לארי אליסון: “לא סגרתי את הדלת בפני רכישת חברת שבבים"
מנכ"ל אורקל לא הוציא מכלל אפשרות שהיא תרכוש חברה לייצור שבבים, אולם אמר, כי בניגוד לדיווחים, היא לא תרחיב את היצע המוצרים הנוכחי שלה ● "אנחנו מעוניינים לרכוש קניין רוחני מכל מיני סוגים, וכל עוד מוליכים למחצה מייצגים קניין רוחני, אנחנו נהיה מעוניינים בסוגים מסוימים של יצרניות בתחום", אמר אליסון
לארי אליסון, מנכ"ל אורקל (Oracle), לא מוציא מכלל אפשרות שהחברה תרכוש חברות לייצור שבבים, אולם מצד שני, הוא פטר את הרעיון שהחברה תרחיב את היצע השירותים הנוכחי שלה. אליסון אמר את הדברים בדיון השנתי שנערך עם בעלי המניות של החברה.
בדבריו, התייחס מנכ"ל אורקל למפגש עם אנליסטים שעל פי הדיווחים, הוא אמר בו שאורקל פתוחה לרעיון של רכישת חברה לייצור שבבים, ובעיקר מעבדים. דיווח זה גרם מיד לספקולציות שלפיהן תרכוש הענקית את AMD, יצרנית המעבדים השנייה בגודלה, לאחר אינטל (Intel).
מניתוח דבריו של אליסון עולה, כי ככל הנראה, אורקל מעוניינת יותר ברכישת טכנולוגיית ייצור שבבים חדשנית מאשר בתפיסת נתח שוק עם רכישת יצרנית עיקרית בתחום. "הנקודה היא שאנחנו מעוניינים לרכוש קניין רוחני מכל מיני סוגים, ולכן, כל עוד מוליכים למחצה מייצגים קניין רוחני, אנחנו נהיה מעוניינים בסוגים מסוימים של יצרניות מוליכים למחצה", אמר. "אנחנו יצרנים ורוכשים של קניין רוחני, ואיננו מנסים להרחיב את העסקים שלנו על ידי רכישת חברות שירותים רבות".
אורקל היא כיום המתכננת של מעבדי ה-SPARC, שאותם צירפה לפורטפוליו שלה לאחר רכישת סאן (Sun). עם זאת, המעבדים מיוצרים במפעל לייצור מוליכים למחצה שאינו בשליטת החברה.
מארק הארד, הנשיא המשותף של החברה ולשעבר מנכ"ל HP, יריבתה של אורקל, התייחס באותו הדיון אף הוא לנושא השירותים. "אני מאמין גדול בכך שעולם השירותים עובר שינוי דרמטי. הוא 'מבשל' ביחד חומרה ותוכנה עבור הלקוחות, אבל המערכות המשולבות שאורקל כעת מציעה למעשה מניחות את כל השינוי הזה בתוך קופסה. מכיוון שכך, יש לנו הזדמנות להפוך חלק משוק השירותים הזה כיום לשוק טכנולוגי שבו אנחנו יכולים לפסוק", אמר.
על פי אורקל, היא זוכה להצלחה אדירה עם אחד ממוצרי הקופסה המשולבים הללו – מכונת עיבוד המידע Exdata. אליסון אמר, כי פוטנציאל המכירות של Exdata בשנה הכספית הנוכחית של החברה עומד על 1.5 מיליארד דולרים. הוא אף טען שהחברות המתחרות מגיבות למכונה עם מהלכים כדוגמת זה של יבמ (IBM), שרכשה את Netezza, יצרנית התקנים עבור בסיסי נתונים בביצועים גבוהים.
לאחר פנייה של אחד המשתתפים, אליסון התייחס ל-"ריב" המתוקשר שלו עם מרק בניאוף, מנכ"ל Salesforce.com ובעצמו עובד לשעבר של אורקל, וניצל אותה כדי לזרוק לחלל החדר הערות שנונות בנושא. “כש-Salesforce.com הוקמה לראשונה, היא הגדירה את עצמה כחברת SaaS – תוכנה כשירות", אמר. "אולם אז, אמזון (Amazon) השיקה את שירות הענן שלה, EC2. התגובה של Salesforce.com לכך הייתה: זה הרבה יותר מגניב מ-SaaS, אז גם אנחנו נהיה עכשיו ענן. כך, בתוך 40 שניות, היא הפכה מחברת Saas לחברת מיחשוב ענן אמיתית".
תגובות
(0)