תביעה נגד סוני, מק'אפי וחברות נוספות בגין הפרת פטנט

התובעת, יונילוק, הגישה את התביעה נגד שבע חברות, ביניהן קווארק ובורלנד, בטענה שהשתמשו בטכנולוגיה שלה במוצרים שאותן הן מכרו ● היא התפרסמה בעבר כאשר זכתה בתביעה נגד מיקרוסופט, והייתה אמורה לקבל ממנה סכום שיא של 388 מיליון דולרים, בגין הפרת פטנט ● לא נמסרה תגובת החברות הנתבעות

חברת יונילוק ארצות הברית (Uniloc USA) הגישה אתמול (ב') לבית המשפט הפדרלי במחוז טיילר שבטקסס נגד ענקית האלקטרוניקה סוני (Sony America), ענקית האבטחה מק'אפי (McAfee) וחמש חברות נוספות. לטענתה, שבע החברות הפרו את הקניין הרוחני שלה, בכך שהשתמשו בלא רשות בתוכנה למניעת פיראטיות, פרי פיתוחה.

פרט לסוני ומק'אפי, הגישה יונילוק, שיושבת בקליפורניה, את התביעה נגד החברות Sony DADC, אקטיביז'ן (Activision), קווארק (Quark), אספיר מדיה (Aspyr Media) ובורלנד (Borland Software). בתביעה נטען, כי שבע החברות השתמשו שלא כדין בטכנולוגיה של יונילוק במוצרים שאותן הן מכרו.

הטכנולוגיה של יונילוק עורכת רישום לרישוי תוכנה ומונעת ממשתמשים להתקין תוכנה בעלת רישיון אחד על גבי מחשבים רבים. בתביעה נטען, כי "במעשיהן, החברות הללו פגעו בנו באופן ניתן לתיקון וגם באופן בלתי ניתן לתיקון".

מנכ"ל יונילוק, בראד דיוויס, מסר בתצהיר כתוב, כי "הפרת פטנטים, בעיקר כאשר היא נעשית על ידי 'קברניטי התעשייה' דוגמת סוני אמריקה ומק'אפי, יכולה להרוג עסקים קטנים, בעלי הפטנט. יונילוק עורכת רישוי של מוצריה לחברות טכנולוגיות מאז 1995. הפרת פטנט משחיתה את כל מה שהשקענו ועבדנו עליו הרבה וקשה. זה לא רק לא הוגן ללקוחות שלנו שמשלמים על המוצרים, לעובדים שלנו ולבעלי המניות – אלא זה גם מונע מאיתנו להמשיך ולהצמיח טכנולוגיה גדולה למען עתיד מבטיח".

יונילוק עלתה לכותרות בשנה שעברה בעקבות מאבק בן שבע שנים מול מיקרוסופט (Microsoft). חברה אחות שלה, יונילוק סינגפור, הגישה ב-2003 תביעה נגד מיקרוסופט על שהפרה זכויות פטנט שלה. בתביעה נטען, כי מיקרוסופט שילבה את מוצריה של יונילוק שלא כדין במערכת ההפעלה חלונות (Windows) ובחבילת היישומים אופיס (Office) מתוצרתה.

לאחר מאבק משפטי מתיש, החליט באפריל 2009 חבר המושבעים שדן במקרה, כי התביעה מוצדקת וכי על מיקרוסופט לשלם ליונילוק פיצויים בסכום שיא של 388 מיליון דולרים. אלא שבספטמבר 2009 בית המשפט המחוזי של רוד איילנד, ארצות הברית, ביטל את החלטתו של חבר המושבעים. בית המשפט קבע, כי המושבעים קיבלו החלטה על סמך ראיות לא נכונות שהוצגו במשפט. יונילוק ערערה על ההחלטה והמאבק המשפטי נמשך. דיון בערעור צפוי בספטמבר השנה.

בתביעה הנוכחית נטען, כי "לאור המאבק המתוקשר שלנו במיקרוסופט, היה ניתן לצפות כי החברות הנתבעות תהיינה מודעות בצורה טובה יותר למשמעויות של הפרת זכויות פטנטים בכלל ושלנו בפרט".

בין החברות המשתמשות במוצרי יונילוק ברישיון, נמנות יבמ (IBM) וסגה (Sega).

לא נמסרה תגובת החברות הנתבעות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים