נשים ומחשבים: ליאן סבירסקי, קרן אייבקס

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: ליאן סבירסקי, סמנכ"לית שיווק ו-Value Creation בקרן אייבקס

ליאן סבירסקי, סמנכ"לית שיווק ו-Value Creation בקרן אייבקס.

 שם ותפקיד: ליאן סבירסקי, סמנכ"לית שיווק ו-Value Creation בקרן אייבקס (Ibex Investors).

ותק בתפקיד: שנתיים וחצי.

תפקידים קודמים: ראש מחלקת שיווק ופיתוח עסקי במשרד מיתר עורכי דין, וגם יועצת תקשורת, כתבת ותחקירנית.

השכלה ושירות צבאי: שירתי בבסיס חיל האוויר, כנף 25 במצפה רמון, בתפקיד מטה.

סיימתי תואר ראשון בתקשורת ומדעי המדינה באוניברסיטת תל אביב, ובמקביל למדתי עיתונאות בבית הספר כותרת. את התואר השני שלי סיימתי גם כן באוניברסיטת תל אביב, בלימודי דיפלומטיה, ובנוסף השתתפתי בתוכנית לחילופי סטודנטים ב-Sciences Po בפריז.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? עולם הטכנולוגיה משך אותי מאז ומתמיד, נחשפתי אליו בפן המקצועי במהלך עבודתי במשרד 'מיתר', שהינו משרד עורכי הדין המוביל בישראל בתחומי טכנולוגיה והון סיכון. במסגרת תפקידי, הייתי אחראית בין היתר על דו"ח מיתר ו-IVC, שסקר את כל הגיוסים, עסקאות מיזוג ורכישה והנפקות בתעשיית הטק הישראלית. אני חושבת שאין עסקה שלא למדתי עליה ונחשפתי גם לעולם ההון סיכון והבנתי את חשיבותו בתעשייה.

לפני שנתיים וחצי הצטרפתי לקרן האמריקנית אייבקס, כדי להקים ולנהל את פעילות השיווק של הקרן בישראל, וכן לתמוך בחברות הפורטפוליו של הקרן. ובתקופה זו נחשפתי ביתר שאת לתעשייה הטכנולוגית בישראל. הקרן משקיעה בסטארט-אפים ישראליים במגוון ורטיקלים ובשלבים שונים, החל משלב הסיד, דרך שלבי צמיחה. בנוסף, הקרן משקיעה בחברות ציבוריות ישראליות באמצעות קרן גידור. הצוות הישראלי של הקרן מלווה את חברות הפורטפוליו משלב ההקמה, דרך שלבי הצמיחה ועד להנפקה או האקזיטים המיוחלים. אנחנו לא רק נותנים צ'ק, אלא מלווים באופן אקטיבי את היזמים לאורך כל הדרך – תומכים, מחברים ליועצים, ללקוחות ועוד".

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק? אני לא חושבת שאפליה זו ההגדרה הנכונה. אני חושבת שקיימת נורמה חברתית שמתחילה מבחירת מקצועות מדעיים בתיכון, ומובילה לסינון ליחידות טכנולוגיות עילית בצבא, שהמסלול שלהן לרוב מוביל להצלחה בעולמות ההיי-טק עם סיום השירות הצבאי. הנורמה החברתית הזו משפיעה על ייצוג חסר של נשים בתעשיית ההייטק. רואים את זה גם בחוסר ייצוג של יזמיות בהשוואה ליזמים. אני מאמינה שזה ישתנה בשנים הקרובות, מאחר שגם ביחידות הללו מחפשים אחר ייצוג גבוה יותר של נשים מבעבר. לשמחתי הרבה, אני עובדת בקרן שיש בה שותפה, ניקול פריאל, שמובילה את ההשקעות של הקרן בסטארט-אפים ישראליים בשלבים מוקדמים. 

אני כן אגיד על עצמי שבמסגרת העבודה שלי אני עושה ככל שביכולתי לוודא שתמיד תהיה לפחות אישה אחת בכל פאנל, ושואפת לכך שיהיו כמה שיותר נשים בקדמת הבמה, בראיונות לעיתונות וכדומה".

האם נתקלת באפליה בענף, נגדך אישית, על רקע היותך אישה? לשמחתי, לא. אני באמת מאמינה שהתעשייה רוצה לראות עוד נשים בעמדות מפתח, ופועלת כדי להגיע למטרה הזו. אני לא חושבת שישנה אפליה מכוונת, אלא שזו תוצאה נסיבתית. אני ממש מקווה שאנחנו בכיוון של שינוי בהקשר הזה ונראה תוצאות חיוביות בקרוב. כולנו נרוויח אם לפחות 50% מתפקידי הניהול בתעשיית ההייטק ובכלל משרות טכנולוגיות יהיו מאוישות על ידי נשים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים