מתחילים לטפס מעלה
מחקרים שונים שמתפרסמים חדשות לבקרים, ממשיכים להוסיף עוד ועוד דלק למדורת השבט, שממתינה בכיליון עיניים לסופו של המשבר ● הערובה הכי טובה לכך שלא מדובר במחקרי "סתם" היא שהם מדגישים שהארגונים עדיין ממשיכים לחפש דרכים להתייעלות ומקצצים במה שרק אפשר
בכנס הבכירים של פורום C3 שנערך בולגריה לפני כשבועיים, סיים ברוך גינדין – מנכ"ל גרטנר המזרח התיכון, את הרצאתו בתחזית אופטימית לגבי סוף המיתון. לא סוד הוא שהיו בקהל כאלו שהטילו ספק בנחישות דבריו, אם כי למען הדיוק ייאמר שגינדין היה זהיר מאוד ודיבר על תחילתם של ניצני התאוששות בתחום משלוחי ה-PC, שישפיעו מן הסתם על הענף כולו.
והנה, מסתבר שהתחזית הזו מגובת בשני מחקרים עוקבים שערכה גרטנר ברחבי העולם, שהשורה התחתונה שלהם היא שהגענו כבר לתחתית. כך, התובנה העיקרית שמספק קורט פוטר, מנהל מחקר בכיר בגרטר, היא שתקציבי ה-IT כבר לא יקוצצו, אלא יגדלו. יש לציין, כי מדובר במחקרים שבהם השתתפו אלפי מנמ"רים מכל העולם.
עידוד נוסף לאופטימיות הזו הגיע מכיוון אחר לגמרי: סקר עדכני שערך האיגוד העולמי לאבטחת מערכות מידע, מבשר שכבר השנה, ב-2009, כרבע מהארגונים בעולם יגדילו את תקציבי ה-IT שלהם, למרות המיתון. בשני המחקרים, המניע של ארגונים להגדיל את התקציב אינו בהכרח מפני שהם שותפים לאופטימיות של אנליסט זה או אחר, אלא מפני שהם מכירים בערך העסקי ובחשיבות של המשך תקצוב ה-IT, כדי להיות מוכנים ליום שאחרי.
שני המחקרים מדגישים, כי הארגונים עדיין ממשיכים לחפש דרכים להתייעלות ומקצצים במה שרק אפשר – בעיקר בתחזוקה שוטפת וביישומים שאינם מספיק סקסיים, בדיוק כמו שמגבירים את ההשקעות ביישומים כגון BI ואבטחת מידע.
זוהי אולי הערובה הכי טובה לכך שלא מדובר בעוד מחקרים ומשאלים "סתם". המניע לגידול בתקציב טמון עמוק-עמוק בליבת העסקים של הארגונים. הפניית תקציבים ל-IT אינה מיועדת רק לטכנולוגיה, אלא לתמיכה בתהליכים ובפעולות שנובעים מהפעילות הכלכלית של הארגון, קרי השקעה שחייבת להניב הכנסה כדי שתצדיק את עצמה. חלפו עברו להם הימים בהם ארגונים השקיעו בטכנולוגיה רק לשם הטכנולוגיה.
לכן, יש לברך על המחקרים האופטימיים שגרטנר וחברות אחרות מספקות לנו. עם כל הציניות ומעט הצדק שיש בטענות כלפי אנליסטים, על כך שהם לא מנבאים על משברים בזמן, חייבים להודות שזה עושה קצת טוב לקרוא את הסקרים החדשים האלו.
תגובות
(0)