נשים ומחשבים: אביטל חיימן, אוביה
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: אביטל חיימן, ראש צוות פיתוח תוכנה ב-אוביה
שם ותפקיד: אביטל חיימן, ראש צוות פיתוח תוכנה, בחברת ה-HR טק אוביה (Ubeya), שפיתחה מערכת לניהול עובדות ועובדים באירועי ענק ובאצטדיונים.
תפקידים קודמים: התחלתי לעבוד ב-אוביה במשרת סטודנט עוד במהלך לימודי התואר הראשון שלי. באחד השיעורים המרצה הסבירה שנשים לא מגישות קורות חיים אם הן לא עומדות במאה אחוז מדרישות המשרה, ולכן הסיכויים שלהן למציאת עבודה יורדים משמעותית. בזכותה, למרות שלא יכולתי להתחייב למשרה מלאה ולא עמדתי במלוא הדרישות, הגשתי מועמדות למשרה ב-אוביה.
התקבלתי – והשאר היסטוריה. לפני ארבע שנים התחלתי לעבוד בסטארט-אפ קטן יחסית, כאמור כסטודנטית, התמקצעתי כמפתחת והיום אני מנהלת צוות. אני מאוד נהנית להיות חלק מעשייה ומצמיחה של חברה. השנה למשל, זכיתי לחוות את הפלטפורמה שלנו בפעולה כשטסתי להופעה של טיילור סוויפט בלונדון. לראות את אלפי העובדים והעובדות באיצטדיון האייקוני וומבלי, מנוהלים דרך הפלטפורמה שלנו, כשטיילור על הבמה, זו חוויה שלא אשכח. בתור סוויפטית בעצמי, שעומדת בראש אחד הצוותים המרכזיים בפיתוח הפלטפורמה הזו, התמלאתי תחושת סיפוק מלראות את השימוש בטכנולוגיה בלייב בהופעת ענק האהובה עליי כל כך.
השכלה ושירות צבאי: השתחררתי בדרגת סרן, כאשר בתפקדי האחרון הייתי מ"פ איסוף קרבי. אני בוגרת תואר ראשון במדעי המחשב ובמנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? במפתיע ובניגוד למרבית חבריי למקצוע, לא דרך 8200. עוד בבית הספר התחברתי למקצועות הריאליים. אהבתי את היכולת לפתח בעזרתם דרך חשיבה שונה ומאתגרת. בבית הספר למדתי מתמטיקה, פיזיקה ומדעי המחשב. במקביל, עוד בגיל 15, התחלתי ללמוד לתואר ראשון במדעי המחשב במסגרת תוכנית של אוניברסיטת בר אילן. במקביל, היה זה טבעי שאמשיך במסלול הטכנולוגי גם בשירותי הצבאי, אך ראיתי את עצמי דווקא בתפקיד בעל אופי מבצעי וקרבי יותר. בתקופה הזו הנחתי את כתיבת הקוד בצד, אבל היה לי ברור שאשוב ללימודי התואר במדעי המחשב עם השחרור. התגייסתי לחיל האיסוף הקרבי והשתחררתי בדרגת סרן אחרי חמש שנים של שירות משמעותי.
משום שרוב השירות הצבאי שלי היה בעל אופי מבצעי ובסביבה שברובה המוחלט גברית, התרגלתי לצערי להיות האישה היחידה בחדר. לכן, כשהשתחררתי לא חששתי ללמוד תחום כמו מדעי המחשב, בו רוב הסטודנטים הם גברים – אחרי הכל, כבר התרגלתי למקום הזה בצבא. לשמחתי הרבה, בתחילת הלימודים גיליתי להפתעתי שקרוב למחצית מהכיתה היו סטודנטיות.
מלבד חיבתי לטכנולוגיה, מאז ומתמיד גם אהבתי מוזיקה, ומלבד לבילוי בהופעות חיות עד היום אני מנגנת, כותבת ושרה להנאתי.
האם לדעתך קיימת אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק? אין לי ספק שיש חוסר איזון בהיי-טק נגד נשים, אבל אני רוצה להאמין שהיום כבר לא מדובר באפליה, אלא בקיבעון. בתור מי שמראיינת מועמדים ומועמדות לתפקידי הפיתוח בחברה, נחשפתי לכך שנשים מגישות משמעותית פחות קורות חיים מגברים כך שמראש יש סיכוי נמוך יותר שאישה תתקבל למשרה. בנוסף, כפי שהמרצה שלי בתואר ציינה כבר אז, גם היום אני רואה שהנשים שמגישות למשרות הפתוחות אצלנו עונות במדויק על כל דרישות המשרה, בעוד שבמקרים רבים קורות החיים מ-גברים לא בהכרח עונים עליהן, ובכך עוד יותר מצטמצם מספר הנשים שמגישות למשרות בהיי-טק. בהחלט יש כאן אי שוויון משמעותי שצריך לפעול על מנת לתקן אותו.
מה שמתיישב עם כך שגם בשנת 2024 שיעור הנשים בתפקידי מחקר ופיתוח בהיי-טק הישראלי עומד על 26.1% בלבד, וכי בקצב הגידול הנוכחי, יקח כמעט 50 שנה להגיע לשוויון מגדרי בתפקידים אלו (לפי הדו"ח של רשות החדשנות). אז זה המקום לציין שאנחנו מגייסים ב-אוביה לכל תפקידי הפיתוח, ואני מעודדת נשים להגיש מועמדות – גם אם אתן לא עונות במדויק על כל דרישות המשרה. חוץ מזה, ישנו יתרון משמעותי, גם לנו וגם לכן, אם אתן אוהבות מופעי ענק או אירועי ספורט.
האם נתקלת באפליה נגדך באופן אישי? באופן אישי מעולם לא הרגשתי אפליה.
תגובות
(0)