מה קורה, אנדרואיד?

המכירה של ווטסאפ היא הזדמנות טובה להציג בפניכם שורה של תוספים לשירות המסרים המיידיים ● היום אנחנו מציגים בפניכם כמה תוספים שמיועדים למערכת ההפעלה של גוגל ותורם של משתמשי ה-iPhone וה-iPad יגיע מחר

מהי המשמעות של עסקת פייסבוק-ווטסאפ? למה מארק צוקרברג קנה את האפליקציה? ומה אנחנו נרוויח מכל זה? – אלה שאלות לניתוח ולדברי מומחים. למה נגרמה אמש (ש') התקלה בווטסאפ? מדוע לקח כל כך הרבה זמן לתקן אותה? ומי מבטיח לנו שדברים כאלה לא יחזרו? – אלה שאלות למביני עניין ול-"מלתעות" של המצייצים ומעלי הסטטוסים. במדור הזה אנחנו מבקשים להתייחס לעניין הרכישה מזווית מעט שונה: אפליקציות משלימות לשירות המסרים המיידיים.

האפליקציה של ווטסאפ זוכה ל-450 מיליון משתמשים, שבכל יום נוסף אליהם עוד מיליון, וקיבלה את מעמדה בצדק רב. היא מאפשרת לשתף תמונות בקלות עם אנשי קשר, לשים אחד או יותר מעשרות ואולי מאות אייקונים, ורבים אוהבים אותה בעיקר בגלל היכולת ליצור קבוצות דיון עם אנשים לפי בחירה, עבור כל נושא. קבוצות שבהן האימא, הבן או כל מישהו אחר שלא רוצים לא יראה מה הם כותבים.

כפי שקורה בדרך כלל בעולם הדיגיטלי, עם הפופולריות באים התוספים. אלה משלימים תכונות שחסרות באפליקציה הבסיסית או מחזקות ומשנות את היכולות שהיא מציעה למשתמשים שלה. החלטנו לסקור בפניכם כמה מהאפליקציות האלה. מאחר שרבות מהן מיועדות לאנדרואיד (Android) או ל-iOS בלבד, חילקנו את הטור כך שבחלקו הראשון, היום, הוא יכלול אפליקציות שמיועדות למערכת ההפעלה מבית גוגל (Google), ובחלקו השני, מחר, לאפליקציות שמשתמשי אפל (Apple) יכולים להוריד.

ליצירתיים שבינינו. Paint for WhatsAppהתוסף האנדרואידי הראשון שנמצא היום על שולחן הניתוחים שלנו הוא Paint for WhatsApp, שזמין לכל גרסה של מערכת ההפעלה הזו. כפי שניתן להבין בקלות מהשם, מדובר באפליקציית ציור עבור ווטסאפ, שמטרתה לאפשר למשתמשים לשלוח לחברים שלהם תמונות שהם מייצרים (יותר נכון מציירים) בעצמם, אם כי בכמות מוגבלת. כדי להגיע לתוסף הזה לוחצים בזמן שיחה בווטסאפ על אייקון האטב שממוקם ליד שם החבר או הקבוצה. לאחר הלחיצה עולה תפריט שיש לבחור ממנו גלריה. אחרי שזו עולה, לוחצים על אייקון שלוש הנקודות ובוחרים את Paint for WhatsApp.

עם הלחיצה מקבלים דף ציור ריק. בחירה באפשרויות של המכשיר פותחת תפריט בו ניתן לבחור לנקות את התמונה המוצגת (אחרי שמקשקשים קצת, כמובן), לבחור תמונה קיימת מהגלריה וכן העדפות. תפריט ההעדפות מכיל מספר אפשרויות, כמו גודל המברשת עמה מציירים, צבע ברירת המחדל בו משתמשים על מנת לצייר (הצבע המגיע עם האפליקציה הוא שחור) וצבע הרקע (ברירת המחדל הוא לבן). לחיצה על אייקון העיפרון בתפריט העליון מאפשרת לבחור צבע ציור שונה ולחיצה על אייקון החזרה מבטלת את הפעולה האחרונה. משם הדברים נתונים ליד הדמיון הטובה שלכם.

כשמסיימים לוחצים על כפתור החזרה או בוחרים בתפריט את האפשרות Done. היצירה נשמרת בשיחה בווטסאפ ונשלחת כמו כל תמונה אחרת. ניתן גם להשתמש בחרט, במכשירים שמגיעים עמו.

להורדת Paint for WhatsApp מ-Google Play לחצו כאן.

לא מעט פעמים כתבתי במדור את המילים "התאמה אישית". כל אחד מאיתנו רוצה ומכניס דברים אישיים למכשיר הדיגיטלי שלו, שמבדילים אותו מאחרים. בווטסאפ זה בא לידי ביטוי בתמונות רקע. אמנם, החברה שחררה עם האפליקציה מספר רקעים משלה, אבל כפי שהגדיר זאת אחד המשתמשים, "Whatsapp? מ-2011 עוד לא עדכנו את זה".

למגוונים שבינינו. Wallpapers for WhatsAppאם אתם מעוניינים לשוחח את שיחות הווטסאפ שלכם על גבי רקע שונה מברירת המחדל הישנה של החברה, אתם מוזמנים להתקין את Wallpapers for WhatsApp. יש באפליקציה הזו כמה עשרות תמונות באיכות גבוהה, חלקן מוכרות היטב לבעלי טלפונים מתקדמים, כי הן לקוחות מערכות ברירת המחדל שלהם. לאחר ההתקנה, לחיצה על האייקון של האפליקציה במגירת האפליקציות מציגה את ההוראות לבחירת תמונת רקע חדשה.

איך משתמשים בה? בזמן שיחה עם חבר/קבוצה בווטסאפ לוחצים על כפתור האפשרויות של המכשיר ואז בוחרים בתפריט ברקע. בשלב זה מופיע חלון, בו בוחרים באפשרות "מערכת אנדרואיד", או כל אפשרות דומה אחרת. השלב הבא הוא לבחור מהיכן לקחת את תמונות הרקע, ובמקרה שלנו – מ-WhatsPapers. לחיצה זו מביאה לאזור בו עוברים בין כל התמונות הזמינות לבחירה. כל מה שנשאר הוא לבחור את התמונה הרצויה וללחוץ על אישור.

להורדת Wallpapers for WhatsApp מ-Google Play לחצו כאן.

האפליקציה השלישית היא WCleaner for WhatsApp, שתעזור לכם "לנקות את השטח" מכל מה שאתם אוגרים בשיחות הווטסאפ שלכם.

למשתמשים הפעילים שבינינו. WCleaner for WhatsAppאם אתם משתמשים פעילים במיוחד באפליקציית השיחות שהפכה לשיחת היום, אתם מעבירים בה בוודאי לא מעט תמונות, שירים, הודעות קוליות וכדומה לחברים. ההעברות האלה, ורובנו כלל לא שמים לב לכך, יכולות לתפוס די הרבה מקום בזיכרון האחסון הפנימי של המכשיר, או בכרטיס ה-SD. עם האפליקציה הזאת אפשר לנקות את כל הקבצים הללו, בין אם באופן מוחלט או באופן סלקטיבי מאוד. בחלק העליון של המסך הראשי של האפליקציה מוצגת כמות הזיכרון שתופסים קבצי המדיה השונים ששמורים בווטסאפ. לאחר מכן יש פירוט לפי קטגוריות, כולל מספר הקבצים שיש בכל אחת מהן. כשבוחרים קטגוריה, אפשר לראות מה הנפח שתופסים הקבצים שכלולים בה.

כבר במסך הראשי אפשר לבחור בין מחיקה כוללת (לחיצה על Delete All) או מחיקה סלקטיבית, וזו מתאפשרת על ידי לחיצה על אייקון פח האשפה הצמוד לאפליקציה. אבל, אם רוצים בחירה סלקטיבית עוד יותר, נכנסים לקטגוריה שרוצים ומסמנים בה אילו פריטים רוצים למחוק. לחיצה על Delete Selected Files תעשה את העבודה.

יש עוד אפשרות: בחירת פריט מאפשרת לפתוח אותו באפליקציה מתאימה. זה חשוב במיוחד בהודעות קוליות ופחות בתמונות. כאן ניתן לבחור למחוק את הפריט או לשמור אותו במקום אחר במכשיר.

יצוין שהאפליקציה מלווה בפרסומות שמופיעות כמעט בכל העמודים השונים, אך הן לא מטרידות ולא מפריעות לבצע את המחיקות.

להורדת WCleaner for WhatsApp מ-Google Play לחצו כאן.

הצגתי בפניכם היום מבחר מצומצם ממגוון האפליקציות שמספקות שירותים לווטסאפ ומיועדות לאנדרואיד. מחר יגיע התור של ה-iOS.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים