הדרך לעידן ענן בטוח במגזר הפיננסי

האתגרים שמנהלי אבטחת מידע במגזר הפיננסי צריכים לבחון ולהיערך לקראתם במעבר לענן 

שירלי סידי, מנהלת אבטחת מידע והגנת הסייבר וקצינת הגנת הפרטיות של האזור ב-CofaceBDI

ההתקדמות הטכנולוגית המהירה בתחומים כמו בינה מלאכותית, מחשוב ענן והעברת נתונים מהירה, מביאה לכך שיותר ויותר ארגונים פיננסיים פונים להעביר את מאגרי המידע והתשתיות שלהם לענן. המעבר הזה מציע יתרונות ברורים כמו שיפור ביצועים וייעול תהליכים, אך יחד עם זאת, הוא מציב אתגרים משמעותיים מבחינת אבטחת מידע. ככל שהענן הופך לחלק אינטגרלי יותר בתשתיות הארגון, כך נדרשת חשיבה חדשנית על ניהול הסיכונים, תוך שמירה על דרישות אבטחת המידע והרגולציה המחמירות. בהתאם לכך, מנהלי אבטחת מידע בארגונים ניצבים בפני אתגרים משמעותיים, ועליהם לקבל החלטות מושכלות בתהליך המעבר לענן.

להלן כמה נושאים שיש לבחון ולהיערך בתכנון המעבר לענן:

החמרת הדרישות הרגולטוריות – הסביבה הרגולטורית במגזר הפיננסי צפויה להיות מורכבת יותר בעת המעבר לענן. חוקים ורגולציות מחמירים ידרשו מהמוסדות הפיננסיים לנקוט גישה פרואקטיבית בניהול סיכונים, כולל מעקב מדויק אחר פעילות הענן, שמירה על רישומי גישה ועמידה בדרישות הפרטיות.

היערכות קדימה: אימוץ כלים מבוססי בינה מלאכותית לניהול תאימות רגולטורית, תוך שמירה על שקיפות ושליטה בפרטי הגישה למידע רגיש וניהול ניטור בזמן אמת של הפעילות בענן.

צמיחה והתחזקות האיומים בסייבר – האיומים בתחום הסייבר מתחזקים, במיוחד בסביבות הענן בהן טכניקות תקיפה מתקדמות כמו ריגול וגישה בלתי מורשית למידע נמצאות בעלייה מוגברת.

היערכות קדימה: שימוש בצוותי SOC מבוססי ענן, עם מערכות אוטומטיות לניהול איומים בזמן אמת, יהוו מרכיב מרכזי בהגנה על מערכות פיננסיות. מערכות אלו יאפשרו תגובה מיידית וניהול חקירות בזמן אמת.

"היערכות מושכלת והסתגלות מתמדת לכלים חדשים, כמו מערכות מבוססות בינה מלאכותית לניהול תאימות וסייבר, יאפשרו למנהלי אבטחת מידע להוביל את הארגון בבטחה לעידן חדש של חדשנות, מבלי לוותר על סטנדרטים מחמירים של אבטחת מידע"

פרטיות לקוחות ושקיפות במידע – לקוחות פיננסיים מצפים לשקיפות מלאה בנוגע למידע שמועבר לענן, וארגונים ידרשו להשקיע בהגנה על פרטיות המידע וניהול הזהויות הדיגיטליות בצורה מאובטחת.

היערכות קדימה: יישום מערכות ניהול הרשאות גישה מתקדמות, הכוללות זיהוי ביומטרי ומדיניות Zero Trust, יאפשרו אבטחת גישה מדויקת ומבוקרת לכל מידע רגיש.

שיתופי פעולה הדוקים עם ספקי הענן – ככל ששיתוף תשתיות הענן הולך ומתרחב, ישנה חשיבות רבה בשיתוף פעולה הדוק עם ספקי הענן על מנת להבטיח עמידה בדרישות האבטחה הקפדניות.

היערכות קדימה: ניהול "אחריות משותפת" בשיתוף פעולה עם ספקי הענן ידרוש הסכמים מחמירים שמתמקדים בתיאום אבטחת המידע, מניעת איומים ותגובה מהירה לכל אירוע.

יישום מניעת הגדרות שגויות, אבטחת גישה, התאמת ארכיטקטורה ואסטרטגיית גיבוי – המעבר לענן דורש הגדרה מדויקת של תצורת הענן, מניעת חשיפת מידע רגיש ושמירה על אבטחת המידע. יש להבטיח כי הארכיטקטורה והממשקים הפתוחים יהיו מוגנים באמצעות אמצעי בקרה ואסטרטגיית הגיבוי תהיה מקיפה ומפורטת.

היערכות קדימה: הקפדה על ביקורת שוטפת של הגדרות הענן, הגנה על API ויישום תהליך של התאמת ארכיטקטורה לענן ישפרו את השליטה על המידע וימנעו סיכונים פוטנציאליים.

לסיכום, התחזיות מצביעות על כך שהאתגרים והדרישות בתחום אבטחת הענן במגזר הפיננסי יגברו באופן משמעותי בשנים הקרובות. היערכות מושכלת והסתגלות מתמדת לכלים חדשים, כמו מערכות מבוססות בינה מלאכותית לניהול תאימות וסייבר, יאפשרו למנהלי אבטחת מידע להוביל את הארגון בבטחה לעידן חדש של חדשנות, מבלי לוותר על סטנדרטים מחמירים של אבטחת מידע – מה שיאפשר מעבר חלק לענן תוך עמידה בדרישות הרגולציה ותמיכה ביעדי הצמיחה של הארגון.

 

הכותבת היא מנהלת אבטחת מידע והגנת הסייבר וקצינת הגנת הפרטיות של האזור ב- CofaceBDI.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים