גדי גילאון: "מנהלי הידע בארגונים לא צריכים לחסום חשיבה אחרת"
"זהו קסמו של הידע, הוא תמיד יצוץ מכיוון בלתי צפוי", אמר גילאון, ששימש עד לאחרונה כסמנכ"ל מערכות המידע של פרטנר ● לדבריו, "צריך להשקיע במתודולוגיות פנים ארגוניות לחקר הידע, באמצעות שימוש במגוון כלים, שחלקם יימצאו כיותר יעילים וחלקם כפחות" ● עוד הוא אמר, כי כשארגון מקים מערכת BI, הוא צריך לקחת בחשבון שחלק מהידע עליו מסתובב באופן חופשי באינטרנט
"כאשר מבקשים להפיק תועלת מהמידע הארגוני, צריך לזכור שלא כולו מגיע ממקורות ארגוניים וגם לא מספקים או לקוחות באופן מסודר. חלקו מסתובב חופשי בצורה בלתי מובנית באינטרנט, בין היתר בבלוגים וברשתות חברתיות דוגמת פייסבוק (Facebook). יש לקחת את זה בחשבון כשמקימים מערכת BI שעוזרת למנהל בתהליך קבלת ההחלטות" – כך אמר אתמול (ד') גדי גילאון, ששימש עד לאחרונה כסמנכ"ל מערכות המידע בפרטנר, בכנס ESRL – המעבדה לחקר מערכות מידע ארגוניות. מעבדה זו הוקמה ביוזמת אורקל (Oracle) במחלקה להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן גוריון. הכנס התמקד בבינה עסקית, תחרות ואסטרטגיה.
גילאון הוסיף, כי "BI הוא השימוש שעושה הארגון בנתונים התפעוליים, והשאלה היא איך הוא מספק להם ערך עסקי, ולמעשה – הופך את המידע התפעולי לידע ניהולי. ארגונים הם עיוורים, אף על פי שהם אוספים מידע רב. אם תכתבו שם של חברה בחיפוש פשוט בגוגל (Google), תקבלו מאות, אם לא אלפים, של קישורים. אנחנו לא יודעים מה הערך שלהם. אנחנו יודעים איך לחפש את המידע, אבל לא מבינים אותו. תהליך ניהול ידע ותהליך איסוף המידע יכולים להתחבר".
"בפועל, כנראה שהבעיה איננה טכנולוגית", אמר, "שכן מבחינה זו יש פתרונות. עובדה שאין ארגון ביון שלא יודע עלינו הכול. כנראה שהבעיה היא אצלנו בראש. משהו בצורת הבינה של תפיסת המידע שלנו אינו נכון". לדבריו, "כשאנחנו רוצה ללכת לניהול מבוסס ידע, עלינו להכיר בעובדה שאנחנו חושבים באופן מוגבל, ולכן – מתארים את העולם סביבנו תוך יצירת מגבלות שאינן קיימות במציאות. על כן, אנחנו חייבים לשים לב לאיסוף וארגון כלל המידע הקיים בארגון לתצורה המאפשרת חקירה. חסכון בשלב זה יביא, בדיעבד, למגבלות". כן הציע גילאון "לבחור בפתרון רב שכבתי לחקר המידע".
עוד הוא אמר, כי "הרשת מייצרת מידע רב על הארגון שלנו כפי שהוא נראה מבחוץ. אם נוסיף אליה עוד מידע בלתי מובנה, כגון: מחקרים, ניתוחי שוק וביקורות מלקוחות, נקבל צורך דחוף בהבניית המידע, אך הבנייה זו מחייבת חשיבה אחרת וטכנולוגיה שונה. בין היתר, צריך לארגן במסגרת תהליך זה את הנתונים שבאים מנקודת מבט חיצונית לשפה, למתודולוגיה ולשיטות שעל פיהן הארגון עובד".
לסיכום, קרא גילאון שלא לחסום חשיבה אחרת. "זהו קסמו של הידע, הוא תמיד יצוץ מכיוון בלתי צפוי. צריך להשקיע במתודולוגיות פנים ארגוניות לחקר הידע, באמצעות שימוש במגוון כלים. חלקם יימצאו כיותר יעילים וחלקם כפחות". "אני לא בעד הסוויטות הגדלות של ה-BI, שמקבעות אותנו בחשיבה מסוימת", ציין. "כל כלי כזה יתן לנו נקודת מבט אחרת, כפי שכל בעל תפקיד בארגון רואה את הדברים אחרת, וכך נוכל להבין טוב יותר את הסביבה שבה אנו מצויים".
תגובות
(0)