כופר

לאיום העיקרי העומד בפני עסקים כיום יש שם: תוכנות כופר. סוג זה של תוכנות זדוניות, שנועדו להצפין ולגנוב נתונים ארגוניים, ובהמשך לדרוש דמי כופר עבור הנתונים המוצפנים, הפך בשנים האחרונות לדאגה העיקרית של מנהלי האבטחה.

בהתחשב בכך שחדירת תוכנת כופר למערכת יכולה לנבוע מסיבות מגוונות מאוד, לעיתים בלתי צפויות ומשתנות, אי אפשר להבטיח שחברה לא תחווה חדירה לשורותיה. לפיכך, חיוני לארגונים שבנוסף לפתרונות אבטחת סייבר מסורתיים, תהיה להם גם פוליסת ביטוח סייבר מותאמת, המאפשרת להם להגן מפני הצפנת נתונים, גניבה או מחיקה.

"לאור הקושי למנוע ולצפות את כל צורות האיומים הנוכחיות והעתידיות, במיוחד השיטות בהן משתמשים התוקפים כדי לעקוף הגנות ולהחדיר תוכנות כופר למערכת, החלו ארגונים ברחבי העולם לבחור במדיניות ביטוח סייבר כדי להגן על פעילותם במקרה של מתקפה מוצלחת. לפי מחקר של סופוס שנערך בתחילת 2023, ל-91% מהחברות העולמיות יש ביטוח סייבר כלשהו"

במקרה של הצפנת נתונים, חברות שנהנות מתמיכה וסיוע של חברת הביטוח שלהן במהלך תהליך שחזור הנתונים, ואלו הזכאיות לביטוח, יישמו אמצעי אבטחה משופרים כגון גיבויים מאובטחים או תוכניות תגובה לאירועים, יש סיכוי גבוה יותר לשחזר את המידע המוצפן שלהן. לפי המחקר, 98% מבעלי ביטוח סייבר עצמאי שחזרו בהצלחה את הנתונים המוצפנים שלהם, לעומת 97% מבעלי כיסוי משולב ורק 84% לחסרי ביטוח.

יש לציין, שמוטבים מביטוח סייבר נוטים יותר לשלם את הכופר כדי לאחזר את הנתונים שלהם. מהמחקר עולה, כי 58% מהמבוטחים העצמאיים שנפלו קורבן לקבוצות כופר שילמו דמי כופר כדי לקבל את הנתונים שלהם בחזרה.

לסיכום, בעוד שביטוח סייבר הוא כיום מרכיב חיוני בהגנה על העסק, הוא בלתי נפרד מאיכות הפתרונות ואמצעי האבטחה הננקטים לשמירה על מערכות מידע ונתונים ארגוניים. זה חיוני שבעלי עניין בארגונים – ולא משנה באיזה תחום –  יעשו הכל כדי להבטיח שיש להם את האבטחה המקיפה, החזקה והיעילה ביותר כדי להגן מפני התקפות כופר וכל סוגי האיומים האחרים.

ראוי לציין גם, שחלק מספקי פתרונות אבטחת סייבר מנוהלים מציעים ערבויות ביטוח משלימות במקרה של התקפה מוצלחת כדי לחזק עוד יותר את ההגנה העסקית. היבטים אלו רק מחזקים את הקשר הכמו-סימביוטי בין ביטוח סייבר ופתרונות אבטחת סייבר.

 

הכותב הוא מנהל הטכנולוגיות הראשי בסופוס.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים