מג ויטמן מכחישה את השמועות ונשבעת: "HP תישאר מאוחדת – השלם גדול מסך חלקיו"
"HP טובה וחזקה יותר יחדיו - וזה מה שהלקוחות רוצים", אמרה מנכ"לית החברה ובכך הזימה את השמועות לפיהן ההנהלה מתכוונת להחיות את תוכנית פיצול חטיבת המיחשוב האישי ● לדבריה, "מחשבים אישיים הם עסק ש-HP צריכה להיות בו; אף אחד לא מבין במיחשוב כמו HP"
"אין לנו תוכניות לפצל את החברה. אני חשה באופן די חזק שאנחנו טובים יותר וחזקים יותר יחדיו", כך אמרה מג ויטמן, מנכ"לית HP. היא אף הגדילה ונשבעה בכך.
הייתה זו התייחסות פומבית ראשונה לשמועות עקשניות שנפוצו בשבועות האחרונים לפיהן הנהלת החברה מתכוונת להחיות תוכניות מהעבר ולפצל ממנה את חטיבת המיחשוב האישי. השמועות גרסו, כי החברה תעשה זאת כדי לנסות וליצור יותר ערך עבור בעלי המניות שלה.
בדברים שנשאה בפני משקיעים ואנליסטים ביום ה' בלילה, עם פרסום התוצאות הרבעוניות של החברה, חיזקה ויטמן את האסטרטגיה של HP – "טוב יותר יחד" ("Better together") – ואמרה ש-"השלם גדול מסך חלקיו". לדבריה, "נידרש להדגיש בביצועים העסקיים שלנו במשך זמן את הערך של האסטרטגיה הזו".
היא טענה ש-"הלקוחות רוצים שנהיה ביחד. שמענו זאת בקול רם וברור ב-18 באוגוסט 2011". התאריך שנקבה בו הוא היום בו HP הודיעה על שורה של צעדים מרחיקי לכת, כאשר בראשם יציאה מתחום המיחשוב האישי והטאבלטים, ועל כוונתה לרכוש את חברת התוכנה הבריטית אוטונומי (Autonomy) תמורת 10.25 מיליארד דולרים. ההחלטות בדבר הצעדים הללו נתקבלו בימיו של המנכ"ל הקודם של HP, ליאו אפותקר, ולאחר שהוא הודח ו-ויטמן מונתה במקומו, היא הפכה את החלטת פיצול חטיבת המיחשוב האישי על פיה.
"מחשבים אישיים הם עסק ש-HP צריכה להיות בו", ציינה ויטמן. "אף אחד לא מבין במיחשוב כמו HP – ממרכז הנתונים ועד למכשיר הקצה. בנוסף, העתיד הוא התכנסות, ואף אחד לא יכול להביא את החלקים יותר טוב מאשר HP. ככל שהמורכבות של סביבת מערכת המיחשוב עולה, כך היכולת שלנו להביא את כל החלקים יחד הופכת ליתרון תחרותי. הסיבה השלישית היא החששות ההולכים וגדלים בתחום אבטחת המידע. אנחנו מבינים כיצד לאזן בין בקרת גישה והרשאות כניסה לאבטחת מידע".
"ייקח לנו זמן לחזור למסלול, אבל עשינו התקדמות משמעותית בשנה האחרונה", הוסיפה. "עיצבנו מחדש את החומרה ואת מערכות ההפעלה, על מנת שיעניקו לנו את הגמישות כדי לענות על מגוון צרכי הלקוח".
היא הוסיפה, כי "יש לנו מערך גדול של נכסים במונחים של המותג, קנה המידה והמפיצים, של יכולת ההגעה שלנו לשוק וכן השיתופיות במחקר ובפיתוח ובשרשרת האספקה".
תגובות
(0)