אנטרסיס: "המעבר לענן יצר אתגרים שהמנמ"רים לא חוו עד כה"

"המנמ"רים נדרשים להבין עתה כיצד מתמודדים עם הדרישות והצרכים הנובעים מעבודה בסביבה כל כך הטרוגנית", אמרו וויל אגילר, מומחה בתחום הרשתות האלחוטיות, וריי סוארז, מומחה בתחום התשתיות - שניהם עובדי אנטרסיס ● לדבריהם, יש בתחום זה שתי בעיות - כיצד להתמודד עם דטה סנטר מרכזי והביצועים ברשת - ואנטרסיס מציעה להן פתרונות

02/05/2010 10:12

אבטחת המידע היא אחד הנושאים החמים ביותר בכנס בכנס אינטראופ, שנערך בימים אלה בלאס ווגאס. בכל דיון וסמינר בו דנים כיצד ניתן להגן ולשמור על המידע הגדל והולך בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית, עקב האימוץ המסיבי של וירטואליצזיה וסביבת מיחשוב ענן בכל העולם. וויל אגילר, מומחה בתחום הרשתות האלחוטיות, וריי סוארז, מומחה בתחום הרשתות הפיזיות – שניהם עובדי חברת אנטרסיס (Entrasys) – אמרו, כי הפתרונות החדשים שהחברה מציעה עונים על בעיות אלה.

לדבריהם, "המעבר לסביבת מיחשוב ענן יצר אתגרים חדשים שהמנמ"רים בכלל ומנהלי התשתיות בפרט לא חוו עד כה – כיצד מתמודדים עם הדרישות והצרכים הנובעים מעבודה בסביבה כל כך הטרוגנית". הם אמרו, כי "הבעיה הראשונה היא כיצד להתמודד עם דטה סנטר מרכזי, המורכב מכמה וכמה מחסני נתונים שנמצאים במקומות שונים ומופעלים בפתרונות וירטואליזציה שונים. לדוגמה, חברת תקשורת שיש לה מחסן נתונים אחד של סאפ (SAP) שעובד עם VMware ומחסן נתונים שני, שעובד עם אזורה (Azure) של מיקרוסופט (Microsoft). כיום, לא ניתן לבצע איחוד של מחסני הנתונים באופן אוטומטי ושקוף, מאחר שכל וירטואליזציה מנהלת באופן נפרד את המשתמשים, ההרשאות ופוליסות השימוש בנפרד. שינוי מדיניות במחסן נתונים אחד מחייב עבודה רבה של אנשי התשתיות במחסן הנתונים השני – וכאן מתחילות בעיות התאימות והזמינות של הנתונים". "בדיוק בנקודה הזו נכנסת אנטרסיס עם פתרון שמאפשר מעין 'וירטואליזצית על' של מחסני הנתונים הווירטואליים הנפרדים", המשיכו. "הניהול הופך להיות פשוט, הנתונים זמינים יותר והמנמ"ר מרגיש את החיסכון במשאבים בתקציב השוטף, שלא לדבר על פחות תקלות ופחות טענות של המשתמשים".

הבעיה השנייה שהעלו אגילר וסוארז היא הביצועים ברשת. "השימוש באינטרנט הרגיל אותנו שלא תמיד יש לנו רוחב פס מתאים, לא תמיד המידע עובר במהירות שאנחנו מקווים", אמרו. "הפתרון שמציעות ספקיות תשתיות האינטרנט הוא 'תגדיל את רוחב הפס והכול יסתדר'. זה פתרון נכון, אבל מאוד יקר. לארגון שיש לו גם טכנולוגיות VoIP וגם מערכות מידע שמשתמשות בווירטואליזציה ובמיחשוב ענן הפתרון הזה לא מספק. לכן, המומחים של אנטרסיס פיתחו פתרון המאפשר שליטה בעדיפויות שמקבל משתמש קצה ברוחב הפס העומד לרשות הארגון".

סוארז סיפר על שני תרחישים אפשריים: התרחיש הראשון מתייחס לארגון שלנתבים שלו מחוברים לכמה וכמה נקודות קצה באותו הפורט, "למשל כאשר באותו שרת וירטואלי רצים שרת סאפ, שרת מייל ושרת קבצים בעת ובעונה אחת", אמר. "לכל שרת יש כתובת ייחודית (MAC), אבל, מבחינה פיזית, ברמת השכבה השנייה של ה-OSI, כולם מחוברים לאותו הפורט. גם אם הפורט בנתב עובד במהירות 10 ג'יגה-בייט, על מנת לאפשר ליישום הסאפ עדיפות ברוחב הפס לעומת שאר היישומים צריך להריץ אותו בשרת פיזי נפרד, וזה מיתרגם ליותר כסף ומשאבים". לדבריו, "הפתרון שלנו מאפשר לקבוע עדיפויות לרוחב הפס בתוך הפורט עצמו ורוחב פס מינימלי שיעמוד לרשות היישום הספציפי מבין כלל היישומים שרצים בווירטואלציה". הוא אמר, כי הפתרון S-FBS (ר"ת S-Series Flow By Software) "מאפשר למנהל התשתיות לקבוע ולשנות את רמת השירות של היישומים מבלי לקום מהכיסא. לוותיקים שבינינו, מדבור בקונספט דומה ל-VMS, שהיה בזמנו בשרתי הוואקס. עם זאת, הפתרון הנוכחי מאפשר לשלוט במשאב ברמת כתובת פיזית, ולא רק וירטואלית".

לדברי סוארז, התרחיש השני רלוונטי לא רק לארגונים, אלא לכל גולש באינטרנט. "נניח, למשל, שספק מעביר רוחב פס של 1 ג'יגה-בייט לשכונה מסוימת, שיש לו בה 500 לקוחות. כל אחד מהמשתמשים מקבל רוחב פס להעלאת מידע בנפח של 256 מגה-ביט, ורוחב פס להורדה של 10 מגה-ביט. בפועל, רוחב הפס באותה שכונה לא יכול לענות על הצרכים של כל המשתמשים ברגע נתון, וחישוב מתמטי פשוט יוכיח זאת". "נניח כעת שלצורך הדוגמה, 50 מהמשתמשים באותה שכונה הם לקוחות-פלטינום של הספק", המשיך, "מה שמבטיח להם רוחב פס זמין של 10 מגה בכל רגע נתון, כולל כאשר מדובר בחיבור אלחוטי או באמצעות טלפון נייד. ספק שלא מעונין להעביר לצורך כך פס נפרד עבור אותם לקוחות פלטינום, או, לחילופין, להגדיל את רוחב הפס לכל השכונה, צריך רק להתקין את פתרון ה-SFSB של אנטרסיס, לקבוע רמת שירות של מינימום 10 מגה לכתובות הפיזיות של הלקוחות". הוא סיים באמרו, כי "ניתן להגדיר כתובת פיזית או את כתובת IP, אם יש ללקוח כתובת קבועה".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. ישראל פטשניק

    לאט לאט נחשפות הבעיות ואיפה התועלת ?

אירועים קרובים