נשים ומחשבים: מיכל פושקוב, SpaceIL
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: מיכל פושקוב, מהנדסת בקרה ומערכת ב-SpaceIL
שם ותפקיד: מיכל פושקוב, מהנדסת בקרה ומערכת ב-SpaceIL.
השכלה ושירות צבאי: תואר ראשון בהנדסת אווירונאוטיקה וחלל, ולפני סיום תואר שני באותו התחום מהטכניון. בשירותי הצבאי הייתי מדריכת אוכלוסיה לשעת חירום בפיקוד העורף.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? כילדה, הייתי טובה בתחומי המתמטיקה והמדעים ואהבתי לבנות ולתקן דברים, ולכן היה נראה לי טבעי להגיע לתחום ההנדסה. ההחלטה להתמקד בעולם החלל הגיעה אי שם בסיור בטכניון שנערך במסגרת התיכון. במהלך הסיור, נחשפנו לנושאים שונים מעולם החלל והבנתי שיש עוד הרבה מה לחקור וללמוד, התחום מאוד סקרן אותי והחלטתי שבזה אני רוצה לעסוק כשאהיה גדולה.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? אני חושבת שקיימת אפליה מובנת ולא גלויה בתעשייה. רוב ההנהלות בתעשייה מורכבות מגברים, ולכן מראש הארגונים לא בנויים לצרכי נשים. אני כן חושבת שבאחריותנו לשנות את זה – לא לפחד להתקדם למרות הקושי, ולהגיע ליותר תפקידי ניהול והשפעה.
כדי להצליח לעשות את השינוי, צריך שיותר נשים יגיעו לתחום, וזו עבודה שצריך לעשות בגילאים הצעירים: להנגיש את עולמות המדע והחלל, וכך להשפיע על בחירת תחומי עניין בגילאי תיכון ובחירת מסלול קריירה בבגרות, כמו שאני חוויתי בסיור בטכניון.
זה בדיוק חלק מהחזון של עמותת SpaceIL. לצד המשימה ההנדסית החדשה שאנו עובדים עליה בימים אלה, בראשית2, העמותה פועלת להנגשת תחום החלל, תוך הענקת השראה בקרב הדור הבא של המדעניות והמדענים, המהנדסות והמהנדסים. למשל, העמותה השיקה לאחרונה תוכנית חינוכית אינטראקטיבית, SpaceUP, המיועדת לתיכונים וחטיבות ביניים. התוכנית מנגישה את תחום הנדסת החלל לתלמידים ותלמידות, ובמסגרתה יבצעו מחקרים על בסיס נתונים אמיתיים ממשימות חלל.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? למזלי לא נתקלתי באפליה אישית נגדי, אני רואה הרבה נשים סביבי שמגיעות לתפקידים מרשימים, ורוצה להאמין שהמגמה תמשיך וכבר בשנים הקרובות לא נרגיש צורך לדבר על הנושא, כי הוא כבר לא יהיה רלוונטי.
תגובות
(0)