מעבדים בטוחים
שוק הרכיבים הניידים היה מאז ומעולם שוק פוטנציאלי עבור אינטל, והיא הייתה מהמובילות בפיתוח מעבדים עבורו ● איך יראה העולם עם השלמת המיזוג של מק'אפי לאינטל?
עולם אבטחת המידע התעורר בשבוע שעבר לבוקר חדש, כאשר ענקית השבבים אינטל (Intel) הודיעה, כי רוכשת את ענקית אבטחת המידע מק'אפי (McAfee) תמורת 7.6 מיליארד דולרים. הרכישה הפתיעה במידה רבה את השוק, שנחשב לרדום למדי מבחינת שינוי בעלות השחקנים בו. אינטל היא מסוג החברות שלא שיחקו במגרש הזה בעבר, ועצם הכניסה אליו הפתיעה רבים והכניסה קצת עניין לשוק.
מנכ"ל אינטל, פול אוטליני, אמר ששתי החברות ניהלו מו"מ ועבדו יחד על הנושא במשך 18 חודשים. הוא העריך שאינטל תשלב בתוכה את מוצרי האבטחה של מק'אפי כבר בשנה הבאה. "בכל מקום שבו אנו מוכרים מעבדים, יש לנו הזדמנות לשלב חבילת רכיבי אבטחה", אמר.
למרות ההתאוששות האיטית של הכלכלה העולמית, שוק האבטחה הולך וגודל. השוק מובל על ידי כמה חברות ענק, כגון EMC, סימנטק (Symantec), טרנד מיקרו (Trend Micro), יבמ (IBM) וכמובן מק'אפי. היקף המכירות העולמי של תוכנות אבטחה נאמד בכ-16.5 מיליארד דולרים, והוא גדל השנה ב-11.3% לעומת 2009, על פי נתוני גרטנר (Gartner).
שוק הרכיבים הניידים היה מאז ומעולם שוק פוטנציאלי עבור אינטל, והיא הייתה מהמובילות בפיתוח מעבדים עבורו. גם מק'אפי העמידה את פתרונות האבטחה למובייל בראש סדרי העדיפויות שלה, מה שהגביר את ההיגיון בשיתוף פעולה בין שתי החברות. למרות שמק'אפי תמשיך לפעול כחטיבה עצמאית באינטל, היא תסייע לחברה להמשיך פעילות שכבר קיימת אצלה, בתחום האבטחה מבוססת החומרה VPRO. אוטליני הדגיש, אגב, כי הרכישה של מק'אפי לא תמנע מאינטל לעבוד עם ספקי תוכנות אבטחה אחרות בשוק.
גם HP לא זרה לשוק האבטחה. לא מכבר היא רכשה חברת אנליסטים בשם פורטיס, שמציעה פתרונות ומוצרים בתחום. HP אינה מסתירה את תאבונה לגבי שוק האבטחה והיא עושה זאת בין היתר דרך חטיבת התוכנה שלה ובאמציות טיפינג-פוינט – חברה שרכשה באפריל האחרון ועוסקת במניעת התקפות רשת.
השורה התחתונה: אינטל הכניסה משב רוח רענן לשוק אבטחת המידע וחיזקה את העובדה שהעולם הולך לכיוון הניידות. אינטל כנראה הגיעה למסקנה, כי לא מספיק לייצר מעבדים מהירים לשוק המכשירים החכמים – חייבים לספק גם אבטחה.
תגובות
(0)