המלחמה של היום מול הערים החכמות של המחר
תובנות מתערוכת הערים החכמות בברצלונה
בשעות הלילה נוחתת טיסה 271 של חברת ארקיע בנמל התעופה אל פראט בברצלונה, ומתבשמים במעט אוויר חו"ל. אסקפיזם…
את הבוקר במלון קטלוניה רמבלה החרישה מכל עבר הודעת Flash sms מטעם הממשלה על מזג אוויר חריג שעתיד להגיע, עם המלצה להישאר מכונסים בבתים ובבתי המלון עד יעבור זעם. כעבור דקות מתחיל גשם זלעפות, שירד בבליץ ושטף את העיר והכין אותה לכנס שעתיד להיפתח.
לקראת הצהריים כבר יצאה השמש וחייכה כמו שרק שמש ברצלונאית יודעת…
כל הזמן הזה עבר סרג'יו, נציג התערוכה בישראל, אדם וחבר יקר שפיו ולבו הענק תמיד שווים, ווידא שכולם בסדר ומוכנים לקראת הכנס שייפתח למחרת.
ביום שלישי החל "יום הכנס", ואם ציפינו למעט אסקפיזם – את פנינו קיבלה הפגנה פרו פלסטינית בכניסה לאולם Fira, אבל אנחנו נכנסים מלאי גאווה לאולםThe startup nation is here! – ושכולם יידעו.
בניגוד לשנים קודמות, כבר בכניסה ל-Fira ניתן לראות שהכנס הוא גדול וחוזר לימיו הגדולים פרה-הקורונה. אורות הניאון החזקים והזרקורים פוגשים אותנו מכל עבר, תחושה שכל דוכן מנסה למשוך אותך לחיקו גם במחיר של מקרון מתוק או גימיק כזה או אחר. אפילו איש מחופש לבייגל רדף אחרינו שנבקר בדוכן הבווארי.
אם בעבר בכניסה לכנס פגשנו את שכנתנו ת"א בכניסה, הרי שהשנה העיר הגדולה בחרה שלא להופיע ולהגיע – בעיניי פספוס ענק לעיר, אבל גם לגויים שלא יפגשו נציגות של עיר ישראלית בכירה בכנס.
בכנס מציגות חברות סטארט-אפ קטנות ועד דוכני מדינות וערים גדולות, שמאגדים מספר חברות מקומיות מכל עיר או מדינה, וכן קונצרנים ענקיים כמו מיקרוסופט, AWS, מרצדס וכו'.
עולמות המצלמות והעיר הבטוחה תפסו חלק ניכר מדוכני הכנס, כשהשנה ניכר שהבינה המלאכותית נכנסת לתחומים אלו, ובכלל – מספר חברות הציגו פתרונות AI במספר וקטורים מעולמות של צ'אטבוטים ועד ניתוח תנועה חכמה, עם פתרון של חברת TRAFXSAFE, שיודעת לנתח צילומי וידיאו מצמתים מרכזיים לתובנות של הוספת תמרורים ורמזורים.
במיוחד בלטה טכנולוגיית ה-Smart Mobility – תחבורה חכמה שכוללת לא רק כלי רכב חשמליים, אלא גם פתרונות מבוססי רחפנים למשלוחים ומעקב בנייה. ברחבי הכנס ניתן היה להתרשם גם ממערכות מעקב עצים של TREESENSE, שמאפשרות לעקוב אחר בריאות הצמחייה העירונית, מה שממחיש את המעבר לטכנולוגיות מקיימות.
משכה את עיניי תוך שיטוט בתערוכה הולוגרמה של בניין. נראה שבשנים הקרובות כבר לא יציגו פרויקט בנייה על גבי תצ"א אלא על ידי הפקתו בהולוגרמה ייעודית, שתאפשר לחוש את ממדי הבניין והשתלבותו המוחשית במרחב הציבורי.
את פריחתה של NVidia והבכורה שלקחה על חשבון אינטל ניתן לראות גם בתערוכה בדוכני ענק של החברה במספר מקומות, ותוך שפתרונות שונים שהוצגו הדגישו את התפנית בעולם השבבים, שבאה לידי ביטוי גם בפתרונות העיר החכמה.
לא ארחיב על החברות הישראליות שהציגו כי עשו זאת לפניי, אבל אני יכול להגיד לכם שההיי-טק הישראלי חי ובועט עם פתרונות יצירתיים וייחודיים, שמשכו תשומת לב רבה.
במהלך התערוכה התקיים מפגש של המשלחת הישראלית, מעבר לחבריי שנאמו והדגישו את הנוכחות הישראלית. הבטתי מהצד ושאלתי את עצמי: האם השלטון המקומי לא יכול לדאוג להביא ולממן לערי וקיבוצי העוטף וכן לערי ויישובי הצפון את הביקור וההשתתפות בברצלונה? הביקור הפך ליחידי סגולה, לערים מרכזיות ומבוססות, ולראייתי כנראה שמנקודת המבט הזו הפריפריה תמשיך ותישאר כנראה מנותקת ביחס לערים החכמות במרכז.
יעשה נכון השלטון המקומי אם בשנת 2025 שהינה "שנת התקומה", ידאג להביא את ערי הצפון והדרום לכנס ואולי אף להקים דוכן שיציג את כל הטוב והגאווה הישראלית, ויותר מכל ידגיש שלמרות הכל אנחנו כאן. כי אחרת לא למדנו כלום מאותו יום באוקטובר.
תגובות
(0)