גם וגם: קונטיינרים ומכונות וירטואליות תחת פלטפורמה אחת
כיצד פלטפורמת יישומים הנתמכת הן במכונות וירטואליות והן בקונטיינרים פותרת את הקונפליקט בין הרצון לא לגעת במה ש"עובד" לבין הריצה אל ה"חדש"
במהלך העשורים האחרונים, שוק ה-IT חווה כמה התפתחויות בכל הקשור לטכנולוגיות וירטואליזציה, כאשר בכל אחת מהן סופקו יכולות חדשות לריצת יישומים הן בשימוש יעיל במשאבים והן בשיפור ביצועי התשתית.
השלב הראשון היה ממכונות פיזיות, למכונות וירטואליות ולקונטיינרים – כל אחת מהגישות (שלא בהכרח באות אחת על חשבון השנייה) הביאה איתה תפיסה שונה ופשוטה יותר לניהול התשתית. די ברור שלכל אחת מהגישות עדיין יש מקום בעולמנו, ועם כל הרצון הטוב לבצע מודרניזציה ארגונית כוללת, ישנם יישומים מסורתיים שבהם לא בהכרח נוכל לגעת ויצטרכו לחיות לצידנו בעתיד הנראה לעין.
היום אנו ניצבים בפני התפתחות נוספת, שבה מכונות וירטואליות וקונטיינרים יוכלו לרוץ בסמוך זה לזה תחת פלטפורמה אחודה.
כחלק ממגמת הענן הציבורי, פלטפורמות וירטואליזציה התפתחו כדי לנצל את יכולת הגדילה, הגמישות ויעילות העלות של מודלי מחשוב ענן חדשים. עם זאת, לאחרונה, טכנולוגיות חדשות, כמו קוברנטיס, הפכו את הקונטיינרים לאבן הבניין המרכזית של תשתית ה-IT. בדיוק כפי שמכונות וירטואליות יצרו מערכות הפעלה מבודדות, אשר כל אחת מהן חיה בנפרד מעל אותו שרת פיזי, הקונטיינרים יצרו סביבות מבודדות, גמישות, זריזות להפעלה ואורקסטרציה של יישומים כחלק מ״אשכולות״ שניתן לנהל אותם כקוד.
"פלטפורמות יישומים מוטות-ענן התומכות הן במכונות וירטואליות והן בקונטיינרים עם רמת ניהול גבוהה ועקביות תפעולית נכנסות יותר ויותר לפעולה. דבר זה מאפשר לצוותי ה-IT לפרוס ולנהל את כל עומסי העבודה – בין אם וירטואליים או קונטיינרים – עם מערכת אחודה של תהליכים, כלים וממשקי תוכנה"
הקונטיינרים מציעים גישה חדשה לפיתוח ופריסה של יישומים ומאפשרים למפתחים לבנות יישומים יעילים ומוטי-ענן שניתן לשלב עם יכולות חדשות הן באזורי הפיתוח המסורתי והן באזורי ה-AI ו-ML. בנוסף לכך, פלטפורמות אורקסטרציית קונטיינרים מספקות כלים ואוטומציה כדי לסייע לצוותי IT לייעל את ניהול מחזור החיים של יישומים מודרניים אלו בסביבות שונות לאורך הענן היברידי, תחת מטרייה, הכוללת אקו-סיסטם רחב של פתרונות לכל אורכו של עולם ה-IT.
החדשנות הטכנולוגית לא משנה את העובדה, כי ארגונים רבים מתמודדים עם אתגרים של אימוץ פלטפורמות חדשות, תוך שמירה על פעילות התשתית הקיימת שלהם. אחרי הכל, ארגונים רבים ימשיכו להסתמך על סביבות וירטואליות בעתיד הנראה לעין. חברת גרטנר צופה, כי "למרות המעבר לענן ואימוץ הקונטיינרים, 70% מעומסי העבודה של מרכזי הנתונים ימשיכו להשתמש בפתרונות וירטואליזציה עד 2027".
איזון בין החדש למסורתי
ריבוי הפלטפורמות מייצר אתגר תפעולי הן בתחזוקה והן בשימור הידע ועלול לעכב את מעבר הארגון לטכנולוגיות החדשניות הפוגשות את הערך העסקי. על ארגון ה-IT לאזן בין הטכנולוגיות בעולם החדש לבין העוגנים שמשאירים אותו בעולם המסורתי.
כעת, השאלה היא כיצד ליישב בצורה הטובה ביותר בין העולם החדש והמסורתי. פלטפורמות יישומים מוטות-ענן התומכות הן במכונות וירטואליות והן בקונטיינרים עם רמת ניהול גבוהה ועקביות תפעולית נכנסות יותר ויותר לפעולה. דבר זה מאפשר לצוותי ה-IT לפרוס ולנהל את כל עומסי העבודה – בין אם וירטואליים או קונטיינרים – עם מערכת אחודה של תהליכים, כלים וממשקי תוכנה.
דבר זה מאפשר להם לנצל את האקו-סיסטם הרחב באזורים כמו אוטומציה, ניטור, פיתוח ועיבוד נתונים, כלי פיתוח ועוד. המשמעות היא כי ארגונים יכולים לנהל באופן אחוד את עומסי העבודה הווירטואליים המסורתיים שלהם, תוך התמקדות במודרניזציה עתידית של יישומים וגישות מוטות-ענן.
ככלל, יכולות סביבת היישומים החדשה תמיד מקושרת עם עלויות. עם זאת, על ארגונים לנצל את ההזדמנות להעריך מחדש את המחויבות שלהם כלפי וירטואליזציה מסורתית. גישה אחת המכינה אותנו לעתיד היא שימוש בפלטפורמה מרכזית, בעלת יכולת גדילה וגמישה עבור מכונות וירטואליות וקונטיינרים. דבר זה מאפשר לארגונים להטמיע עקרונות פיתוח מודרניים בעולמות הווירטואליזציה ולהריץ את כלל היישומים ועומסי העבודה באופן עקבי לאורך כל מחזור החיים – במרכזי הנתונים, בכל קצה או בסביבות של ענן היברידי, פרטי וציבורי. דבר זה מספק גמישות מקסימלית בפריסת תשתית ויישומים כדי לענות על הצרכים העסקיים הנוכחיים והעתידיים.
הכותבת היא ארכיטקטית פתרונות בכירה, המגזר הפיננסי, רד האט.
תיארת בעיה, מה הפתרון שאת מציעה? Open Shift? אני מנהל במקביל Vmware ו- K8s שניהם On-Prem, כמובן שזה לא אידיאלי והייתי מעדיף One stop shop, לכל העומסים שלי, אבל זה עובד. אפשר להקים גם מכונות לינוקס וירטואליות ולהריץ עליהם K8S או Docker, לא יעיל אבל מהיר, גמיש וקל. לגבי מדיניות הרישיון החדשה של VMware שקלנו לעבור ל Nutanix לצערנו הם לא תומכים בSAN בינתיים. OpenStack לא נראה כמו אופציה טובה לארגון קטן-בינוני, מסובך מדי להקמה ותחזוקה עבור צוות קטן.