הנמר בדרכים בכנס השנתי של חברת המחקר STKI
הענס השנתי ה-32 של חברת המחקר STKI אפשר הצצה למגמות החדשות בתעשיית ה-ICT
ביום ב' השבוע התקיים בחוות רונית כנס מיוחד: הכנס ה-32 (שלושים ושתיים שנים – לא להאמין!). של חברת המחקר STKI שבבעלותם של ג'ימי וסילביה שוורצקופף. למרות מזג האוויר הגשום הייתה תפוסה מלאה והוצגה תפיסה חדשה של IT. בכנס השנה השתתפו כ-1,200 מנכ"לים, מנמ"רים ומנהלי שיווק.
בניגוד ל-IT של פעם, שהיה מרכז את מאמציו בחיסכון ובהתיעלות ה-IT עתה מרכז את מאמציו בצמיחה של הארגון ובהגדלת הפעילות וההכנסות.
המנמ"ר מהדור החדש חייב להיות חלק מהנהלת הארגון, וזאת מכיוון שכל החברות היום הן חברות טכנולוגיות.
צוותי הפיתוח שמפתחים מוצרים (לא פרויקטים) כוללים גורמים עסקיים, וביחד הם פותרים את האתגרים העסקיים. לא עוד מצב שבו מנהל הפרויקט מקבל את רשימת המשימות – רשימת המסכים שעליו ליצור. מנהלי המוצר גם נמדדים על הצלחת המוצר ברמה העסקית (האם הצלחנו להוריד מלאי, להוריד זמני המתנה וכד') ולא נמדדים רק ברמה הפרויקטלית (האם מסרנו את המסכים שביקשו בזמן).
מגמה מרכזית נוספת היא AgenticAI. מדובר סוף סוף ב-GenAI, שישנה את החיים באופן מהותי. ב-GenAI שהכרנו עד כה, כשהיינו צריכים לבצע משימה הינו מבקשים מהתוכנה לבצע פעולות שיבצעו את המשימה. כלומר אנחנו החלטנו על הדרך, וה-GenAI סייעה בביצוע, בדרך כלל בפעולה אחת, כמו, לדוגמה, "תתמצת את המסמך", "תתמלל את השיחה מדיבור לטקסט וכד'. ב-AgenticAI משתמשים במודלים שמאומנים לפתור בעיות, והם פותרים את הבעיה – בשלבים ובשיטת ניסוי וטעייה, בשאלה "האם הפתרון מספיק טוב? אולי ננסה משהו אחר", וגם דברים כמו "חסר לי מידע מסוג מסוים – נאתר את המידע", כמו בן-אנוש. מודל ה-AgenticAI מפעיל מודלי LLM אחרים וגם מתממשק למערכות אחרות. כך, לדוגמה, כשמבקשים ממודל AgenticAI "להוריד בהוצאות" – המודל מבקש ממך את פרטי ההוצאות, החסכונות, החשבונות וכד', וגם מתחבר לנתוני ה-GPS שלך (בשביל להבין כמה פעמים הלכת לחדר הכושר…) ואחר כך מבצע המלצות ("לבטל את חדר הכושר" , "לבטל את המנוי לטלוויזיה"), ואפילו מבקש החזרים מנותני שירות (בטיסה X לא היה שירות Wi-Fi תקין – וה-AgenticAI מבקש החזר מחברת הטיסה). פשוט לא יאמן!
ה-AgenticAI מתחבר ומחזק את מגמת האוטומציה שאותה ראינו בשנים האחרונות – דברים כמו RPA, Low code וכד'.
דברים נוספים שעלו בכנס היו: המלצה למבנה ארגוני חדש של תחום התשתיות, מבנה ארגוני שמוריד את הדיכוטומיה והיריבות בין "תשתיות מסורתיות" ל"תשתיות ענן"; המלצות לשימוש של GenAI בתחומי התשתיות, התפעול והסייבר; המלצה על אימוץ מדדי DORA (ר"ת Digital Operational Resilience Act) ב-IT ; טיפים לאימוץ AI בארגון באופן כללי; התייחסות עדכנית לכ"א של ה-IT ועוד.
תגובות
(0)