ג'וליאן אסאנג': "ה-NSA ניהלה את המעקב האגרסיבי ביותר של מדינה מאז ומעולם"
"עיתונאים המסקרים נושאים של ביטחון לאומי, הם פליטים פוליטיים מסוג חדש", אמר מייסד Wikileaks בראיון
בראיון וידיאו ששודר במסגרת אירוע SXSW הנערכת באוסטין שבטקסס, אמר מייסד אתר Wikileaks ג'וליאן אסאנג' כי כתבים המסקרים נושאים של ביטחון לאומי – בהם הוא רואה פליטים פוליטיים מסוג חדש – נתקלו לראשונה ביריב רב עוצמה, סוכנות ה-NSA, שאינו מפעיל אסטרטגיה יעילה של יחסי ציבור.
ממקום מושבו בשגרירות אקוואדור בלונדון בה הוא מסתגר מזה כשנתיים כדי שלא לעמוד למשפט, אמר אסאנג' שדיבר בסקייפ (Skype), כי ה-NSA ניהלה באינטרנט את "המעקב האגרסיבי ביותר שניהלה מדינה כלשהי מאז ומעולם". אולם, המבקרים של NSA יצאו נשכרים מכך שאסטרטגיית יחסי הציבור של הסוכנות – שנסמכה על דממה תקשורתית – כבר אינה יעילה בתקופה שלנו. בסוכנות לא היו ערוכים, לדבריו, לביקורת הכלל עולמית בעקבות פרסום המסמכים של אדוארד סנואודן, אשר חשף את פעילות הריגול של NSA.
"בפנטגון נהגו לפרסם תמונות של חיילים אמיצים עם דגל כדי להשתיק כל ביקורת, אך ב-NSA לא הפעילו אסטרטגיה דומה" אמר אסאנג'. "המזל שלנו היה שנתקלנו ביריב ללא אסטרטגיה של יחסי ציבור".
כתוצאה מכך צברה הביקורת על NSA תאוצה, וככל שנחשפו יותר מסמכים כן גברה הביקורת, בארצות הברית וברחבי העולם. למרות שהפעילות לא נפסקה ולמרות שהקצב של השינויים איטי, אסאנג' רואה בכך מגמה חיובית.
עוד הוסיף אסאנג' כי הוא עצמו, סנואודן ומבקרים נוספים של NSA נהנים הודות לרשת האינטרנט מחופש שכמותו לא ידעו מבקרים פוליטיים בעבר, ובמיוחד אלו שנאלצו להסתתר מאימת השלטונות. הודות לרשת האינטרנט הם יכולים להוסיף ולמתוח ביקורת על NSA ועל סוכנויות דומות ברחבי העולם. ביחס למקלט שהעניקה לו שגרירות אקוודור אמר אסאנג' כי מאחר והמשטרה אינה יכולה להיכנס לשגרירות, הרי שזהו במידה מסוימת "חלומו של כל עיתונאי העוסק בביטחון לאומי – להימצא במקום שבו אין משטרה".
תגובות
(0)